Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 3hónapja szültem, hogy tolerál...

3hónapja szültem, hogy toleráljam a páromnak, hogy nem segít?

Figyelt kérdés
Egyszerűen ki vagyok már tőle,mikor megcsászároztak és a szüleink itt voltak egy egy hétig segíteni addig semmi baj nem volt,segített ő is,de utána egyre jobban alább hagyott e lelkesedése.Én kb 8hét alatt teljesen felépültem a fájdalmaimból,kivéve,hogy nagyon fáradt vagyok mindig,mert szoptatok és a babám nagyon rossz alvó,van,hogy 3-4szer is felébred.Én igyekszem helyt állni a házi munkában is,de főzni egyáltalán nincs időm,ezt át veszi a férjem esténként--2-3naponta azzal nincs is gond,de mikor haza jön,kérem,hogy vegye már át kicsit a babát,már 10perc után nyűgös neki.Pedig ő fél hatra ér haza és fél hétkor már fürdetünk,mert nyűgös a baba,szval ő azt kezdte el mondogatni,hogy mért nem csinálja azt a baba amit ő akar,ha feküdni szeretne,mért nem fekszik a baba is rajta stb..és nem érti meg,hogy ez nem ilyen dolog.Én hulla fáradt vagyok estére,de az amit egész nap csinálok az normális szte,pedig ő egy 20perces mosogatás után már jajgat.De nem ez a legrosszabb,hanem,hogy a fejemhez vágja,hogy ezért kapom a fizetésemet-jelzem többet keresetem a szülésem előtt mint ő,de sajnos most nagyon kevés a gyásom...és kicsit néha azt érzem,hogy vissza él vele és tényleg komolyan gondolja,hogy nekem ezért jár a fizum,aztán ha ő hazaér legyek jókedvű és szerető,legyen rend és tisztaság stb...ő végig alussza az éjjelt én már legalább fél éve nem,mert a terhesség végén s folyton fent voltam...persze ez sincs egy kicsit sem segítve,hogy legalább hétvégén két órát ellenne vele,hogy aludjak addig...,nem tudom ,hogy kezeljem de ennek jó vége nem lesz azt érzem,pedig szeretem,de végtelenségig nem tudok tolerálni..mit tegyek?jah a beszélgetéseken már túl vagyunk,meg az ígéreteken mégsem változik semmi soha...biztos nem vagyok én sem szent sőt,de mért mindig én engedjek és legyek vele türelmes,ő letudja a napi 8órás szellemi munkáját és nem érti meg,hogy ez inkább fizikai-jah a baba nappal nem is nagyon alszik nekem..csak ha lent sétálok vele..uff
2008. okt. 17. 09:19
1 2 3 4 5
 21/50 A kérdező kommentje:
Háát köszönöm a válaszokat,így ,hogy aludtam egyet már rá,arra jutottam,ha nem fog drasztikusan megváltozni a hozzá állása,lehet max 2évesen vissza megyek dolgozni,nem szülök másik gyereket,mert ilyen helyzetbe minek és ha ezután sem változik ,elköltözöm.Sajnos nehéz ebbe belegondolni,de mártírt sem fogok játszani,mert amikor még dolgoztam ,napi 10-12órát és hazaértem,kezdtem itthon az itthoni műszakot-takarítás,főzés stb...na most más mivel itthon vagyok,de igazából akkor voltam vak és kellett volna jobban gondolkozni,de ha szeret valakit az ember ezt nem veszi észre,csak amikor jó lenne egy kis segítség és ráolvasnak,hogy már megint én..na ezt nem veszi be a gyomrom sokáig,meg mert ő állandóan cseszeget,hogy ez mért így meg úgy van-nekem sem időm sem energiám,meg egyébként sem jut eszembe,hogy a másik hibáit figyelgessem,ha ő ennyire ráér akkor majd keressen magának másik alanyt erre a dologra.nem riadok vissza az egyedül léttől,sőt nem fogok feláldozni egy gyereket sem egy ilyen kapcsolatra-ha nem változik,én láttam a szüleimen,hogy 28év után milyen elválni és addig mindig mi voltunk a kifogás,hát én nem fogom a gyerek miatt megtartani,attól még az apja marad csak ritkábban fogja látni..ennyi.Azt meg,hogy sokan írják,hogy rögtön elhagynám...háát jó nekik ha olyan anyagi körülmények között vannak,hogy ezt megtehetik én a gyedemből egyszerűen csak tűrni tudok,meg vissza szólalkozni egyenlőre..de ha majd dolgozok,hamar egyenesbe jövök,csak az még odébb van...akkor fog majd csak pislogni apucika...és rájön mit nem becsült csak akkor már késő lesz..sajnálom,hogy ezt kell írjam,de valahogy most nem érzem vidámnak magam ebben a helyzetben.
2008. okt. 18. 09:37
 22/50 anonim ***** válasza:
Kedves Apuka, nem tudom hogy nekem reagáltál-e, de én nem rossz szándékból írtam hogy tanulhatna Tőled a párom. Én igazán büszke lennék rá ha ilyen jó apa és férj lenne. Ha megbántottalak bocsánat.
2008. okt. 18. 11:18
 23/50 anonim ***** válasza:
Jah, nem szóltam, most olvastam végig a nem hasznos válaszokat is, és így már értem. Nem szóltam.
2008. okt. 18. 11:21
 24/50 anonim ***** válasza:
"Azt meg,hogy sokan írják,hogy rögtön elhagynám...háát jó nekik ha olyan anyagi körülmények között vannak,hogy ezt megtehetik én a gyedemből egyszerűen csak tűrni tudok,meg vissza szólalkozni egyenlőre." Jó nekem??? Én is GYED-en vagyok, ami havi 44 ezer forint, ezt nem nevezném olyan pompás anyagi körülménynek. De inkább ez, mint a fiam apja.
2008. okt. 18. 11:34
 25/50 A kérdező kommentje:
Örülök neki ha neked havi 44ezer ft-ból van hová menned,mert nekem nincsen és ennyi pénzből ill.nekem 530ezer ft,nem tudnék albérletet+rezsit ,kaját és pelenkát venni,szval ezért írtam nem bántásként.nekem is a büszkeségem lenne az előrébb való de nem tehetem meg,mert már nem csak rólam van szó!!!Így nem ugrálhatok felelőtlenül.
2008. okt. 18. 14:49
 26/50 anonim ***** válasza:

Én is írtam, hogy elmennék ha ilyen férjem lenne.

Én sem tudnék gyesből elköltözni albérletbe (mert én ráadásul azt kapok), de szerencsére anyuékhoz mehetnék, van ott egy szobám, a méretét jobb nem firtatni. Hármunkra (két gyermekem meg én) igen igen kicsi lenne...de inkább az mint a mindennapos gyomorideg, kétség, rabszolgasors:(

Bár nekem olyan érzésem van, hogy csak szerettél volna 1-2 megerősítő (helyeslő) választ kapni arra, hogy milyen "rossz" férjed van. Egy kicsit kibeszélted magadból, ettől talán megnyugodtál, megkönnyebbültél...

Szerintem -azok alapján amit leírtál- más nincs, mint tűrni (van egy csúnya mondás "megszoksz v. megszöksz).

Te nem igen tudsz változtatni, ha a lelkifröccs nem hatott, nem tudsz továbbállni akkor marad az "elviselés".

Ami lehet, hogy az idő múlásával majd megszépül, és nem is látod majd ilyen borúsnak a dolgokat.

2008. okt. 18. 16:58
 27/50 anonim ***** válasza:
22%
Kedves kommentálók! Örülök, hogy ennyi érzelmet váltottam ki belőletek. Ezek szerint rám is jut időtök, nem csak a gyerekre... Ha van időtök a gép elött ücsörögni, akkor van időtök ebédet is főzni és kitakarítani a lakást is, ami igencsak jólesik majd a dolgozó férjnek. A TGYást, gyest, gyedet pedig azért kapjátok, hogy neveljéek fel a porontyotokat. Amire a legtöbb anya genetikailag kódolva van... 2-3 évre kivontátok magatokat a munkaerőpiacról, nyílván megtakarításotok nincs annyi, ezért állami pénzből éltek. Hiába hőzöngtök, ez így van. A válásról meg szépen mondjatok le. A mai vészterhes időkben örüljetek, hogy van mellettek vki, aki szeret titeket és támogat anyagilag és érzelmileg.
2008. okt. 18. 19:42
 28/50 anonim ***** válasza:
100%

Az már persze le sem esik neked, hogy abból a nagy "fizetéséből" amit a feleséged kap te is eszel v. ruházkodsz...igaz? Ugyan. Miért nem mész el te gyesre, ha ilyen jól tudsz gazdálkodni mások idejével? Na? Ugyan, 1 nap múlva sírva szaladnál a háztól. Vajon mit vesztene a feleséged?! Kérdésem költői volt, köszönöm választ nem kérek.

Arról meg, hogy van e idő itt ülni csak annyit, ennyi a kisgyerekes anyukáknak is jár.

A férj meg ha éhes, hát készítsen magának vacsorát! Ha meg ennyi esze sincs, akkor megérdemli.

Egy anyuka nem egyenlő a háztartási rabszolgával, kedves.

Én is tudom lábamat lóbálva az akciókat lesni, hahaha, ne röhögtess, te ezt segítségnek nevezed?! Igazán férfias munka (csak nehogy sérvet kapj tőle), büszke lehetsz magadra, igazán.

Szerintem neked csak itt van nagy szád, otthon meg várnak sodrófával:)) Remélem 1-2X már jól odasóztak. Lehet, hogy attól lettél agyilag kevésbé jól karbantartott-ha érted mire gondolok:)

2008. okt. 18. 21:43
 29/50 A kérdező kommentje:
Teljesen nem értek egyet a hozzá szólással,mert mindig mindenki azt akarja a nőktől,hogy szüljenek után pótlást,elvégre így van biztosítva a generáció,ugyan akkor mindenki-főleg a pasik irigyelik azt,hogy mi otthon lehetünk a gyerekkel pár évig,pedig nagyon kevés az az apa ki igazából alkalmas egy kisbaba ellátására a nap 24 órájában.elvárják,hogy a nő kussoljon,tegye a dolgát ,nevelje a gyereket és hagyja,hogy otthon elnyomják,de persze ha majd vissza megy dolgozni ugyan úgy lássa el a férjecskéjét,szolgálja ki,lássa el a gyerekeket,meg a lakást amíg a férj kipiheni a napi kemény 8órás munkáját.Hát gondolkozzunk már el rajta,hogy egy nő mennyit visel el.És a férfiak mért várják el tőlük,hogy fogják be és ezt mind csinálják,hát álljunk már meg kérem.Sajnálom azokat a nőket akik így fogják fel és azokat akik hagyják,hogy így legyen.A mai világban egy nő sokkal többet kell,hogy elviseljen és ezek után még szó nélkül hallgassuk az efféle nyilatkozatot.Én a férjemhez képest dupla annyit kerestem mikor dolgoztam és hagyjam,hogy most sakkban tartson az efféle dumával,hódoljak be és legyek papucs,megtört feleség,majd 3-jobb esetben..év múlva csináljam ugyan így a napjaimat ,meg mellette dolgozzam le a napi 10órámat a szakmámban..és tök jó ,mert van pénzünk,addig meg hagyjam ,hogy az állam tart el engem dumával lelkileg meggyötörjenek...én is adózó polgár voltam és vagyok sőt leszek is,nem a kismamáktól kellene a juttatást sajnálni,hanem azon kéne elgondolkodni,hogy minden tisztességes dolgozó ember fizetéséből ugyan úgy fizetsz a hajléktalanokért,azokért akik tesznek a rendszerre és ,hogy magának jobb legyen,talán ezektől kellene sajnálni,nem pedig azoktól akik az utánpótlást biztosítják a nemzedékünkbe,mert nem lenne élet tovább ha nem szülnénk gyereket...huuu,most nagyon felment a pumpa....
2008. okt. 18. 22:31
 30/50 A kérdező kommentje:
JA és annyit még,hogy igen leülök a gép elé,kb 5-10percekre amíg megírok egy kérdést és majd amikor ismét van 5percem ránézek,mert leülök a gép elé ,ennyi a szórakozásom.nem csavargok a városban,nincsennek ismerőseim akikkel lemenjek-anyukák sem,amíg a férfiak legalább utaznak ,minden nap találkoznak emberekkel-tudnád te meg milyen az amikor hónapokig annyi az össz szórakozásod,hogy babakocsit tologatsz egyedül az úton kb napi 1-2órában--huu marha kikapcsoló néha,főleg amikor hót fáradt vagy,mert éjjel kb 5ször keltél fel,nappal egy percet sem tudsz pihenni,de leviszed a gyereket,mert szeret a kocsiban aludni,nem tudom melyik pali tudná ezt csinálni,mert ha megcsípi őket egy szúnyog már sír mindegyik,hogy fáj....szval nem kell a férfiakat sem be mutatni,igenis egy nőnek elismerés kellene ,hogy járjon,hogy ezeket mind megcsinálja!És nem kussban tartás!
2008. okt. 18. 22:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!