3hónapja szültem, hogy toleráljam a páromnak, hogy nem segít?
Hát igen, amikor a babát meg kell csinálni (elnézést a vulgaritásért) akkor az apuka is igen-igen kiveszi a részét a feladatból...mert neki! jár a kényeztetés.
Na, én az ilyen pasit úgy elkényeztetném testileg, hogy soha többet nem vágyna a gyönyör e formájára. Aztán meg nyalogathatná egyedül a lelki sebeit-hogy az se maradjon ki.
Azt hiszem -sőt, mostmár látom, tudom- az ilyen és ehhez hasonló férfiak leragadtak a patriarchalis társadalom szintjén. Nos, kérem -felvilágosítás szintjén szeretném közölni, hogy - ez már nincs! Az asszonyt nem a hajánál fogva húzzák ki a barlangból...
Egyenlő jogok illetnek meg nőt és férfit!
De, ha a férfi elégedetlen asszonya lelki, testi teljesítményével. Hát, támogassa-ha erre képtelen, ne beszéljen (v. legalább előbb gondolkodjon).
Illetve aki már annyira veri a mellét, hogy a másik kontinensen is zeng - vállaljon "asszonyszerepet" , járjon elő jó példával. Csak 1 évig mutassa meg, hogy kell ezt csinálni, hogy kell tökéletes anyának, feleségnek, szeretőnek, társnak lenni a nap 24 órájában.
Tessék, lehet kezdeni. Azaz csak lehetne-mert akit otthon kissé félreneveltek annak már baltával sem lehet lyukat ütni fején és beletölteni némi emberséget, megértést...
A feleséged az a nő, aki majd veled lesz öreg napjaidban, amikor majd remegő lábbal már nem tudsz kimenni dolgod végezni, Ő segít.. Aki majd ellát akkor is, főz, mos takarítja a szennyeseid. És nem azért mert tőled függ. Zárójelben elég gusztustalan egy látásmód. Kinek mi. A csúszómászokat sem kedveli mindenki.
Arról azért nem szól a fáma, hogy a feleség visszamegy dolgozni ha letelt a gyes (bár ilyen pasi simán visszazavarja a gyerek 1 éves korában).
Dolgozik, hazamegy-házimunkát, gyereket ellát, férjének kedveskedik...És addig te mit csinálsz?? Ülsz? és, várod az esti kényeztetést? Mert neki ez a dolga. Dolga? Egyedül neki? Családcentrikus látásmód.
De mindenki azt kap amit ad, tudod, "ki mint vet..."
Egyébként kár a szó beléd.
Te így látod, és akad hasonszőrű férfipajtásod. De számomra azért az megnyugtató tény, hogy az efélék már "kipusztulóban vannak".
Egyre több férfi vállal sorsközösséget feleségével, veszi ki a részét a házimunkából, gyereknevelésből és Uram 'bocsá még dolgozik is napközben.
Nem szégyelli, hogy elmosogat, pelenkáz, bevásáról, mos, főz.... Ember marad v. emberré válik, azért hogy mindenki boldog legyen -abban a közösségben amit család(jának) nevez.
jaj! lányok, nem dramatizáljátok túl ezt a helyzetet? mi az, h nem segít? azt írod, h a húsz perc mosogatás után már jajgat! DE LEGALÁBB ELMOSOGAT!!!!!!!!!!!!!!! ezt megköszönted neki valaha??
meg átveszi tíz percre a babát!!!! mit kezdejen egy pasi egy három hónapos babával? a pasikat nem úgy kódolták, h gügyögjenek! örülj neki, h tíz percre átvette a babát és köszöndd meg!
nekem két fiam van, három és másfél évesek! a férjem akarta jobban a gyereket, mint én és rajnog is értük a végtelenségig, ő fürdet, babázik stb. de pont mostanában vallotta be,h most élvezi igazán, amikor már dumálnak,meg lehet velük játszani!
viszont bármit csinál a férjem, én bizony megköszönöm neki. egy pasinak fogalma sincs arról,h mit csinálsz te napközben! az egy remek ötlet volt, h menj el egy-két órára, akár azzal az ürüggyel is, h ha most nem szabadulhatsz ki egy óra csendbe, gyekerbőgés nélkül, akkor valaki távozik az ablakon. egy gyerekkel még nem voltam fáradt, meg mázlimra az első gyerekem hihetetlen jó alvó volt, de két gyerekkel bizony már nehéz az élet...pláne,h mesterien értenek hozzá, h összehangolják, h valamelyik mindig ébren legyen és visítson. velem is előfordult, h felhívtam zokogva a férjem, h jöjjön haza a munkából azonnal (persze ezt nem tudta, de egy órával hamarabb hazajött), mert, ha nem jön haza "felvágom az ereimet". egy órával hamarabb hazajött és hálás voltam neki és nem mérgelődtem, h nem ugrott azonnal,hanme boldog voltam, h jött, ahogy tudott! nem fenékig tejfel a gyereknevelés, de, ha már most elégedetlenkedsz a férjeddel, mire belenő az apaszerepbe,már itt fogsz kérdezősködni,h váljunk, ne váljunk?
a férjedet is nevelni kell, apránként. egyáltalán nem kell tolerálni. sőőőt. egyszerűen éldd az életed! egyáltalán nme muszáj, h rend legyen! nem kell elmosogatni, nem kell főzni (azt is mondtad, h a férjed szokott főzni - hát mi ez, ha nem segítség,mégha ezt egy héten egyszer teszi csak). nálunk sajna már kakora a kupi, h inkább egész nap sétálunk a gyerekekkel elmegyünk az erdőbe, mindenhova, csak ne kelljen látnom a rumlit. egy héten egyszer meg neikdúrálom magam a lakásnak. rendelj kaját és akkor a főzéssel sem pazarolod az időd. nem kell akkor bevásárolni és egyik másik kajafutár olcsóbbra kihozza,mintha magatokra főznél...
szóval szerintem értékeld azokat a tíz perceket, és napközben, ha a baba véletlenül az ágyában alszik és nem a babakocsiban, séta közben :) akkor aludj te is!
ne mard el a férjedet, mert hozzászólásaidból olyan indultatot érzek, ami nem vezet jó irányba. a sógornőmnek pont ezek voltak a reakciói, nincs három éves a gyerek és elváltak, mert a papa új nő után rohant, aki nem macerálta otthon mindenért!
ne toleráj egy percig sem, légy üyges és rafinált! emlékezz arra, h ti nagyon szerettétek egymást, a baba a szerelmetek gyümölcse, közös életet választotatok, ezt nem szabad ilyen földi hívságokkal elrontani, mint veszekedés :) drukkolok!
Azért arra kíváncsi lennék, hogy ki lopta el a gyerek gyerekkorát? Szerintem itt ilyenről szó sincs.
Az, hogy nem kap 1 évesen aranyláncot v. kacsalábon forgó palotát még nem nyomorgás.
Szerintem, sok helyen még akkor is kevésből élnek ha apuka ott van...
Aztán azt honnan tudod miért váltak el (sokan elválnak gyerekkel v. anélkül...-régen is volt ez így, csak nem volt net... ahol egymást gerjesztették, kibeszélték azok akik egy állásponton vannak. Mondjuk a válásellenesek. De ez csak egy példa).
Sokszor a kevesebb több-mert mit ér annak a gyereknek a drága játék v. ruha. Ha a szülei veszekszenek v. na adj Isten verekszenek. A gyereket is bántják...
Akkor inkább olcsóbb játék és egy szülő, de nyugalom és szeretet minden mennyiségben.
Azt, hogy házasság előtt tájékozódni-háát, bevallom őszintén elképzeltem, hogy odaállsz a leendő párod elé, egy kb. 30 oldalas formanyomtatvánnyal és mindenre kitérő kérdéseket teszel fel neki. Ő meg bevallja, hogy majd 10 év múlva megzizzen, inni, verekedni, pénzt nem hazaadni fog, nem fog segíteni..ja, és a munkahelye is igen, igen rosszul fizető lesz.
De azért azt is látom már, hogy a nők (akik babát szeretnének) megálmodják,hogy x év múlva nem lesz több a fizetése ennek következményeképpen a gyede sem, így inkább köszöni, de nem szül.
Hmm, ezt már megint vagy egy gyöpös agyú pasi írta, vagy egy olyan nő, akinek a segge alá toltak mindent, v. elment szülni 40 évesen mert karierista...
Ő úgy érezte, hogy megszüli a babát-jó döntésnek tűnt. Az élet rácáfolt. De! neveli a gyermekét (feltételezem) tisztességben szeretetben, kicsit szűkösen. Inkább így, mint sehogy-ez az én véleményem. És gondolom ahogy alkalma adódik elmegy dolgozni, hogy mégtöbbet adhasson, és ne legyen rászorulva szülőkre, férjre, élettársra.
Ettől függetlenül -szerintem- minden nő szeretne egy normális társat, sajnos valakinek nem adatik meg.
Ezt csak az tudja átérezni aki már élt így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!