Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 3hónapja szültem, hogy tolerál...

3hónapja szültem, hogy toleráljam a páromnak, hogy nem segít?

Figyelt kérdés
Egyszerűen ki vagyok már tőle,mikor megcsászároztak és a szüleink itt voltak egy egy hétig segíteni addig semmi baj nem volt,segített ő is,de utána egyre jobban alább hagyott e lelkesedése.Én kb 8hét alatt teljesen felépültem a fájdalmaimból,kivéve,hogy nagyon fáradt vagyok mindig,mert szoptatok és a babám nagyon rossz alvó,van,hogy 3-4szer is felébred.Én igyekszem helyt állni a házi munkában is,de főzni egyáltalán nincs időm,ezt át veszi a férjem esténként--2-3naponta azzal nincs is gond,de mikor haza jön,kérem,hogy vegye már át kicsit a babát,már 10perc után nyűgös neki.Pedig ő fél hatra ér haza és fél hétkor már fürdetünk,mert nyűgös a baba,szval ő azt kezdte el mondogatni,hogy mért nem csinálja azt a baba amit ő akar,ha feküdni szeretne,mért nem fekszik a baba is rajta stb..és nem érti meg,hogy ez nem ilyen dolog.Én hulla fáradt vagyok estére,de az amit egész nap csinálok az normális szte,pedig ő egy 20perces mosogatás után már jajgat.De nem ez a legrosszabb,hanem,hogy a fejemhez vágja,hogy ezért kapom a fizetésemet-jelzem többet keresetem a szülésem előtt mint ő,de sajnos most nagyon kevés a gyásom...és kicsit néha azt érzem,hogy vissza él vele és tényleg komolyan gondolja,hogy nekem ezért jár a fizum,aztán ha ő hazaér legyek jókedvű és szerető,legyen rend és tisztaság stb...ő végig alussza az éjjelt én már legalább fél éve nem,mert a terhesség végén s folyton fent voltam...persze ez sincs egy kicsit sem segítve,hogy legalább hétvégén két órát ellenne vele,hogy aludjak addig...,nem tudom ,hogy kezeljem de ennek jó vége nem lesz azt érzem,pedig szeretem,de végtelenségig nem tudok tolerálni..mit tegyek?jah a beszélgetéseken már túl vagyunk,meg az ígéreteken mégsem változik semmi soha...biztos nem vagyok én sem szent sőt,de mért mindig én engedjek és legyek vele türelmes,ő letudja a napi 8órás szellemi munkáját és nem érti meg,hogy ez inkább fizikai-jah a baba nappal nem is nagyon alszik nekem..csak ha lent sétálok vele..uff
2008. okt. 17. 09:19
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
0%
Baba életéért az anya küzd. Nem az apa, az csak besegít. Gazdag családoknál jöttek a bébiszitterek usw. , de a szegényeknél, vagy magukat szegénynek tartóknál ez az anya feladata van volt és lesz. 2X annyit kerestél? Akkor nyilván azt is tudtad, hogy a baba megszületése után már nem fogsz annyit. Nem fogsz a férjednek pitizni? Dehogynem. Tetszik, nem tetszik, tőle függsz. Itt nincs emancipáció, meg vagylagos válaszok. Örülj, hogy az állam ad pénzt! Nem Afrikában élsz, vagy Közép-Amerikában. Lemondással jár a gyereknevelé? Így van. Viszont nem mentesít az alól, hogy férjeddel is törődj! A kapcsolat ápolása gyerek megszületése után is fontos! A férjet kényeztetni kell, testileg, lelkileg. Igen, ez tényleg megterhelő! De csak ŐRÁ számíthatsz, mert mások besegítenek, de majd 10-20-30 év múlva Ő lesz melletted és a felnőtt gyereked mellett, amikor már mindenki más eltűnt. Ezért tiszteld azt, aki melletted áll!
2008. okt. 18. 22:47
 32/50 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, amikor a babát meg kell csinálni (elnézést a vulgaritásért) akkor az apuka is igen-igen kiveszi a részét a feladatból...mert neki! jár a kényeztetés.

Na, én az ilyen pasit úgy elkényeztetném testileg, hogy soha többet nem vágyna a gyönyör e formájára. Aztán meg nyalogathatná egyedül a lelki sebeit-hogy az se maradjon ki.

Azt hiszem -sőt, mostmár látom, tudom- az ilyen és ehhez hasonló férfiak leragadtak a patriarchalis társadalom szintjén. Nos, kérem -felvilágosítás szintjén szeretném közölni, hogy - ez már nincs! Az asszonyt nem a hajánál fogva húzzák ki a barlangból...

Egyenlő jogok illetnek meg nőt és férfit!

De, ha a férfi elégedetlen asszonya lelki, testi teljesítményével. Hát, támogassa-ha erre képtelen, ne beszéljen (v. legalább előbb gondolkodjon).

Illetve aki már annyira veri a mellét, hogy a másik kontinensen is zeng - vállaljon "asszonyszerepet" , járjon elő jó példával. Csak 1 évig mutassa meg, hogy kell ezt csinálni, hogy kell tökéletes anyának, feleségnek, szeretőnek, társnak lenni a nap 24 órájában.

Tessék, lehet kezdeni. Azaz csak lehetne-mert akit otthon kissé félreneveltek annak már baltával sem lehet lyukat ütni fején és beletölteni némi emberséget, megértést...

A feleséged az a nő, aki majd veled lesz öreg napjaidban, amikor majd remegő lábbal már nem tudsz kimenni dolgod végezni, Ő segít.. Aki majd ellát akkor is, főz, mos takarítja a szennyeseid. És nem azért mert tőled függ. Zárójelben elég gusztustalan egy látásmód. Kinek mi. A csúszómászokat sem kedveli mindenki.

Arról azért nem szól a fáma, hogy a feleség visszamegy dolgozni ha letelt a gyes (bár ilyen pasi simán visszazavarja a gyerek 1 éves korában).

Dolgozik, hazamegy-házimunkát, gyereket ellát, férjének kedveskedik...És addig te mit csinálsz?? Ülsz? és, várod az esti kényeztetést? Mert neki ez a dolga. Dolga? Egyedül neki? Családcentrikus látásmód.

De mindenki azt kap amit ad, tudod, "ki mint vet..."

Egyébként kár a szó beléd.

Te így látod, és akad hasonszőrű férfipajtásod. De számomra azért az megnyugtató tény, hogy az efélék már "kipusztulóban vannak".

Egyre több férfi vállal sorsközösséget feleségével, veszi ki a részét a házimunkából, gyereknevelésből és Uram 'bocsá még dolgozik is napközben.

Nem szégyelli, hogy elmosogat, pelenkáz, bevásáról, mos, főz.... Ember marad v. emberré válik, azért hogy mindenki boldog legyen -abban a közösségben amit család(jának) nevez.

2008. okt. 18. 23:48
 33/50 anonim ***** válasza:
Igazad van, meggyőztél, ezután még többet fogok otthon segíteni, több pénzt hozok haza és remélem, hogy a matriarchális társadalom alsó szintjén nekem is szorul egy kis hely.
2008. okt. 19. 08:14
 34/50 anonim ***** válasza:
Rendben van, a férj kényeztetésre szorul, de mi van velünk? Nekünk nem jár semmi? Imádjuk a gyerekeinket,mindent megteszünk értük,hisz ez így természetes, de mi is emberek vagyunk,igen nekem is ennyi szórakozás jár,hogy erre a kis időre leülök a gép elé,és jól felhúzom magam,hogy egyes férfiak milyen hülyén gondolkodnak,és minek néznek minket.Elég szomorú,hogy sok férfi így látja,de ha nektek kell a kényeztetés,mi elvárhatunk némi tiszteletet is.Mert igenis fárasztó a gyermeknevelés is pláne ha több manó van, de ezen nem agyal az ember,és tudja mit vállalt, csak legyen mellette olyan társ aki ezt is elismeri.Nem tudom többségetek mit dolgozik hogy úgy odavagytok, de az én párom komoly fizikai munkát végez,keveset van otthon,ha van is hulla fáradt, de a tiszteletet mindig megkapom,soha nem vár el semmit,és megbecsüljük egymást maximálisan,ő is elismeri hogy az anyaszerep is komoly felelősséggel jár,és nem azon nyavalyog,hogy már megint neki nem jut egy kis simi( amit azért igy is igyekszik az ember megadni)hanem azért szomorú,mert nem látja a kislányát megfordulni,vagy felülni,elindulni, a sok munka miatt.És nem azért dolgozik ennyit,hogy eltartson minket,hanem mert a mai világ ilyen.
2008. okt. 19. 10:21
 35/50 anonim ***** válasza:
100%
Miért akarod azt mindenkivel elhitetni, hogy a féfitól függ? Én nem maradtam meg egy ilyen bunkó mellett, és láss csodát, nem függök tőle. Én egyedül nevelem az egy éves gyerekemet, úgy, hogy még gyerektartást sem kapok, mert amióta nem vagyunk együtt az apukával, nem dolgozik bejelentve, hogy ne kelljen fizetnie. És igen, a havi 44 ezer forintos GYED-emből és a családi pótlékból élünk, meg abból, hogy a szüleim havonta adnak 10-10 ezer forintot. És azt hiszem, inkább számíthatok a szüleimre, mint a fiam apjára, aki arra nem volt képes, hogy havi 5 ezer forintot fizessen a gyereke után, vagy hogy a bírósági tárgyalásra odatolja a képét. Szóval ne próbáld azt belemagyarázni senkibe, kedves apuka, hogy minden nő a hozzád hasonló férfiaktól függ. Az meg, hogy örüljünk, hogy kapunk juttatásokat, hát... tudod én a GYED-emet az után kapom, amit dolgoztam, mégpedig igen keményen. Napi 9-10 órát, fizikai munkát, legtöbbször éjjel, hajnali 2-ig, 3-ig. És mit kapok ezek után? Nem ennek a béremnek a százalékát, mert az nem számít, csak annak a százalékát, ami az alapbér, éjszakai pótlék nélkül, pedig soha egy percet nem dolgoztam délelőttös műszakban. Egyébként, ha magyarországon is úgy lenne mint nyugaton, hogy minden nagyobb munkahelynek lenne saját bölcsije, ami ott van helyben, szerintem sokkal több anyuka menne vissza dolgozni. Külföldi filmekben nem láttad még??? Ott a munkahly, bemegy a szülő dolgozni, viszi magával a gyereket, csak éppen azt felviszi az emeletre a bölcsibe, anyuka meg lent dolgozik, és ha épp van rá ideje, akkor felmegy a gyerekhez, pl. amikor ebédszünete van vagy ilyesmi. De persze szerinted itt nincs más választás, csak az, hogy a faszi keresi a pénzt, a nő meg kussol. Nyilván, neked ez a kényelmes, mert ha a nő is vissza tudna menni hamarabb dolgozni, akkor már nem lehetne olyannal elkussoltatni, hogy "én keresem a pénzt, a te dolgod hogy takaríts". Tudod manapság azért dolgozik a férfi is és a nő is munkahelyen, mert a fizetések nem akkorák, hogy meg lehessen élni csak egyből. Ezért viszont mindkét félnek ki kell vennie a részét a házimunkából. És ha a nő otthon marad mert gyereket szül, akkor oké, hogy ő csinál mindent amikor egyedül van otthon, de az épp olyan kemény munka, mint amit a férfi a munkahelyén végez, és nem csak a pasasnak kell pihennie amikor hazaér, hanem a feleségnek is, tehát úgy helyes, ha munka után a férfi segít a nőnek, így annak is kevesebb a terhe, és többet tud pihenni. A gyereket és a vele járó nehézségeket ketten vállalták, nem csak a nő! Mondom ezt én úgy, hogy nekem aztán senki nem segít, mindent egyedül csinálok, de sokszor érzem, hogy jó lenne ha valaki legalább addig eljátszana a gyerekkel, amíg én megfőzöm az ebédet, vagy elmosogatok, mert persze pont akkor kell a gyereknek is valami, amikor én nekikezdek valaminek, és így háromszor annyi idő, mintha megszakítás nélkül meg tudnám csinálni. Mondjuk nekem ez már nem olyan nagy gond, mert így szoktam meg, de tudom, hogy ennek nem így kéne lennie. De látod, vannak olyan nők, akik meg tudnak élni a férjük pénze nélkül is.
2008. okt. 19. 12:30
 36/50 bendzso ***** válasza:
67%

jaj! lányok, nem dramatizáljátok túl ezt a helyzetet? mi az, h nem segít? azt írod, h a húsz perc mosogatás után már jajgat! DE LEGALÁBB ELMOSOGAT!!!!!!!!!!!!!!! ezt megköszönted neki valaha??

meg átveszi tíz percre a babát!!!! mit kezdejen egy pasi egy három hónapos babával? a pasikat nem úgy kódolták, h gügyögjenek! örülj neki, h tíz percre átvette a babát és köszöndd meg!

nekem két fiam van, három és másfél évesek! a férjem akarta jobban a gyereket, mint én és rajnog is értük a végtelenségig, ő fürdet, babázik stb. de pont mostanában vallotta be,h most élvezi igazán, amikor már dumálnak,meg lehet velük játszani!

viszont bármit csinál a férjem, én bizony megköszönöm neki. egy pasinak fogalma sincs arról,h mit csinálsz te napközben! az egy remek ötlet volt, h menj el egy-két órára, akár azzal az ürüggyel is, h ha most nem szabadulhatsz ki egy óra csendbe, gyekerbőgés nélkül, akkor valaki távozik az ablakon. egy gyerekkel még nem voltam fáradt, meg mázlimra az első gyerekem hihetetlen jó alvó volt, de két gyerekkel bizony már nehéz az élet...pláne,h mesterien értenek hozzá, h összehangolják, h valamelyik mindig ébren legyen és visítson. velem is előfordult, h felhívtam zokogva a férjem, h jöjjön haza a munkából azonnal (persze ezt nem tudta, de egy órával hamarabb hazajött), mert, ha nem jön haza "felvágom az ereimet". egy órával hamarabb hazajött és hálás voltam neki és nem mérgelődtem, h nem ugrott azonnal,hanme boldog voltam, h jött, ahogy tudott! nem fenékig tejfel a gyereknevelés, de, ha már most elégedetlenkedsz a férjeddel, mire belenő az apaszerepbe,már itt fogsz kérdezősködni,h váljunk, ne váljunk?

a férjedet is nevelni kell, apránként. egyáltalán nem kell tolerálni. sőőőt. egyszerűen éldd az életed! egyáltalán nme muszáj, h rend legyen! nem kell elmosogatni, nem kell főzni (azt is mondtad, h a férjed szokott főzni - hát mi ez, ha nem segítség,mégha ezt egy héten egyszer teszi csak). nálunk sajna már kakora a kupi, h inkább egész nap sétálunk a gyerekekkel elmegyünk az erdőbe, mindenhova, csak ne kelljen látnom a rumlit. egy héten egyszer meg neikdúrálom magam a lakásnak. rendelj kaját és akkor a főzéssel sem pazarolod az időd. nem kell akkor bevásárolni és egyik másik kajafutár olcsóbbra kihozza,mintha magatokra főznél...

szóval szerintem értékeld azokat a tíz perceket, és napközben, ha a baba véletlenül az ágyában alszik és nem a babakocsiban, séta közben :) akkor aludj te is!

ne mard el a férjedet, mert hozzászólásaidból olyan indultatot érzek, ami nem vezet jó irányba. a sógornőmnek pont ezek voltak a reakciói, nincs három éves a gyerek és elváltak, mert a papa új nő után rohant, aki nem macerálta otthon mindenért!

ne toleráj egy percig sem, légy üyges és rafinált! emlékezz arra, h ti nagyon szerettétek egymást, a baba a szerelmetek gyümölcse, közös életet választotatok, ezt nem szabad ilyen földi hívságokkal elrontani, mint veszekedés :) drukkolok!

2008. okt. 19. 13:31
 37/50 anonim ***** válasza:
0%
Megint ez a válás dolog... Ha nem oké a kapcsolat, miért vállaltatok gyereket? Apakép nélkül nem lesz belőle normális ember. Ha meg ilyen volt az apja, minek kellett neki gyereket szülni? Kicsit tájékozódni kellett volna a gyerekvállalás előtt, milyen anyagi terhekkel jár. Felelőtlenség ilyen kis pénzből gyereket nevelni. ennyiből csak nyomorogni lehet, meg a poronty gyermekkorát ellopni.
2008. okt. 19. 13:36
 38/50 anonim ***** válasza:
100%

Azért arra kíváncsi lennék, hogy ki lopta el a gyerek gyerekkorát? Szerintem itt ilyenről szó sincs.

Az, hogy nem kap 1 évesen aranyláncot v. kacsalábon forgó palotát még nem nyomorgás.

Szerintem, sok helyen még akkor is kevésből élnek ha apuka ott van...

Aztán azt honnan tudod miért váltak el (sokan elválnak gyerekkel v. anélkül...-régen is volt ez így, csak nem volt net... ahol egymást gerjesztették, kibeszélték azok akik egy állásponton vannak. Mondjuk a válásellenesek. De ez csak egy példa).

Sokszor a kevesebb több-mert mit ér annak a gyereknek a drága játék v. ruha. Ha a szülei veszekszenek v. na adj Isten verekszenek. A gyereket is bántják...

Akkor inkább olcsóbb játék és egy szülő, de nyugalom és szeretet minden mennyiségben.

Azt, hogy házasság előtt tájékozódni-háát, bevallom őszintén elképzeltem, hogy odaállsz a leendő párod elé, egy kb. 30 oldalas formanyomtatvánnyal és mindenre kitérő kérdéseket teszel fel neki. Ő meg bevallja, hogy majd 10 év múlva megzizzen, inni, verekedni, pénzt nem hazaadni fog, nem fog segíteni..ja, és a munkahelye is igen, igen rosszul fizető lesz.

De azért azt is látom már, hogy a nők (akik babát szeretnének) megálmodják,hogy x év múlva nem lesz több a fizetése ennek következményeképpen a gyede sem, így inkább köszöni, de nem szül.

Hmm, ezt már megint vagy egy gyöpös agyú pasi írta, vagy egy olyan nő, akinek a segge alá toltak mindent, v. elment szülni 40 évesen mert karierista...

Ő úgy érezte, hogy megszüli a babát-jó döntésnek tűnt. Az élet rácáfolt. De! neveli a gyermekét (feltételezem) tisztességben szeretetben, kicsit szűkösen. Inkább így, mint sehogy-ez az én véleményem. És gondolom ahogy alkalma adódik elmegy dolgozni, hogy mégtöbbet adhasson, és ne legyen rászorulva szülőkre, férjre, élettársra.

Ettől függetlenül -szerintem- minden nő szeretne egy normális társat, sajnos valakinek nem adatik meg.

Ezt csak az tudja átérezni aki már élt így.

2008. okt. 19. 15:25
 39/50 anonim ***** válasza:
Semmi de semmi közöd ahhoz, hogy miért nem vagyok a gyerek apjával. De inkább nevelem a fiam egyedül, mint egy olyan apával, amilyen van neki. Vagyis nincs neki, mert fél éven át nem is érdeklődött felőle, pedig én nem tiltottam el a gyerektől. Megvan az otthonunk, a lakbért ki tudom fizetni, van fűtés, van villany, sőt, még net is, van mit ennünk, a gyereknek van ruhája, játéka, mi kell még? Erre futja. Igaz, nem a legmenőbb babakocsink van, és nem Converse kiscipő virít a lábán, de aranyos, jópofa rucijai vannak, nem a konténerből kukáztam őket, csak kijárok börzére vásárolni, amiért igaz fel kell kelni korán reggel, de sokkal olcsóbb. Előfordul, hogy hónap végén én csak krumplit eszem ebédre tojással, de a gyereknek megvan a kajája minden napra, ő nem érzi, hogy hóvége van. Én lennék felelőtlen? Azért mert kis pénzből nevelek gyereket? Hát mit kellett volna csinálni nagyokos? Talán amikor szétmentünk az apjával, adtam volna intézetbe? Régen szerinted mennyiből neveltek gyereket? Szerintem teljesen normálisan élünk. És méghogy az én gyerekemből nem lesz normális ember... Ki mondta azt neked, hogy az egész életemet férfi nélkül akarom leélni? Én igenis eljárok néha néha ismerkedni, és lett is volna már lehetőségem "pótapukát" találni, aki imádta a fiamat, csak éppen más okokból nem működött a kapcsolatunk. Amúgy van nekem olyan fiú ismerősöm, akit az anyja egyedül nevelt fel, és sose volt apja, de teljesen normális ember lett belőle, azóta felesége van és gyereke, annyi a különbség közötte és az átlag férfiak között, hogy sokkal udvariasabb a nőkkel, tud főzni, takarítani, mosni (és ezt meg is teszi), és sokkal önállóbb, nem várja, hogy mindent elintézzen helyette a felesége.
2008. okt. 19. 17:43
 40/50 anonim ***** válasza:
Szerencsére nem volt benne részem, és nem kívánom senkinek, hogy így járjon. A válás meg nem megoldás, mert a nő egyedül marad és nagy szerencs kell, hogy találjon egy szerető férjet, aki felneveli más kölkét, úgy mint a sajátját.
2008. okt. 19. 17:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!