Ti honnan tudtátok, hogy itt az idő a gyerekvállalásra?
Párommal egy éve együtt vagyunk és egy ideje téma a babaprojekt. Én nagyon szeretnék már babázni, és ő is ezt mondja, mégsem érzem elég határozottnak és emiatt bizonytalan vagyok..
Azt mondta döntsem el én, hogy szedem e tovább a gyógyszert vagy sem, neki mindegy, ő örülne neki, de mégsem tűnt olyan magabiztosnak. Pláne hogy "neki mindegy"
Lehet túl korai lenne?
Nálatok hogyan zajlott az ilyen témájú beszélgetés?
Párom 36 éves, én 30
Szerintem ez azt sugallja, hogy neki mindegy, hogy a te feladatodnak tekinti a gyerek körüli dolgokat, ő meg nem tervez komolyabban részt venni benne.
Én addig nem vágnék bele a helyedben ameddig nem tisztázzátok hogy milyen módon venné ki a részét, vagy mennyire van tisztában azzal hogy milyen valós lemondásokkal és kellemetlenségekkel jár egy baba/gyerek.
Amikor mindketten akartuk, és a körülmények is megfelelőek voltak.
Egyébként amikor próbálkozni kezdtünk, az én párom is azt mondta, hogy ő benne van és szeretné, de akkor kezdjük, ha én úgy érzem, kész vagyok rá. Egyszerűen azért, mert ez a nőnek nagyobb változás.
Beszélgessetek még róla, 36 évesen már feltehetően akarja.
szerintem az egy év nagyon kevés, erre biztos hogy nem terveznék közös gyereket, most független attól mennyi idősek vagytok...mi 3 év után mentünk szét a párommal - más kérdés hogy utána kibékültünk, ennek már 10 éve, és van 2 gyerekünk, de a lényeg, hogy még 2-3 év együttélés sem lehet elég ahhoz hogy kiismerd a másikat....
kérdésedre válaszolva: kitűztünk célokat - esküvő, ház, autó, és amikor ezek teljesültek, kérdeztem, hogy húzzunk e a továbbiakban gumit, és erre mondta, hogy ne :)
Amikor már nagyon-nagyon vágytunk a babára. Amikor már minden gondolatunk egy saját gyermek volt. 4 éve ismertük egymást, 2 éve voltunk házasok, amikor azt mondtuk, hogy megfoganhat a gyermekünk.
Ja, és még valami nagyon fontos volt: le akartam diplomázni. Már dolgoztam szép fizetéssel, megvolt a saját egzisztenciánk, de a diploma megszerzésével majdnem megduplázódott a fizum. Ezért megvártuk, hogy leállamvizsgázzam, megtörténjen az átsorolás, és zöld utat kaphassunk magunktól😃
Szval összefoglalva:akkor érkezett el az idő, amikor egyszerre volt meg a szerelem-szeretet, a mindent elsöprő vágy, hogy szülők lehessünk, és a nagyon stabil egzisztencia. 29-32 évesek voltunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!