Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti meddig tudtátok eltitkolni...

Ti meddig tudtátok eltitkolni a munkahelyeteken a terhességet?

Figyelt kérdés

És utána... hogy fogadták?

Én kicsit be vagyok parázva, és kellemetlenül érzem magam, mert nem régóta dolgozom az új munkahelyemen, ahol ráadásul a felvételi elbeszélgetésen meg is kérdezte a főnök, hogy "Ugye nem terhes?" Akkor még nem voltam az.

Ezek után nem tudom, hogy merjem elmondani...

2017. febr. 10. 07:34
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
28%

Nem is értem az ilyen pofátlan munkavállalókat. Nem véletlen kérdezik meg, már ne is haragudj. A vállalatnak pénzbe fogsz kerülni, és közel sem termeltél még annyit, hogy a tulaj azt mondja, hogy "oké, megérdemli".

Gondolom nem kell diploma ahhoz, hogy miért kérdezték meg, és ezzel arra is céloztak, hogy a közeljövőben ugye nem leszel terhes?

Hát persze.. azt sem tudtad (gondolom), hogy ha nem védekezel, akkor abból gyerek lesz...

Egyáltalán nem kell titkolni, sőt.. jobb bejelenteni, mert ha másvalakitől hamarabb megtudják, akkor azonnal repülsz, és mivel nem tudtak róla, mármint a kirúgás megelőzte a terhesség bejelentését, így simán kivághatnak. Ha már bejelentetted, akkor nem tudnak mit tenni, persze arra számíthatsz, hogy ahogy vissztérnél a munkahelyedre magadtól fogsz onnan menekülni. S ha egy kisvárosról van szó, ahol eléggé belterjes a vállalkozói réteg, akkor munkát is nehezen fogsz kapni.

Hogy fogadják? Nem lesznek elragadtatva, talán még halálra is fognak szivatni, csak mert átverve érzik magukat (jogosan..).

2017. febr. 10. 07:51
 2/22 anonim ***** válasza:
69%

Ha ezt megkerdezte az ultra gaz mert tilos ilyen kerdeseket feltenni interjun.

Nekem 11 hetesen eszrevettek, elkezdett szeledesedni a csipom.

2017. febr. 10. 07:51
 3/22 anonim ***** válasza:
21%

Eszembe sem jutott volna titkolni, nem is értem, miért juut egyáltalán ilyen eszedbe!!!

De ha a fönök úgy vett föl, hogy reméli, nem fogsz hamarosan szülni, akkor becsületesebb lett volna részzdröl megfelelöen védekezni és nem ilyen módon hátbatámadni, mert feltételezhetöen szükség lenne rád a munkahelyen és így a céggel is kitoltál, mert mást - aki dolgozik is - nem vehetnek fel erre a munkakörre!

2017. febr. 10. 07:53
 4/22 anonim ***** válasza:
85%

1-es nézz utána jobban a jogszabályi feltételeknek,mielőtt kioktatsz bárkit is munkajogból!

Egyébként nem kérdezhetne ilyet,és nehogy már szűkölnie kelljen,mert terherbe mert esni,és nem akar gyesből élni.

2017. febr. 10. 07:55
 5/22 anonim ***** válasza:
89%

Elsö: tévedésben vagy - ahogy sokan mások is -, ha egy nö terhes, akkor még abban az esetben sem lehet elküldeni, ha még nem is volt orvosnál, "csak" terhes, ugyanis a terhesség fennálllásától kezdve védett! Nem kell sem orvosi papír róla, sem bejelenteni ahhoz, hogy ne lehessen elküldeni.

Más kérdés, hogy egyrészt szerintem is szemétség így átverni a munkaadót, másrészt meg ha már megtette, akkor legalább annyi becsület legyen benne, hoyg idöben szól a fönöknek, hogy legalább a terhesség-gyes/gyed idejére tudjanak valakit keresni, aki doglozik a kérdezö helyett.

2017. febr. 10. 07:57
 6/22 anonim ***** válasza:
93%

Ha nem vagy próbaidőn, akkor nem igen tudnak mit tenni.

Amúgy sok helyen megkérdezik...

Én is meglepődtem azon hogy Ugye mostanában nem tervezi?? kérdésen. Ez 5 éve volt, nekem ez nem mostanában...A cégnek viszont nem tudom...:D

2017. febr. 10. 07:57
 7/22 anonim ***** válasza:
86%

Igen várhattál volna, de már úgyse tudsz mit tenni.

Próbaidőn vagy? Ha igen,akkor inkább hallgass,ha nem akkor.mihamarabb momdd el! Így fair! Ha azt akarod,hogy veled korrekten bánjanak,te is bánj velük korrekten.

2017. febr. 10. 08:00
 8/22 anonim ***** válasza:
7%

"Egyébként nem kérdezhetne ilyet,és nehogy már szűkölnie kelljen,mert terherbe mert esni,és nem akar gyesből élni."

Ez azért nem egészem így van.

Az igaz, hogy hivatalosan nem kérdezhet rá, hogy terhes-e a jelentkezö, de ezzel azt is jelezte a fönök, hogy szüksége lenne a kérdezö munkájára, és nemcsak fizetni akar neki semmiért.

És EZÉRT nem tisztességes a kérdezötöl, hogy miután megkapta a munkahelyet, gyorsan teherbe esik, és ezzel átveri a munkaadót, meg a munkatársakat is - mert azt a munkát, amit ö vállalt el, a többieknek kell elvégezni, viszont a pénzt ezért nem ök, hanem a kérdezö zsebeli be.

2017. febr. 10. 08:01
 9/22 anonim ***** válasza:
70%
Nem tudom ki pontozott le nullaig de uzenem hogy nagy tudatlan barom mert ilyen kerdest valoban nem tehet fel interjun a fonok.
2017. febr. 10. 08:04
 10/22 anonim ***** válasza:
87%
Akkor meg nem volt az amikor interjuzott! Nem tudtok olvasni? Nem verte at a munkaltatot. Vagy aki uj helyen kezd dolgozni es terhes lesz el kell vetetnie mert szegeny munkaltato??
2017. febr. 10. 08:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!