Hogyan lehet, illik helyénkezelni a szomszéd terhességét, szülését?
illene gratulálni majd, vagy hogy vagy-okat kérdezgetni? vagy bunkóság csak úgy egy sziá-val elmenni mellette, vagy mellettük?
én egy közeli szomszéd vagyok és anya, szóval valahol "sorstárs".
ha csak köszönök, és semmi, abból gondolhatnak valamiféle "nem elfogadó" magatartásra?
Ez attól függ milyen kapcsolatban vagytok egyébként, illetve h akarsz-e barátkozni.
Ha szoktatok rendszeresen beszélgetni, akkor igen, kérdezhetsz a terhességével kapcsolatban is, akár részletesebben is.
Ha soha nem beszéltetek még egymással a köszönésen kívül akkor ezentúl sem muszáj rákérdezned csak azért mert terhes. Persze ha akarsz barátkozni vele akkor kérdezd meg mikorra várja ilyeneket. Ez csak rajtad múlik.
Mi nem vagyunk beszélőviszonyban a szomszéddal. 3 hónap van a gyerekeink között, szóval lett volna közös téma, de nem vagyunk olyan viszonyban. Most 3 évesek a gyerekek, ugyanúgy nem beszélünk. 6 éve vagyunk szomszédok.
Szóval attól függ, milyen a kapcsolatotok. Ha már annyit szoktatok beszélni, hogy "hogy vagytok", akkor illik gratulálni.
inkább csak a párjával vagyok beszélőviszonyban, úgy ahogy..
pl kért már ezt azt kölcsön
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!