Ti meddig tudtátok eltitkolni a munkahelyeteken a terhességet?
És utána... hogy fogadták?
Én kicsit be vagyok parázva, és kellemetlenül érzem magam, mert nem régóta dolgozom az új munkahelyemen, ahol ráadásul a felvételi elbeszélgetésen meg is kérdezte a főnök, hogy "Ugye nem terhes?" Akkor még nem voltam az.
Ezek után nem tudom, hogy merjem elmondani...
Csak kizárólag a kérdésre:
a 12. heti genetikai uh után akartam csak bejelenteni, de nem a munka miatt, hanem mert kromoszóma rendellenesség esetén nem tartottuk volna meg.
De addigra rég lebuktam. Alacsony, vékonyként nagyon hamar látszott. Volt olyan munkatárs, aki 8 hetesen már rákérdezett.
Jó, akkor most leírom, hogy pontosan hogy történt:
Nagyjából 9 hónapja próbálkoztunk már a férjemmel, egész eddig sikertelenül. Utolsó menstruációm első napja december 28. volt. Valszeg a baba január 8.-a körül fogant.
A felvételi elbeszélgetésem 14.-én volt, és 24.-e óta dolgozom. A mentruációmat 26.-ára vártam, majd 30.-án teszteltem pozitívat.
Azaz, nem, nem tudtam, hogy terhes vagyok... A férjemmel is megbeszéltük, miután felvettek, hogy a babás projectet félretesszük egy időre.
De terhes lettem, aminek persze nagyon örülünk. Egyébiránt a cégnek semmilyen pénzbe nem fogok kerülni (NEM magyarországon élünk, és part-time munka, itt ebben az országban nem létezik a GYES).
Egyébiránt itt is: elvileg nem is lehetne megkérdezni, illetve kirugni sem rughatnak ki érte... DE mivel még próbaidőn vagyok, ugyanugy mint M.O.-n, ok nélkül is ki lehet rúgni. Még semmiképpen nem szeretném elmondani, és nagyjából a 12. hétig egyáltalán nem, mert odáig még nagyon sok minden megtörténhet, az is megeshet, hogy elvesztem a babát.
Próbaidő végén elmondom, úgy tervezem... de azért jó lenne még ha dolgozhatnék egy pár hónapot.
"A férjemmel is megbeszéltük, miután felvettek, hogy a babás projectet félretesszük egy időre."
Hány ilyet ismerek:)
Miután "feladták" a próbálkozást és nem görcsöltek már rá, jött a baba.
Gratulálok és minden jót kívánok. Mondd el bátran, mondd el,hogy nem így terveztétek, de így alakult.
Akkor sorban válaszolok:
A főnök előtt 1 percig nem titkoltam, neki tudnia kellett róla (vendéglátás). A kollégáknak kb 12. hét körül mondtam el. Volt olyan törzsvendég, akinek 6 hónaposan tűnt fel. Teljesen jól voltam, semmi rosszullét, hasam sem nőtt feltűnően. Szóval ha mindenki előtt szándékosan titkolni akartam volna, akár 5-6 hónapig ment is volna.
Mindenki jól fogadta, gratuláltak, örültek (3 éve dolgoztam ott- kis vállalkozás, családias légkör).
A többieknek meg: M.O-n védett a kismama, akkor is, ha még ő sem tud a terhességről.
Ha ilyet megkérdeznek, lehet mondani kellett volna, hogy nem, de tervezed (bár akkor jó eséllyel nem vesznek fel).
Gratulálok a picihez, sok boldogságot!
Sztem minden interjún megkérdezik a nőktől h terhesek-e...legalábbis engem kérdeztek.
Egyáltalán nem terveztük a babát, 1 hónap és 3 nap után estem teherbe. Úgy voltam vele h 12 hétig nem szólok. 12 hetes uh-n kissé vastag volt a tarkóredő, így kombinált tesztre lettem küldve. 14.héten kaptam meg a leleteket h minden rendben. 15.héten jelentettem be. Területi igazgató(neki nem lehetett gyereke) nagyon örült...a regionális sem volt ellenszenves vagy valami. Most 24 hetes vagyok és amíg tudok még jövök :-)
Ismerősöm terhesen keresett munkát egy nagyobb kihagyás után, mivel még hiányzik pár hónap a gyedhez.
Így eleve kénytelen volt eltitkolni az állapotát, amit meg is értek. De ugye 3 hónap a próbaidő, szóval addig kérdés nélkül kithetik bármilyen indokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!