Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti meddig tudtátok eltitkolni...

Ti meddig tudtátok eltitkolni a munkahelyeteken a terhességet?

Figyelt kérdés

És utána... hogy fogadták?

Én kicsit be vagyok parázva, és kellemetlenül érzem magam, mert nem régóta dolgozom az új munkahelyemen, ahol ráadásul a felvételi elbeszélgetésen meg is kérdezte a főnök, hogy "Ugye nem terhes?" Akkor még nem voltam az.

Ezek után nem tudom, hogy merjem elmondani...

2017. febr. 10. 07:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Csak kizárólag a kérdésre:

a 12. heti genetikai uh után akartam csak bejelenteni, de nem a munka miatt, hanem mert kromoszóma rendellenesség esetén nem tartottuk volna meg.

De addigra rég lebuktam. Alacsony, vékonyként nagyon hamar látszott. Volt olyan munkatárs, aki 8 hetesen már rákérdezett.

2017. febr. 10. 08:08
 12/22 A kérdező kommentje:

Jó, akkor most leírom, hogy pontosan hogy történt:

Nagyjából 9 hónapja próbálkoztunk már a férjemmel, egész eddig sikertelenül. Utolsó menstruációm első napja december 28. volt. Valszeg a baba január 8.-a körül fogant.

A felvételi elbeszélgetésem 14.-én volt, és 24.-e óta dolgozom. A mentruációmat 26.-ára vártam, majd 30.-án teszteltem pozitívat.

Azaz, nem, nem tudtam, hogy terhes vagyok... A férjemmel is megbeszéltük, miután felvettek, hogy a babás projectet félretesszük egy időre.

De terhes lettem, aminek persze nagyon örülünk. Egyébiránt a cégnek semmilyen pénzbe nem fogok kerülni (NEM magyarországon élünk, és part-time munka, itt ebben az országban nem létezik a GYES).

2017. febr. 10. 08:11
 13/22 anonim ***** válasza:
78%
Ha valaki baba projekt kozben elvesziti a munkajat, akkor ne is keressen ujat, mondvan szegeny munkaltatoval nehogy kicsesszen ha sikerul a baba? Azoknak szolt akik a munkaltatot sajnalgatjak.
2017. febr. 10. 08:15
 14/22 anonim ***** válasza:
91%

Egyébiránt itt is: elvileg nem is lehetne megkérdezni, illetve kirugni sem rughatnak ki érte... DE mivel még próbaidőn vagyok, ugyanugy mint M.O.-n, ok nélkül is ki lehet rúgni. Még semmiképpen nem szeretném elmondani, és nagyjából a 12. hétig egyáltalán nem, mert odáig még nagyon sok minden megtörténhet, az is megeshet, hogy elvesztem a babát.

Próbaidő végén elmondom, úgy tervezem... de azért jó lenne még ha dolgozhatnék egy pár hónapot.

2017. febr. 10. 08:30
 15/22 anonim ***** válasza:
88%
Hát elég érdekesek a válaszok, ha azt nézem, hogy naponta több tucat kérdés érkezik, hogy hogyan essen végre teherbe az illető. A terhesség nem mindenkinél megy csettintésre, és nem gondolom, hogy bármilyen munkáltatónak köze lenne ahhoz, hogy ki mikor mit csinál a hálószobájában. Én úgy gondolom, hogy az emberi élet érték, és mindenfajta munkáltatói érdeknek magasan fölötte áll. Én is úgy kezdtem munkát sok évvel ezelőtt, hogy a munkáltató megkérdezte, hogy van-e már baba, és azt válaszoltam, hogy tervezzük, de másfél éve házasok vagyunk és még nem jött. Négy hónappal később megfogantam. Talán pont azért, mert akkor gondoltam én is, hogy akkor most babaprojekt félretéve, és nem volt bennem görcsös akarás. Egyébként a főnökömnek szóltam, és féltem amint megtudtam, de a kollégák csak 20 hetesen vették észre.
2017. febr. 10. 08:30
 16/22 Andizsuzsi ***** válasza:
95%

"A férjemmel is megbeszéltük, miután felvettek, hogy a babás projectet félretesszük egy időre."

Hány ilyet ismerek:)

Miután "feladták" a próbálkozást és nem görcsöltek már rá, jött a baba.

Gratulálok és minden jót kívánok. Mondd el bátran, mondd el,hogy nem így terveztétek, de így alakult.

2017. febr. 10. 08:37
 17/22 anonim ***** válasza:
65%

Akkor sorban válaszolok:

A főnök előtt 1 percig nem titkoltam, neki tudnia kellett róla (vendéglátás). A kollégáknak kb 12. hét körül mondtam el. Volt olyan törzsvendég, akinek 6 hónaposan tűnt fel. Teljesen jól voltam, semmi rosszullét, hasam sem nőtt feltűnően. Szóval ha mindenki előtt szándékosan titkolni akartam volna, akár 5-6 hónapig ment is volna.

Mindenki jól fogadta, gratuláltak, örültek (3 éve dolgoztam ott- kis vállalkozás, családias légkör).

A többieknek meg: M.O-n védett a kismama, akkor is, ha még ő sem tud a terhességről.

Ha ilyet megkérdeznek, lehet mondani kellett volna, hogy nem, de tervezed (bár akkor jó eséllyel nem vesznek fel).

Gratulálok a picihez, sok boldogságot!

2017. febr. 10. 10:03
 18/22 anonim ***** válasza:

Sztem minden interjún megkérdezik a nőktől h terhesek-e...legalábbis engem kérdeztek.

Egyáltalán nem terveztük a babát, 1 hónap és 3 nap után estem teherbe. Úgy voltam vele h 12 hétig nem szólok. 12 hetes uh-n kissé vastag volt a tarkóredő, így kombinált tesztre lettem küldve. 14.héten kaptam meg a leleteket h minden rendben. 15.héten jelentettem be. Területi igazgató(neki nem lehetett gyereke) nagyon örült...a regionális sem volt ellenszenves vagy valami. Most 24 hetes vagyok és amíg tudok még jövök :-)

2017. febr. 10. 10:22
 19/22 anonim ***** válasza:
49%

Ismerősöm terhesen keresett munkát egy nagyobb kihagyás után, mivel még hiányzik pár hónap a gyedhez.

Így eleve kénytelen volt eltitkolni az állapotát, amit meg is értek. De ugye 3 hónap a próbaidő, szóval addig kérdés nélkül kithetik bármilyen indokkal.

2017. febr. 10. 11:33
 20/22 anonim ***** válasza:
52%
Egyébként ilyet nem kérdezhetnek meg. Illetve azt sem, hogy tetvez-e mostanában gyermeket....
2017. febr. 11. 10:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!