Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az anyákat tényleg nem zavarja...

Az anyákat tényleg nem zavarja a kocsiban bömbölő gyerekük, miközben vásárolnak?

Figyelt kérdés

Általában péntek délelőttönként szoktam járni turiba, ilyenkor persze tele van az üzlet GYES-en lévő anyukákkal, akik bőszen válogatnak, és le sem sz*rják a babakocsiban üvöltő, bömbölő, vagy szimplán olyan "kisgyerekesen" sikítozó kölyküket. Nekem, mint a legtöbb vásárlónak, baromi idegesítő ezt hallgatni. A jelenség nem egyedi, MINDEN héten van legalább egy ilyen nő.

Megértem, hogy szeretnek turizni és azt is, hogy kell egy kis szabadság, miután a nap 24 órájában össze vannak zárva a gyerekkel, de komolyan, a többi ember nyugalma nem számít?

2017. máj. 28. 20:46
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
23%
nem a gyereksírás a baj, hanem az, amikor az anyuka magasról tesz a gyerekre, nem is érdekli, miért sír, mert ő most vásárol, magával foglalkozik, mert ez neki jár. A gyerek le van ejtve :(
2017. máj. 28. 22:02
 22/37 anonim ***** válasza:
67%
Nekem ez hangulatfüggő. Van hogy nagyon irritál, akár a sajátom, akár másé csinálja. De olyan is van, hogy egyáltalán észre sem veszem. Szóval megértem, ha mást is idegesít, de azt is valakinek esetleg fel sem tűnik.
2017. máj. 28. 22:03
 23/37 anonim ***** válasza:
84%

Az ha üvölt az zavar. Szerencsére nem nagyon fordul elő mert imád mászkálni. Ebből kifolyólag néha vidáman "kisgyerekesen" sikítozik. Ez nem zavar. Az sem zavar ha ez másokat zavar.

Nem fogom leütni a 10 hónapost csak mert épp boldog és ez másoknak nem tetszik. De mondogathatom neki, hogy psssszt halkabban meg minden ha ez megnyugtat. Csak ettől még nem lesz síri csend a turiban, ahova mi nem is járunk.

De relaxálni amúgy sem a turiban kell, ahol bálabontásnál ölik egymást a nyuggerek, a koleszlakók meg a kismamák.

Valóban sokkal zavaróbbak a már nagyobb, tolakodó kölykök, akik fárasztó dumájuk alatt kipakolják a kosaradat, meg beletesznek ezt azt ha nem figyelsz, vagy visítva kergetőznek, hogy fel is löknek.

2017. máj. 28. 22:36
 24/37 anonim ***** válasza:
78%

én sajnos nem tudom megoldani, hogy otthon hagyjam a gyereket, mert nincs kire, a boltok nyitvatartási idejében a férjem dolgozik, szabadságot nemigen tud kivenni. Szóval én viszem magammal, és ha már elmentem a városba (autóval, busszal, mindegy), akkor akkor is vásárolni fogok, ha a gyerek éppen üvölt. Nem azt mondom, hogy nem próbálom megnyugtatni, és eddig mindig sikerült is - az meg, hogy 1-1t sikongat, hát istenem. A fejhangon üvöltés természetesen engem is zavar, akár az én gyerekem, akár másé. De ha már elmentem odáig, megszerveztem az utat, hogy legyen autóm, nem fogok azért hazajönni, mert épp sikongat a gyerek. A gyes-es anyuka nem azt jelenti, hogy egésznap otthon ül és színesüveggel vakarja a valagát. Nekem pl. az, hogy elmenjek, nem kis szervezés, mert a mi falunkba semmi nincs. Havonta 1x megyek bárhova. Akkor most menjek haza mert zavar, h sikongat a gyerek?

És ha tapasztalat, h péntek délelőtt mindig vannak, akkor miért nem mész máskor? Gondolom, akkor a legolcsóbb, igaz? Amúgymeg, ha szidod a gyeses anyukákat, te hogy-hogy ráérsz munkaidőben, pénteken délelőtt?

2017. máj. 28. 23:08
 25/37 anonim ***** válasza:
79%
Nekem van gyerekem, voltam vele turkálóban kisbaba korában is, és igen, úgy gondolom, nem elvárható egy kisbabától, hogy órákig türelmesen várjon, a turkálás pedig nem lehet annyira fontos, hogy emiatt meg se próbáljak reagálni a gyerekem jelzéseire, amik egyébként egyértelműen az unalomból adódnak, tehát nem a vásárlás első öt percében jelentkeznek (nálunk legalábbis), hanem minimum fél órás válogatás után. A turkálás időigényes dolog, jobb vagy több kis részletben intézni, vagy szerezni egy nagyit arra a délelőttre. És igen, nyugodtan kövezzetek meg, engem zavar, és szerintem nagy tahóság lenne hagyni, hogy az egész üzlet az én gyerekem nyervogását hallgatja (ez nem a közérti dacos-akaratos nyervogás, hanem unalom-nyervogás), ugyanúgy, ahogy engem zavar mondjuk ha mások a villamoson bömböltetik a zenét vagy ordibálnak, én mint anya azért vagyok ott, hogy reagáljak a gyerekem jelzéseire. Mondom, nem a hisztiről van szó, amit az ember adott esetben tudatosan ignorál, ez egész más, ez a gyerek jogos panasza, amiért olyan helyzetbe került, ami nem neki való, és nem elvárható tőle, hogy órákig nyugodtan üljön és bámulja a plafont, sőt nem is lenne normális, ha így lenne!!!
2017. máj. 29. 07:59
 26/37 jafnrétti ***** válasza:
61%
Hidd el, az anyát jobban zavarja, ha a saját gyereke ordít, mint téged. Attól még neki is muszáj a dolgát intézni, és egy idő után megtanulja leszarni, hogy mások pofákat vágnak. Nyugalomért meg nem boltba, turkálóba járunk.
2017. máj. 29. 08:06
 27/37 anonim ***** válasza:
85%

Engem amúgy sose az zavar, hogy egy kicsi gyerek hogyan viselkedik, inkább az szokott zavarni, ahogy a felnőtt reagál vagy éppen nem reagál rá. Ordít a gyerek az unalomtól, kínjában minden marhaságot kitalál, rá se bagóznak. Lerámolja a polcot a boltban, ejnye-bejnye Pistike, de vissza azért nem kell pakolni. Kergeti bottal a lányomat, ejnye-bejnye, Pistike, de a botot azért nem veszik ki a kezéből. Olyan trágár szavakat használ elsős létére, hogy köpni-nyelni nem tudok, anyuka meg mosolyogva csóválja a fejét.

Nem a gyerek a hibás... Sajnos a felnőttek nem szabnak határokat és nem ismerik fel, mi az adekvát reakció... Meg úgy általában magasról telibe tojnak egymásra, bárkire, a fb oldaluk pedig eközben tele van a tündibündi kirakatképekkel a filmbe illően tökéletes családról, szerető szülőkről és angyali-zseniális gyerekekről, idézetekkel a jóságról és bölcs életszemélétről, miközben a valóság inkább egy jó nagy kalap kakira hasonlít.

2017. máj. 29. 08:28
 28/37 anonim ***** válasza:
58%
Igen, kérdező, én is csodálkozom ezen. Vagy nyűglődnek, sírnak a babakocsiban, vagy a nagyobbak rohangálnak, üvöltenek, anyuka közben teljes nyugalomban válogat. Én is olyankor szoktam nenni, mint te.
2017. máj. 29. 17:26
 29/37 anonim ***** válasza:
63%
Bocsánat, szerintem a kérdezőt nem a hang zavarja, hanem hogy a gyerek rosszul érzi magát, hiszen nem várható el tőle, hogy ilyen helyzetben élvezze, vagy jól tűrje sokáig a dolgot. Legalábbis engem ez zavar benne. Előző voltam.
2017. máj. 29. 17:29
 30/37 anonim ***** válasza:
31%
Jaaaa, nem, őt a nyugalma érdekli. Akkor visszavonom. :)
2017. máj. 29. 17:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!