35 év feletti nők hozzászólásait kérem, akiknek még nincs gyerekük! Miért?
Áprilisban töltöttem be a 40-et és nincs gyerekem.
Lelki tényezők is közrejátszanak ebben, meg az élet is.
Én nagyon nehezen születtem meg, napokig bizonytalan volt, hogy életben maradok-e, és anyukám is nagyon megszenvedte a szülést (erős hat héttel jöttem korábban a vártnál, és nem voltam befordulva a szülőcsatornába, lábbal igyekeztem kifelé, nem sírtam fel...). Emiatt valahol ott bent nyilván lettek bennem gátak, amit a későbbi dolgok csak elmélyítettek. Szörnyű gyerekkorom volt, és már akkor nagyon féltem, hogy a saját gyerekemnek nem tudok majd mindent megadni.
Fiatalon férjhez mentem, családot terveztünk, fiatalon teherbe is estem, aztán kiderült, hogy a baba beteg, így nem tarthattam meg. 19-20. hétben jártam már, meg kellett szülnöm a már halott babát. A házasságom tönkremenetelében is közrejátszott ez a szerencsétlen eset. Akkor már tudatosan szinte "féltem" a gyerekvállalástól, sokáig egyedül is voltam, aztán a későbbi kapcsolataimban sem találtam meg azt a férfit, akivel gyereket vállaltam volna.
Jelenlegi páromnak van két kamasz gyereke az első házasságából, a mi családunk már így teljes. Mert nem hiszem, hogy most már bevállalnám a korom miatt.
Nekem ezért nincs :-(.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!