Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik viszonylag későn (mondjuk...

Akik viszonylag későn (mondjuk 28 éves kor felett) szültek először, hány gyerekük lett?

Figyelt kérdés

Hány gyereketek lett végül? Annyi, amennyit terveztetek? Milyen korkülönbséggel? Aki 3 vagy több gyereket vállalt, az az utolsót hány éves korban?

Csak azért kérdezem, mert én idén leszek 28, szeptemberre várjuk az első babánkat, és bár 3 gyereket szeretnénk, némileg úgy érzem, hogy a nagycsaládhoz már kissé kifutottam az időből. Legalábbis ha kezelhető korkülönbséget szeretnék köztük. (Aztán lehet, hogy egy szülésen, fogzáson, dackorszakon túl már nem lesz olyan vonzó a nagycsalád... :) )

2016. márc. 17. 11:33
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Én 28 évesen (29. szülinapom előtt 1 hónappal) szültem a fiam, most 3 éves lassan, nem tervezünk több gyereket. De nem a korunk miatt. Nem érzem magam öregnek, szóval ha terveznénk még gyereket, simán szülnék. Barátnőm 35 évesen szülte a 2. gyerekét.

(annó anyám 43 évesen a 4.-et)

Dehogy futottál ki az időből!

2016. márc. 17. 11:39
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

én 28 évesen szültem a lányom, most várom a tesóját (30 vagyok)

a 28 egyáltalán nem késő, manapság fiatal anyukának számít aki 28 évesen gyermeket vállal.

2016. márc. 17. 11:40
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

közelebb a 29hez, mint 28hoz szültem az elsőt 5 éve. A másodikért 4 éve küzdünk.

én azt gondolom, még van jópár évem arra, hogy szülhessek. egyáltalán nem gondolom MOST azt, hogy 5-6 év múlva öregnek érezném magam. de majd akkor kiderül.

2016. márc. 17. 11:43
 4/23 A kérdező kommentje:
Jó, 24 évesen diplomáztam és ugyanakkor találkoztam a férjemmel, tehát sokkal előbb nyilván nem is lehetett volna... de nekem fura lenne 35 évnél idősebb korban szülni, pedig a rokonságban van rá elég példa. De így annyi idős lennék, mint az én anyukám most, mire a gyerek érettségizik... Hát, nemtom.
2016. márc. 17. 11:43
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

A 28 még viszonylag se késő manapság, amikor az első gyereküket szülők átlagéletkora 32.

31 évesen szültem az elsőt, anyukám 33 volt, amikor engem. Neki belefért 3 úgy, hogy én voltam a legidősebb, akkor 2, amennyit mi tervezünk, nekünk is belefog. ;)

2016. márc. 17. 11:49
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
30 évesen szültem először, 36 évesen harmadjára. Még egy negyedik szülést is simán bevállaltam volna 40 előtt, ha ilyen terveink lettek volna. Semmiről nem maradtál le :) Ne anyukádhoz hasonlítsd magadat, teljesen más generáció, azóta nagyot változott a világ.
2016. márc. 17. 12:00
 7/23 anonim ***** válasza:
75%
Sajnos nekem is már 28 évesen lett a fiam mert 4,5 évet vártunk rá. Próbálkoztunk tesóval 30 éves koromig de nem sikerült így sajna egyke maradt. 3-4 gyereket szerettünk volna.
2016. márc. 17. 12:01
 8/23 anonim ***** válasza:
35%
Két gyereket terveztünk, az első 28 évesen szültem, a másodikat pedig 30 évesen. Így is szerettük volna, szerencsére össze is jött. 32 fölött már nem szívesen szültem volna, a lélektani határ pedig a 35. Ha addig nem jön össze a második, akkor nem próbálkoztunk volna tovább. Nem csak a mi korunk miatt, hanem a két gyerek közti korkülönbség miatt sem.
2016. márc. 17. 12:06
 9/23 anonim ***** válasza:
45%

Viszonylag későn?! Bocs, hogy megcsináltam a doktorit, és adóztam...:D 28 vagyok, nemrég szültem.

Viccet félretéve, egy gyerekünk marad. A férjem 36, nem akarunk többet (anyagilag sem fér bele).

2016. márc. 17. 12:28
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Szomszédom 34 évesen szülte az elsőt, 40 évesen a harmadikat!
2016. márc. 17. 12:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!