Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Már most rossz anyának érzem...

Már most rossz anyának érzem magam. Normális ez?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A 26. hétben vagyok, tervezett gyerekről van szó, normális családi körülmények között élünk. Minden adott lenne a boldogsághoz, de most, hogy közeledik az idő, néha azt érzem, hogy már most fáradt vagyok és türelmetlen. Sokszor megbánom, hogy belevágtunk a csaladalapításba, pedig tényleg akartam én is babát. Kislány várunk és elkezdtünk neki bevásárolni és nem hiszem el, hogy ez velem történik. Más is érzett így? Kérlek, normálisan válaszoljatok! Köszönöm!

2017. máj. 28. 19:30
1 2
 1/11 anonim válasza:
54%
Szia, előre le szögeznem, hogy nem tapasztalatból írok, de olvastam is és hallottam is épp eleget a szülés előtti meg utáni depresszióról ami tök normális, főleg az első terhességnel fordul elő, ha ennyire tervezted ami babát biztos jó anyuka leszel, biztos csak a türelmetlenség meg a fáradtság az oka annak, hogy ilyeneket gondolsz, én 10 hetes kismama vagyok és olyan hisztis, hogy bármin ki akadok, kitartás.
2017. máj. 28. 19:52
 2/11 anonim ***** válasza:

Lehet csak megijedtél, hiszen nagyon sokminden meg fog változni. Az a baj, hogy szülés után is lesznek hormoningadozások meg fáradtság, az se egy könnyű időszak.

Próbálok visszaemlékezni én hogy éreztem magam első babát várva, megbánni nem bántam meg de néha éreztem azt, hogy megijedtem, terhesen is sok a panasz, a lemondás, utóbbi természetesen az egész anyaságra igaz de terhesség alatt nagyon új érzés még. És amikor a kezedben tartod a babádat már minden valóságos, amit most még csak elképzelsz. Ha valami nehéz is, a békésen szunyáló baba látványa majd szebbé tesz mindent.

2017. máj. 28. 20:16
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem vagy rossz anya, ez szülés előtti depresszió. Teljesen normális, a hormonváltozások miatt van. Ha pár hét múlva sem múlik el, akkor érdemes egy pszichológust felkeresned.
2017. máj. 28. 20:16
 4/11 anonim ***** válasza:
A hormonok játéka ez, igazi hullámvasút ami szülés után is tart majd egy darabig. Nem vagy rossz anya nyugi. Én a másodikat várom 28. hét de néha én is elgondolkodok normális vagyok e hogy belevágtunk megint. Kisfiam januárban volt 2 éves , mosz kezd vele könnyebb lenni erre ujra kezdjük megint. 😊 De tudom hogy ez így rendben van és egy csodálatos dolog vár ránk annak minden nehézségével és lemondásával együtt. Ja és nekem volt szülés utáni deoressziom, 3-4 alkalom kellett egy pszichológussal aki segített nagyon sokat. Ha úgy érzed kérj segítséget nem szégyen.
2017. máj. 28. 20:28
 5/11 anonim ***** válasza:

Nem leszel rossz anya. És hidd el, nem vagy evvel egyedül.

Mi is terveztük a babát, mégis jól betojtam, mikor sikerült.

Ha a párod melletted áll, és segít kizökkenni, az már fél siker.

2017. máj. 28. 20:29
 6/11 anonim ***** válasza:

A hormonok teszik, ne aggodj, nagyon jo lesz :)

Marha nehez, nehezebb mint amit most el tudsz kepzelni, de jo nagyon!

2017. máj. 28. 21:09
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :-) Máris jobb a helyzet, hogy nem vagyok egyedül!
2017. máj. 28. 21:16
 8/11 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Mi is 26hetesek vagyunk, kislányt várunk. A minap beszéltem erről a férjemmel. mintha belőlem veted volna ki az érzéseidet! :) köszönöm a válaszokat nekem is segítettek! Kitartást! ;)
2017. máj. 29. 07:41
 9/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ez teljesen normális, hiszen nagy változás történik most az életedben. Én is hasonlóan reagálok.

Szerintem fontos, hogy tudj erről beszélni akár a pároddal, szüleiddel, barátaiddal és próbálj kikapcsolódni, amíg nincs meg a baba. Utána szerintem el fog múlni, de ha mégsem, akkor ne félj segítséget kérni, akár szakembertől, nincs ebben semmi szégyellnivaló. A babát biztosan nagyon fogod szeretni.

2017. máj. 29. 10:25
 10/11 A kérdező kommentje:
Nagyon kedvesek vagytok! Mindenkinek minden jot kivanok! :-) A paromnak is meseltem errol, o talan picit realisabban, targyilagosabban latja a dolgokat mint en, de megerto velem szemben.
2017. máj. 29. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!