Miért baj az, ha valaki jó anyának meri magát mondani? Itt az a trendi, hogy csak rossz anyák lehetünk?
Én is jó anyának érzem magam. A kisfiam boldog, kiegyensúlyozott, szépen fejlődő gyerek. Még nagyon baba, de rengeteget beszélek hozzá, szeretgetem, igyekszem minden testi, lelki szükségletét kielégíteni. Ha nagyobb lesz, igyekszem majd következetesen nevelni, tanítani.
A férjemmel még jobb a kapcsolatunk a gyerek után.
Biztos, hogy fogok elkövetni hibákat, de egy jó anyuka tanul a hibáiból is.
3 hetes különbséggel születtünk meg anno unokatestvéremmel. Együtt nőttünk fel. Nagynéném is lányaként szeret engem anyu is lányaként szereti az ő lányát. Közös, többgenerációs házban nevelkedtünk. Nálunk is és náluk is totál másak voltak a szabályok. Tehát totál másképp nevelkedtünk. Nyilván a szülők és a mi természetünkből fakadóan.
Sokszor gondolkodom rajta (IMÁDOM ANYUT), hogy milyen szuper szülőt lehetne a két anyából gyúrni :). Bizonyos tulajdonságaikat megfelelően keverni. Mindketten szuper anyukák, de teljesen másképp.
Szóval akinek boldog a gyereke, az nem lehet rossz szülő.
Én meg tudom, hogy nem vagyok a legjobb anya, sokat kiabálok, türelmetlen vagyok.
Soha nem éreztem azt, hogy az anyaság a minden, imádom a 2 gyerekemet, meghalnék értük, de nem vagyok az az igazi anyatípus, szerintem.
Bár nemigen tudom más milyen, mit jelent jó anyának lenni, de én nem tartom annak magam.
előz
2 gyerekem van, az kimaradt, 11 és 2 évesek
utolsónál a pont:-)))))))
harmadik-negyedik voltam
Tudom, hogy kérdésre nem válaszolunk kérdéssel, de felmerül a dolog. Ha valaki az első gyermek nevelgetése során rájön, hogy ő aztán nem jó anya és ezt valóban így is gondolja az miért szüli meg a másodikat?
Tehát valóban mártírság ez a rossz anya dolog.
Ez, hogy jó anya, elég relatív. Mindenkinek más szerintem. Én úgy érzem, nem vagyok rossz anya, anyukám szerint példamutató anya, barátnőim szerint mintaanya, férjem szerint a legjobb anya vagyok... szerintem lehetnék sokkal jobb is!!!
2, 7 és 11 évesek gyerekek anyukája.
A rossz anyság nem azt jelenti, hogy ütöm vágom a gyerekemet, hanem zoktam türelmetlen, feszült lenni és ezt be is vallom.
Nem fényezem magam.
Egyéébként nem biztos, hogy attól mert valaki jó anyának tartja magát, később a gyereke is azt fogja mondani róla.
Sőt.
Az én anyukám is volt türelmetlen, kiabált is velünk mégis nagyon jó anyának tartom!!
Ez ajó anya-rossz anya teljesen szubjektív, aki itt azt mondja, hogy jó anya, azt ugyanúgy nem tartanám annak.
De magáról bárki mondhat bármit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!