Csak én érzem magam rossz anyának? Többgyerekesek! Nálatok ez hogy van?
Nyugi, más is van így ezzel. Nekem mostanában lett olyan a lakás, hogy nem ég le a bőr a pofámról, ha valaki váratlanul beesik, pedig nem a körmömet festegettem otthon eddig sem. Nekem már iskolások, a saját szobájukat ők tartják rendben és a kint hagyott cuccaikat is elpakolják. De ez nem volt mindig így, régen egyik szobát rendbe raktam, addig a másikat szétkapták.
A foglalkozás is nehéz kettővel, én az utolsó nyarat akartam kihasználni mielőtt a nagy oviba ment, de az egész borult. a kicsi miatt semmit se lehetett vele csinálni, se festeni, semmit. Ráadásul nem is vagyok olyan kreatív. Amikor bekerült az oviba nagyon szépen foglalkoztak vele, így nekem maradt a hancúrozás-szeretgetés rész. Sok szép dalt tanult amiket én nem is ismertem, kreatívkodtak, szóval a lelkiismeretfurdalásom csökkent és így a maradék időt is nyugodtabban tölthettem vele szabadon, nem volt az a nyomás rajtam, hogy jaj ezt vagy azt meg kellene tanítani, nem tudunk gyurmázni, stb.
Nem vagy rossz anya!!!!
Ahhoz,hogy a naggyal foglalkozz,nem kell leülnöd Vele! Nem várja el,hogy játsz Vele,taníthatsz Neki gyerek verseket,mondókákat munka közben is!
A kicsinek tedd bababiztossá a házat! Ha elesik,majd felkel!Nem kell mindig a sarkában lenni,meg kell tanulnia pár dolgot! Ha nem köti le a kicsit semmi,az nem baj,hagyni kell,hogy feltalálja magát,esetleg olykor a nagy vigyen Neki játékot,mászva "fogócskázzanak" ahová be szállhatsz Te is,így mind a kettővel tudsz játszani! :-)
Ha nem tud még elég stabilan járni a kicsi,akkor lehet ösztönözni,kérheted a nagyot,hogy segítsen,közben tudtok beszélgetni! :-) Üljetek le egymással szemben,és hívjátok a kicsit egymástól-majd a kis távból lehet nagyobb és nagyobb táv,pillanatok alatt elmúlik a csetlés-botlás,és mellékesen nincs egyik gyerek sem elhanyagolva :-)Bár ez nagy falatnak tűnhet egy 4 évesnek,de hidd el,megbirkózik vele! Ahogy Nő a kisebb,úgy lesz önállóbb,úgy köti majd le egyre több dolog...
Én anno úton (és hát azóta is) úton hazafelé az oviból beszélgetek a naggyal,elmeséli mi volt a kaja,meg mindent. Itthon miután átöltözött,lefeküdtek aludni. Utána játszottak,ettek,én meg csináltam a dolgom.
Remélem tudtam segíteni!! :-)
Üdv: 3 lányos,12hkm
Szia! én 16/L vagyok, de 3 kistesóm van (7 - 7 - 5,5) úgyhogy vmennyire értek a témához :)
Először is ne hibáztasd magad. Nem tudom, hogy a 4 éves gyereked mennyire hiányolja a társaságod. De néha az 1 éves kisgyerekedet is kéne hagynod hagy menjen a maga útján. Csetlik-botlik, de ha állandóan ott vagy neki nem is fog késztetést érezni az iránt, hogy ne cseteljen-botoljon :D Egyébként pedig a nagy gyerekedet is hazahozhatod ebéd után, ha aggódsz azért, hogy kevés időt töltesz vele. Anya is sokszor hazahozza őket ebéd után. Igaz ők már nem alszanak :/ A kisfiadatpedig próbáld meg lekötni. Legózzon, autókázzon, ilyesmikre gondolok.
Remélem tudtaam valamennyit segíteni. bocsi az össze vissza mondatokért, de ahogyy vm eszembe jutott leírtam :D A lényeg az az, hogy nem vagy rossz anya. Sokan vannak így, soha nem könnyű a 2 vagy több gyerekkel, amikor ilyen évnyi különbségek vannak.
(És ha megvígasztal nálunk is nagyon rosszul esznek a gyerekek... a 7 évesek most mennek iskolába, a fiú 19, a lány 20 kg... 5 éves öcsém meg náluk is vékonyabb... őket is mindig etetni kell, meg ilyesmi. kivéve a hugomat, ő nagyon jól eszik, bár nagyon válogatós.....)
Egyébként meg egy 0,5-1 év múlva már sokkal könnyebb lesz. Amint nőnek annál több időt tudsz velük tölteni külön-külön, és a háztartásra is. Nálunk is mindig fut a ház. Egyszer mielőtt jöttek a vendégek 4x kellet kiporszívózni, mert mindig vk vagy bejött koszos lábbal, vagy kiszórt vmt, stb-stb. Kitartást kivánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!