Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Terhesség próbaidő alatt....

Terhesség próbaidő alatt. Eltitkoljam?

Figyelt kérdés

A héten kezdek az új munkahelyemen. Határozatlan idejű munkaszerződést kaptam 3 hónapos próbaidővel.

Viszont ma kiderült, hogy terhes vagyok. Kb 4hetes lehet.

Ha elmondom a munkáltatónak, simán kirúghat, és akkor nem kapok semmi anyagi támogatást a terhesség idejére.

Titkoljam el?

Ezt pofátlanságnak érzem, de nincs jobb ötletem.

A babát nagyon szeretnénk megtartani.

2017. máj. 22. 09:56
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
66%

3 hónap...az 12 hét...most vagy kb 4 hetes...össz vissz kb 16-17 hetesen tudod majd bejelenteni.

Én is kb ilyen korban jeleltettem be. Bár nekem suerencsém volt, segített az alkatom is, sokáig nem látszott. Közvetlen főnöknőm PCOS,és akármennyit próbalkoztak, nem lehetett gyermeke...így nagyon megörült a hírnek, a regionális vezető viszont megkérdezte hogyhogy ilyen későn jeleztem? Mondtam, hogy előbb meg akartam várni 12 hetet h biztos legyen a dolog, a 12.hetes uh-n pedig vastag volt a tarkóredő így kombinált tesztre volt szükség és megvártam annak is az eredményét...és így telt el az idő.

Egyébként tényleg ez volt, annyi kivétellel, hogy a dupla teszt eredményét 1 hét után kaptam meg, nem 4 hét után ahogy nekik mondtam...

Magunk érdekeinket kekl nézzük mert a munkáltatók is ezt teszik...nem azt nézik hogy jajj szegény kismama...fizethetem utána a járulékokat és közben mást kell alkalmazzak ill fizessek, mert ő már nem tud jönni dolgozni...

Várj.

Ha látszani fog, peóbálj picit bővebb ruhákat hordani.

Sikert és boldog babavárást :-)

38 hkm

2017. máj. 22. 11:00
 12/35 anonim ***** válasza:
68%

Semmikeppen ne mondd el, az idopontokat probald meg munkaidon kivulre idoziteni, amennyire lehet.

Nem tudom Magyarorszagon hogyan mukodik, mert kulfoldon elek, de itt elmondani a terhesseg 25. heten vagy koteles (ennek azert nezz utana), elotte senkinek semmi koze hozza, de az alatt lejar a probaidod boven...

En ugy csinalnam, hogy ugye a probaido vegen te korulbelul 16 hetes leszel, meg hagynek nekik kis idot es mondjuk a 20. heten mondanam el a genetikai UH utan, akkor azert meg eleg jol lehet titkolni, ha muszaj.

Lelkiismeretfurdalasod pedig egy percig se legyen, mindenkinek a sajat erdeket kell nezni egy ilyen szituacioban, nekik is, de neked is, szempillantas nelkul azt mondanak, hogy nem feleltel meg a probaido alatt, meg indokolniuk sem kell.

2017. máj. 22. 11:11
 13/35 anonim ***** válasza:
40%
Azért a lelkifurka jár. Bezzeg rohadt munkáltatózni azt tudunk...
2017. máj. 22. 11:28
 14/35 anonim ***** válasza:
79%

Én nem szólnék.

1. Azonnal kirúgnak.

2. Ilyen korai terhességnél simán előfordulhat, hogy nem marad meg.

3. Pofátlanság vagy sem, ezek a magyarországi lehetőségek. A saját gyerekem pedig fontosabb, mint egy cég.

2017. máj. 22. 11:33
 15/35 anonim ***** válasza:
59%

Várd meg a próbaidő végét. Bejelentési kötelezettséged nincs. Nagyjából akkor kezd látszani, amikor már lejárt a próbaidőd.

Ahogy írták, próbaidő alatt elvileg ezért nem rúghatnak ki, gyakorlatilag nem kell indokolniuk. VAgy elég annyi, hogy nem voltál szimpatikus. (ez amúgy munkavállalói részről is így működik)

Mivel a törvényi védettség már a fogantatástól él, próbaidő után nem rúghatnak ki. Ha mégis, akkor munkaügyi per (közös megegyezést NE írj alá!) és biztosan megnyered. Ez munkahely, nem baráti kör, szerintem ne mondd el.

Ha bármilyen tüneted lenne, az kikerülhető kifogással.

Hízol: kevesebbet mozogsz és rossz az étrended, most szeretnél fogyni, téged is zavar.

Hányás: összeszedtél egy vírust. Ha nagyon feszegetik, akkor a háziorvostól táppénz egy hétre hányás miatt. Ő se tudja ellenőrizni, de a tünetek alapján simán lehetne egy calici fertőzés is.

Vérnyomásingadozás, feledékenység: mindig is alacsony vérnyomásod volt, majd kávéval próbálod kompenzálni. (Igen, lehet kávézni a terhesség alatt)

Ha meg végképp rosszul vagy, akkor valami vizsgálhatatlan körülményre hivatkozva kérd a háziorvost, hogy vegyen betegállományra egy-két hétre. Hasmenés, hányás - ezeket nem tudják vizsgálni, bemondás alapján vírusnak fogja ítélni.

2017. máj. 22. 11:54
 16/35 anonim ***** válasza:
27%

Elmondanám.

Én nem tudnék ilyen pofátlan lenni, mert ez az. Kérdés, hogy egyáltalán dolgozhatsz-e itt terhesen.

Biztos nem lenne hozzá (és nem is volt!) képem! Konkrétan tartson el a cég 2 évig mert dolgoztam pár hetet-hónapot?

2017. máj. 22. 12:01
 17/35 anonim ***** válasza:
4%

Arra készülj fel, hogy ha bejelented a próbaidő lejárta után, és viszed a papírokat, azon rajta lesz a terhessé megállapításának ideje, tehát az is, hogy tudtál a terhességről. Így nemcsak hogy kirúghatnak, de be is perelhetnek.

És igen, azt mindenki tudja hogy hasmenés mellett nem hat a tabletta, és kiegészítő védekezés kell.

2017. máj. 22. 12:03
 18/35 anonim ***** válasza:
59%

"Arra készülj fel, hogy ha bejelented a próbaidő lejárta után, és viszed a papírokat, azon rajta lesz a terhessé megállapításának ideje, tehát az is, hogy tudtál a terhességről. Így nemcsak hogy kirúghatnak, de be is perelhetnek."

Azt elárulnád, hoyg milyen indokkal rúghatnák ki illetve perelhetnék a kérdezöt?!?!?!?!

Ugyanis olyan kötelezettség nincs, hogy ha valaki terhes, azt be KELL jelentenie a munkahelyen.

Ez akkor is így van, ha netán a szerzödésben lenne ilyen kitétel, ugyanis ez törvényellenes.

Szóval még véletlen sem küldhetik el, perelni meg semmi alapjuk sincs.

Mindettöl függetlenül elfordulhat olyan is, hogy valaki terhes és csak pár hónaposan veszi észre.

2017. máj. 22. 16:11
 19/35 anonim ***** válasza:
4%

Azt elárulnád, hoyg milyen indokkal rúghatnák ki illetve perelhetnék a kérdezöt?!?!?!?!

Persze, szívesen elárulom. Az indok pedig az, hogy a próbaidős szerződésben általában le van írva, hogy köteles szólni ha bármi olyan tényező jön közbe, ami a későbbi munkavállalásra befolyással lehet. Nos a terhesség ugye ilyen.

Ráadásul, aki arra biztatja hogy titkolózzon, gondolom nem várja el, hogy a munkahelye bármiben is egyenesen és őszintén járjon el vele szemben?

2017. máj. 22. 16:23
 20/35 anonim ***** válasza:
59%

11es vagyok.

A terhességet igazoló papíron nem kell szerepeljen a tudomásulvétel időpontja hanem a fogantatás időpontja és a keltezés.

Fogantatástól védett a kismama. Attól h terhes...7 hónapot simán tud dolgozni. Most magamból indultam ki, eszem ágában sem volt táppénzre menni. 2szer 3 napot voltam otthon egy vesegyulladás illetve egy hányós hasmenős vírus miatt. 32.hétig dolgoztam. Még mentem volna, de közbe jött költözés, intézkedés és határtalan fáradékonyság.

Előttem alkalmazott "kislány"3.ledolgozott hónapban maradt terhes. Amint megtudta, táppénzre vetette magát ....merthogy nem bír ülni..errefel beutazta több mint fél európát... emberek és emberek.

2017. máj. 22. 17:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!