Elküldhetnek a próbaidő alatt úgy, h terhes vagyok?
Ha megmondom a próbaidő alatt,h babás vagyok,akkor elküldhetnek? De hogyha próbaidő után mondom el, akkor már nem ugye?
A Waberer's nél fogok dolgozni a jövő hónaptól. Viszont a baba téma is aktuális már :)
A nappali tagozatos suliból van 180 napom, a munkahelyen még min.180 napot kell dolgoznom ahhoz,h kapjak gyedet ugye?
Próbaidő alatt elküldhetnek. Ne mondd meg, hogy terhes vagy, míg le nem jár a próbaidőd.
Ha a baba téma aktuális már, akkor még nem vagy terhes, gondolom. 1 évet pedig fél lábon is kihúzol, hogy legyen normális összegű TGYÁS-od és GYED-ed. Addig nem éri meg babát vállalni.
Igen, elküldhetnek mindenféle indoklás nélkül. A próbaidő általában 3 hónap, de lehet, hogy a cég kevesebbel is beéri. Mindenesetre elküldhetnek, de persze, nem azzal az indokkal, hogy terhes vagy. Azért senkit nem küldhetnek el, viszont mivel próbaidő alatt egyik fél sem köteles megindokolni a munkaviszony felbontásának okát, elküldhetnek egy szó nélkül is. Megteheted persze azt is, hogyha most van baba, akkor a próbaidő után jelented be, viszont megvan a hátránya, hogy azért meg elég csúnyán fognak nézni, és más indokkal tesznek lapátra, hiszen csak képzeld magad a főnökeid helyébe. Te is durcás lennél.
Szóval javaslom, hogyha most nem is jött össze a baba, várjatok vele, és kb. jövő év elején kezdjetek bele a dologba.
Rajtam is volt némi husi, szóval az átlag alkatot képviselem, mégis a 12. hétre teljesen egyértelmű pocakom volt már. (Mondjuk, én a 6. héten szóltam előre, hogy tudják, mire számítsanak, meg nekem is könnyebb, hogy nem kell kummantani. Jobb a becsületes út, nem akartam szédíteni a kollégákat. Úgyis kiderült volna, legkésőbb augusztusban, mikor jön a kislányunk. :))
6. válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!