Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elküldhetnek a próbaidő alatt...

Elküldhetnek a próbaidő alatt úgy, h terhes vagyok?

Figyelt kérdés

Ha megmondom a próbaidő alatt,h babás vagyok,akkor elküldhetnek? De hogyha próbaidő után mondom el, akkor már nem ugye?

A Waberer's nél fogok dolgozni a jövő hónaptól. Viszont a baba téma is aktuális már :)

A nappali tagozatos suliból van 180 napom, a munkahelyen még min.180 napot kell dolgoznom ahhoz,h kapjak gyedet ugye?

2013. máj. 7. 11:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Próbaidő alatt elküldhetnek.
2013. máj. 7. 11:28
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Már terhes vagy? Ha nem, akkor várjatok még egy pár hónapot, ha kell a pénz, mert a gyedhez kell a bejelentett bér. Az alapján számolják.
2013. máj. 7. 11:29
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Próbaidő alatt elkuldhetnek terhesen is.
2013. máj. 7. 11:31
 4/14 A kérdező kommentje:
Majd 20. körül tesztelek,mert már ebben a hónapban próbálkoztunk. Ha most nem jött össze,akkor várunk pár hónapot.
2013. máj. 7. 11:32
 5/14 anonim ***** válasza:
73%

Próbaidő alatt elküldhetnek. Ne mondd meg, hogy terhes vagy, míg le nem jár a próbaidőd.

Ha a baba téma aktuális már, akkor még nem vagy terhes, gondolom. 1 évet pedig fél lábon is kihúzol, hogy legyen normális összegű TGYÁS-od és GYED-ed. Addig nem éri meg babát vállalni.

2013. máj. 7. 11:35
 6/14 anonim ***** válasza:
84%

Igen, elküldhetnek mindenféle indoklás nélkül. A próbaidő általában 3 hónap, de lehet, hogy a cég kevesebbel is beéri. Mindenesetre elküldhetnek, de persze, nem azzal az indokkal, hogy terhes vagy. Azért senkit nem küldhetnek el, viszont mivel próbaidő alatt egyik fél sem köteles megindokolni a munkaviszony felbontásának okát, elküldhetnek egy szó nélkül is. Megteheted persze azt is, hogyha most van baba, akkor a próbaidő után jelented be, viszont megvan a hátránya, hogy azért meg elég csúnyán fognak nézni, és más indokkal tesznek lapátra, hiszen csak képzeld magad a főnökeid helyébe. Te is durcás lennél.

Szóval javaslom, hogyha most nem is jött össze a baba, várjatok vele, és kb. jövő év elején kezdjetek bele a dologba.

2013. máj. 7. 11:36
 7/14 anonim ***** válasza:
Ha pedig terhes lennél, alapból kezdj el picivel (ne nagyon) bővebb ruhákba járni, hogy azt gondolják, neked ez a hepped. Nehogy kiderüljön az alakodról az első 3 (illetve mivel csak jövő hótól dolgozol 4) hónapban, hogy babát vársz.
2013. máj. 7. 11:37
 8/14 A kérdező kommentje:
Mondjuk van rajtam "egy kis" felesleg már most is. Nem vagyok vékonyka :) Lehet,ez a része menne. Valaki tudja,h a Waberer's-nél menni a próbaidő?
2013. máj. 7. 11:41
 9/14 anonim ***** válasza:
90%
Miért kell megtéveszteni szándékosan a munkáltatót? Aztán csodálkozunk, hogy nem akarnak nőket alkalmazni....
2013. máj. 7. 11:48
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Rajtam is volt némi husi, szóval az átlag alkatot képviselem, mégis a 12. hétre teljesen egyértelmű pocakom volt már. (Mondjuk, én a 6. héten szóltam előre, hogy tudják, mire számítsanak, meg nekem is könnyebb, hogy nem kell kummantani. Jobb a becsületes út, nem akartam szédíteni a kollégákat. Úgyis kiderült volna, legkésőbb augusztusban, mikor jön a kislányunk. :))

6. válaszoló

2013. máj. 7. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!