Érdekelne valami? Akik úgymond betáraznak a tesztekből, ezt hogy kell elképzelni?
Lehet naponta, napi többször kíváncsiak a negatív vonalra. És hogy min többször láthassák, jol betáraznak.
És ha pozi is, akkor megint a negatívat várják hogy halványul e, hogy lehessen mit kérdezni, min aggódni.
Aztán kitalálják hogy azon is lehet aggodni hogy 12. hétig még bizonytalan hogy megmarad es fóbiásan ebben ringatják magukat hogy legyen min görcsölni és alá is támasztják okot is keresnek mellé hogy volt már missedabja.
Ezeknek a tesztcsíkoknak 50-100 Ft darabja, nem tétel. Van, aki minden hónapban már a 9. Dpo-tól tesztel. Vagyis egy ciklusban elfogy simán öt-hat.
Én amikor elkezdtünk próbálkozni, vettem két vizeletsugaras Facelle tesztet. Amikor nagyon gyanús volt már a hőm, 14. Dpo-n 37,4-et mértem, elhasználtam az egyik tesztet, erős pozitív lett. A másikat el sem használtam. Előző terhességemnél azért használtam el kettő tesztet, mert az első nagyon halvány lett.
Nem vagyunk egyformák. Szerintem is kár a késés előtt tesztelni, de sokan nagyon türelmetlenek, esetleg szükséges hormonpótlás miatt kell hamar tudniuk, ha baba van. Persze a fő ok az olcsó teszt és a türelmetlenség.
szóval
Negatív beállítottság szó szerint
Az ilyenekre gondoltam például:
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teher..
Nem azokra, akiknek eleve problémásabb lehet a teherbeesés, azoknál érthető.
Persze, nem is arra értettem, hogy az olcsóbbra kijövő tesztet veszi meg, és úgy táraz be, hanem aki tényleg szinte elhasznál havi 10 tesztet, már a 7.dpo-tól, már a menzesz előtti napikban, nincs hormonális baja, egyszerűen minden hónapban már nemvárt előtt ellő 2-3 tesztet, következő hónapban ugyanígy.
En csak a sajat esetemrol tudok beszamolni. Kulfoldon elunk, itt draga egy teszt, neha latogatunk csak haza, ezert sokat vettem. Voltak hormonproblemaim, valamint egy utazas is ettol fuggott, ezert amilyen gyorsan csak lehet, tudnom kellett, hogy uton van-e a baba. A ciklusaim eltero hossza miatt, es mert nem homeroztem, nem ovuteszteltem, csak korulbelul sejtettem a fogantatas idejet. Az atlag ciklushosszhoz merve 2 nappal korabban kezdtem el emlekeim szerint tesztelni, igyis csak par nappal kesobb lett pozitiv, ket napom volt lemondani az utat.
Szerintem nagyon is ertheto, es esszeru tesztelni, ha nem is a 1ö., de a 12. dpo-tol, mert nem mindenkinek mukodnek jol a hormonjai, es jobb, ha az nem azon az aron derul ki, hogy hosszu idot var a babara a par, mert lett volna tobbszor is mar baba, de pl. progeszteronpotlas kell, vagy a pajzsmirigyet rendbetenni. Ilyenkor megnyugtato tud lenni, hogy a teszteken a masodik csik erosodik. Ez eleg esszeru magyarazat volt?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!