Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy tudnám lebeszélni róla?

Hogy tudnám lebeszélni róla?

Figyelt kérdés

A nővérem terhes 30.hétben van ikrekkel és valami borzalmas neveket választottak nekik. Domán és Dafné (fiú és lány név)

Nem vagyunk kisebbségiek se.

A párja nem is nagyon szól bele csak rábólintott.

Rendben hogy az ő gyerekei, de a

családunkban senkinek se tetszenek, inkább nevetséges, és nem szeretném hogy "tönkre tegye" az életüket.

Ti mit tennétek? Mert mondtam már neki hogy biztos átgondolta? Ő tudna élni ezzel a névvel? De iszonyat makacs!

2017. ápr. 4. 09:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
73%

Sehogy. Sőt, a legjobb lenne, ha barátkoznál a gondolattal, és a család is fogadja el mihamarabb.

Barátnőmék inkább el se mondták, csak a szülésnél, hogy keresztelik a másodikat, miután az elsőnél végig-végig csak a lebeszélést hallgatták, "ugyan már, milyen név az a Mór?" Pedig szerintem gyönyörű és különleges, láss csodát, mindenki megszokta, az oviban sem volt soha gond.

Egyébként nekem tetszenek. Legalább nem Anna, Panna, Hanna, Benett, Bence, és társai, amely nevek a legnépszerűbbek. És már irtóztató, mennyien adják még így is.

Simán fog tudni élni mindkettő ezzel a névvel, nekem is különleges, (régen) ritka nevem van, pedig már 33 éves vagyok, SOHA nem csúfoltak. Sőt, én még nem láttam olyat, hogy valakit a különlegesebb neve miatt csúfoltak volna. Másért simán kipécéznek a gyerekek akárkit, de a neve miatt nem láttam még. Ők már ebben nőnek fel, mindenki különleges nevű.

2017. ápr. 4. 11:42
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Maganugyuk.

A Doman szep magyar nev, nekem tetszik nagyon.

A Dafne nem, DE nem az en gyerekem, es NEM is a tied, ugyhogy kozunk semmi hozza.

2017. ápr. 4. 12:02
 13/18 A kérdező kommentje:

Igazatok van!

Nekem is van gyerekem kettő is és valószínű azért van ez a "vita" köztünk mert ő hát egyik gyerekemet se szólítja a nevén mert már az elején közölte neki nem tetszik egyik se és nem hívja így őket.

De az ő gyerekei ez igaz.

2017. ápr. 4. 12:55
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Azért a kérdésbe beleírhattad volna ezt a lényeges információt is, biztos más válaszokat kaptál volna. Sőt, őszintén én azt hittem, hogy egy 18 év alatti kishúg írta ki a kérdést a szöveg alapján.

És mégis milyen neveket adtatok, és milyen néven szólítja ő? Csakhogy el tudjuk képzelni.

2017. ápr. 4. 13:28
 15/18 anonim ***** válasza:
28%

Dománnal nincs baj, a Dafné kritikán aluli, de mostanában úgyis a szúrjunk ki a gyerekkel minél jobban módszer a divat.

Beleszólni nem szólhatsz, max te is majd becenéven hívod őket.

2017. ápr. 4. 14:55
 16/18 anonim ***** válasza:
84%
A mi családunkban is vannak hasonlóan elvetemült nevekkel kisgyerekek, de engem amúgy nem érdekelt hogy milyen nevet kaptak, mert nem az én gyerekeim :)
2017. ápr. 4. 15:17
 17/18 A kérdező kommentje:

Igen bele írhattam volna bocsi! :/

A nagyobb fiam Barnabás a kisebbik Bendegúz. Általában Bubu, maci, manó szóval beceneveken ami aranyos, de sose szólította őket a nevükön.

2017. ápr. 4. 19:14
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Az nem baj,hogy becenéven szólítja!Látod,nekem a Bendegúz nagyon tetszik,de ha a tesóm lennél,lebeszéltelek volna a Barnabásról....nem vagyunk egyformák,de így szép az élet.
2017. ápr. 4. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!