A párom ragaszkodik a Milán Dagobert névhez úgy, hogy a vezetékneve Rigó. Nagyon gáz? Hogy tudnám lebeszélni?
A Rigó vezetéknév borzasztó, igaz erről nem tehetsz.
A Milán az egy jó név, azzal nincs semmi gond, teljesen átlagos.
A Dagobert szintén borzasztó, ne szúrjatok ki a gyerekkel!
Legyen csak simán Milán. De én ilyen vezetéknévhez Péter, Tamás jellegű nevet adnék inkább.
Legyen János. :)
Ne haragudj, rossz vicc volt, de nem tudtam kihagyni.
Egyébként szerintem semmi gáz nincs ebben a vezetéknévben, ráadásul nyilván nem választhatjátok.
A Dagobert viszont tényleg nem túl szerencsés. Te ismered Párodat, neked kell rájönnöd, hogy tudod lebeszélni. Én biztos azzal kezdeném, hogy a motivációt kiderítsem: miért akarja ezt a nevet? Ha Dagobert bácsi miatt, elmondanám, hogy az a gyerek lesz felnőtt is, akkor már inkább legyen családi mesenézés, legyen a kedvenc figurája stb., de ne a neve.
Nem tudom miért, de neki ez tetszik. Szerintem is borzasztó már a Rigó is. Én inkább megtartottam a leánykori nevemet.
Szerintem az lesz, hogy a szülőszobán mondok egy másikat és majd megbékél vele előbb utóbb. Melyik az, ami nem annyira durva ehhez a vezetéknévhez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!