Mit tud csinálni a védőnő, ha összeveszek vele?
És pl a szemébe mondom, hogy szar védőnő, aki nagyon szarul végzi a munkáját?
És ha ő a vezető védőnő?
Miért lenne szarkavarás, ha leírja az ember, hogy nem mindenkinek jut jó, és ne általánosítsanak, mert nem mindenki jó??!!
A valós tapasztalat!
Nem a FB a helye ennek. Van fonoke. Lehet panaszt tenni ott. De ez... Gyerekes, gusztustalan, stb.
Nem, nem vagyok vedono, mielott valaki ezzel jonne.
Ha nem voltal/vagy megelégedve vele, miért nem beszéltél vele szemtől szembe? Annak lett volna értelme, de ahhoz ugye gerinc kell.
Kötelezően amúgy összesen kétszer kell kimenniuk, egyszer a baba születése előtt, egyszer pedig a hazaerkezes után. Miután nyilván eleve negatívan álltál hozzá, nem értem miért volt baj, hogy azt mondta, csináld úgy a hozzataplalast, ahogy eddig. A hiba a te keszulekedben van, nem benne
Terhesség alatt nem volt kint.
Akkor még nem így álltam hozzá, hisz kértem is a táblázatot.
Ez a 4 év alatt alakult így ki bennem, mert látom, hogy nem érdekli őt 1 gyerek sem.
És miért lenne az én készülékemben a hiba, amikor MINDENKI így látja, akivel eddig beszéltem???
AZért nem jelentettem, mert ártani nem ártott. Csak egyszerűen érdektelen. Hát engem sem érdekelt.
De ezek után ha kell, elmegyek a végsőkig, sőt nagyon sokan tartanak velem ha kell, az biztos.
Még mindig nem értem, miért ne mondhatnék tapasztalatot róla nyilvánosan???
Mást is megbeszélünk anyukák, így "okosodunk", hova érdemes, hova nem érdemes menni.
sebjogászok, mi lenne, ha konkrét paragrafusra hivatkoznátok, mielőtt ilyen lózungokkal jöttök?
(segítek: jobb alsó sarok, lefelé mutató piros kéz, ügyes voltál, jár a buksisimi)
"Büntető törvénykönyv tiltja"
Pontosan mit? A véleménynyilvánítást? Ráadásul úgy, hogy meg sem volt nevezve?
Nem pörgök, csak olvasom, és reagálok. Ha nem válaszolnék, az lenne a baj, hogy kiírtam a kérdést és eltűntem.
Na mindegy. Szóval a feljelentésen kívül mást nem tehet. Abba úgy sem megy bele. Akkor megnyugodtam.
Kösz mindenkinek, befejeztem a "pörgést".
226. § (1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást
a) aljas indokból vagy célból,
b) nagy nyilvánosság előtt, vagy
c) jelentős érdeksérelmet okozva
követik el.
227. § (1) Aki a 226. §-ban meghatározottakon kívül mással szemben
a) a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben vagy
b) nagy nyilvánosság előtt
a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Kösz. akkor ez alapján főleg nem jelenthet fel.
megnyugodtam.
Nekem egyszer volt gondom egy netes megnyilvánulásból, úgyhogy megtanultam, hogy nagyon óvatosan fogalmazzak nyilvánosan.
Ugyanakkor azt tudom mondani, hogy egy ilyen hozzászólásért senkit nem vehetnek elő. Az, hogy évente egyszer találkozik a gyermekkel, tényszerű állítás, ami ellenőrizhető. Az meg, hogy nem jó védőnő, egy vélemény, amihez mindenkinek joga van. Akkor lenne becsület csorbítására alkalmas hozzászólás, ha azt állítottad volna, hogy nem az előírásoknak megfelelően végzi a munkáját, vagy valamilyen jogsértését követett el (pl. pénzt fogad el szülőktől), vagy bármi valótlant állítottál volna róla, akár csak pletykák alapján. A saját (tényszerű) tapasztalatod és véleményed még nem becsületsértés, ahhoz ennél (jóval) több kell.
Lehetőségeid:
-kibírod még 2-3 évig az évi egy találkozást, aztán onnantól, hogy iskolás lesz a gyereked, nem lesz vele kapcsolatod;
-hivatalosan lemondod a védőnői szolgáltatást, ez esetben számíthatsz egy látogatásra a családsegítőtől, akik ellenőrzik, hogy rendben vannak-e az otthoni körülményeitek és le van tudva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!