Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi is pontosan egy védőnő...

Mi is pontosan egy védőnő feladata?

Figyelt kérdés
Ma voltam elsőnek a védőnőnél. Felvette az adataimat, sülymérés és vérnyomás mérés volt. Annyit mondott, hogy 1hónap múlva találkozunk. Semmit nem tudok arról, hogy mi is az ő feladata, mi az amivel kifejezetten őt kell keresnem. Ő fog majd hozzánk járni vagy nekünk kell majd hozzá? Van ismerősöm akihez eddig 1szer mentek, azóta ő jár le a rendelőbe. Másik ismerősömhöz házhoz jár és neki nem kell lejárnia. Minden infót szivesen fogadok. köszönöm

2016. szept. 7. 21:02
 1/5 Snorri ***** válasza:
Szerintem ez nagyon védőnő, és település függő. Én nagyon szeretem a védőnőt, de nekem iskolai barát is. :) Nálunk úgy van, hogy terhesség alatt elmész havonta, mérések, tanácsok, ő adja a papírokat a vérvételre, mindenfélét meg tudtok beszélni a szüléssel, kórházzal, terhesség alatti dolgokkal kapcsolatban. Amikor megszületett a kisfiam neki szóltam, ő meg lebeszélte doktornővel, hogy mikor jöjjön házhoz, hol lakunk, ilyenek. Amikor hazajöttünk volt nálunk egyszer, utána havonta mi mentünk. Ilyenkor leméri a babát, kérdezget, mit tud már, hogyan fejlődik, tájékoztat az aktuális oltásokról, küld levelet, ha oltani kell menni, ad hozzátáplálási tanácsot, táblázatot, stb. Igazából én mindig mindennel felhívhattam őt, pl mit javasol erre, vagy arra a problémára, ezt vagy azt csinálta a gyerek, ilyenek. Olyan, mint egy kis-orvos, megnyugtat, segít. :))
2016. szept. 7. 21:22
 2/5 anonim ***** válasza:
Első alkalommal felvette az adatokat. Havonta kellett járnom hozzá az elején, aztán egy idő után 2 hetente, majd az utolsó 1,5 hónapban már hetente. Súly és vérnyomásmérés, szívhang hallgatás, haskörfogat mérés volt mindig. Ha bármi kérdéséd van, nyugodtan hívhatod. Bár az én védőnőm olyan, hogy inkább neten utánanézek annak, amit szeretnék megtudni. A terhességem alatt 2x jött hozzánk. Most 5 hónapos a babám, havonta egyszer jön hozzánk, és 2 hetente kell hozzá bemennünk tanácsadásra. Ilyenkor súlyt, hosszúságot, fej- és haskörfogatot mér.
2016. szept. 7. 21:30
 3/5 anonim ***** válasza:

Bármilyen terhességgel/babával kapcsolatos kérdéssel meg tudod keresni a védőnőt, ami nem orvost indokol.

Később hallgat szívhangot, elküld vizsgálatokra.

Később a baba fejlődését követi nyomon, megbeszélhettek dolgokat, ha szerencséd van a védőnővel, akkor sok jó tanácsot kaphatsz majd. A miénk 4 gyermekes anyuka es imádom.

Hogy milyen gyakran fog járni, azt nem tudni. Itt is olvasni millió félét. :) a miénk azt mondta terhesség alatt 1x, a baba 6 hetes koráig hetente jön, 6 hónapos koráig havonta, 1 éves korig 2 havonta így is jött. Itt sok gyerek lakik és sokszor látom a védőnőt is a környéken, a többi anyuka is azt mondja ő sűrűn jár. De sokan vannak védőnők akik nem mennek ennyiszer, mert úgyis rendben van minden.

2016. szept. 7. 21:36
 4/5 anonim ***** válasza:
*ja terhesség alatt havonta jártam én védőnőhöz.
2016. szept. 7. 21:37
 5/5 anonim ***** válasza:

Tanácsot ad, lehet tőle kérdezni, figyelemmel kíséri a terhességet, aztán majd ha már a baba meglesz, akkor vele kapcsolatban is segít, szól, hogy mikor van kötelező oltás például, vezeti a baba fejlődését (státuszvizsgálatok).

Figyeli az életkörülményeket, szociális helyzetet is, ezeket is fel kell mérnie, az ilyen téren hátrányos helyzetű családokra nagyobb gondot fordít elvileg. (na ez is védőnőtől függ, van, amelyik nem foglalkozik vele, van, amelyik a kákán is csomót keres, stb.)

A miénk hozzám úgy jár, hogy terhesen én mentem hozzá, aztán amikor a pici megszületett, akkor jött egy darabig hetente, egy hónap után kb. mondta, hogy már nem jön ilyen gyakran, csak kéthetente, aztán már csak havonta. Most 7 hónapos a fiam, nem igazán jön havonta, csak ha nagyon ráér. Mondjuk nem bánom, meg tudja, hogy velünk nincs gond, második gyerek, nem vagyok paramami sem, meg ha lenne valami, úgyis felhívnám. Ja, meg mi szoktunk menni azért hozzá időnként, mert nekem nincs mérlegem, úgyhogy néha elviszem lecsekkolni a súlyát :)

2016. szept. 7. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!