Mi volt a legnagyobb ostobaság, amit a védőnőd mondott?
Velem ma közölte, hogy látja az uh leletek, hogy fejvégű a baba, biztosan a buksija nyomja a gyomromat. Majdnem elröhögtem magam 😄
Nálatok is voltak hasonló okosságok?
Hirtelen annyi minden jutott eszembe, hogy nem is tudom, melyiket mondjam ki. De várj, mondta pl. azt, hogy a gyereknek azért kezdik csak nálunk egyféle gyümölccsel a hozzátáplálást, mert más országok táplálkozástudományai le vannak maradva.:D:D:D Aztán azt is mondta, hogy a gyereknek 3 éves koráig rám van szüksége, nem kell, hogy a férjem "segítsen" nekem. Azt is mondta, hogy nem jó terhesség alatt D-vitamint szedni (aminek hiánya egyébként vetélést okozhat...), mert keményedik tőle a csont. Mindenképp kenni kell a hasamat krémmel, mert a stria nem genetikai dolog. Az első védőnőnk meg soha nem nézett rá a férjemre, pedig mindig ott volt velünk, csak hozzám beszélt, ha tanácsot adott. És ezek nem százéves nők egy zsákfaluban, hanem belvárosi szolgálatnál, 35 körüliek.
Ééés, jöhet a lepontozás, mert az én védőnőm nem olyan szuper, mint másoké, ahogy ez már lenni szokott.
Nem azt mondtam, hogy minden védőnő hülye.Viszont az enyémtől igenis elvárnám, hogy tudja milyen egy fejvégű baba, ha már egyszer terhes nőkkel és gyerekekkel foglalkozik. Jah és nem most végzett védőnőről van szó, mert ott még el is nézném, hogy tapasztalatlan.
A bizalmamat mindenesetre elveszítette.
amit nem szerettem benne, hogy más anyától, olvasmányokból kaptam csak millio ALAPinfót (is) a terhességről, babagondozásról, tőle szinte semmit. Szóval semmilyen módon nem érezhettem támasznak, segítségnek. Ő az a típus, aki nem akar zavarni, nem mer szinte semmit mondani, nehogy konfrontálódás legyen belőle, de kedves, kérdésekre úgy válaszol, hogy szinte mindenre azt mondja amit én...
Aggodalmaim esetén (a dokival együtt akit később lecseréltem), elbagatellizáltak mindent. (Szerintük nem kell pótlás, mert jó a súlya, vagy amikor bepánikoltam, hogy pirkadatig (!)sírt este 8-10-től a kezemben, - de amúgy is alapvetően szenvedős volt, csak lestem más anyukákat, hogyan tudnak nyugisan babakocsizni - azt kaptam a dokitól, hogy "hát a babák már csak ilyenek, hogy sírnak" utólag esett le hogy éhes volt...)
A mi védőnőnk komolyan csak formalitás miatt jött, vagy rendelt be, kipipálni egy feladatot. De kedves volt meg stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!