Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vállalnatok gyereket ilyen...

Vállalnatok gyereket ilyen jövedelemmel?

Figyelt kérdés
Elsősorban olyanok válasza érdekel, akinek van gyereke, és így tapasztalata. Bevételünk kb nettó 300 havonta. Lakáshitel 56 fixen 15 évig. Jah és kb a fizunk ugyanannyi, tehát a párom kb 150et keres. Köszi a válaszokat!
2017. márc. 12. 19:17
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
65%
Ha felélitek, akkor az nagyon nem biztató.. Számoljatok egy kicsit.
2017. márc. 12. 20:28
 12/27 anonim ***** válasza:
73%

Kb a mi bevételünk is ennyi. Nekünk nincs lakáshitel. Most jön az első. Nem volt kérdés,hogy belevágjunk-e.

Én pl olyan családban nőttem fel, ahol ennél kevesebb volt, és ott sem volt soha probléma.

2017. márc. 12. 20:29
 13/27 anonim ***** válasza:
84%

Hát mi ennyiből, egy gyerekkel nagyon kényelmesen elvagyunk. Értem ezalatt azt, hogy a gyereknek szinte semmit nem veszünk/vettünk használtan, Richter, Superfit cipői vannak, Pampers, Libero pelus, szóval nem úgy, hogy mindenből valami gagyi olcsót veszünk, vagy mindent használtan. Emellett a férjemmel mindketten költünk magunkra minden hónapban, nem is keveset (10-20 fejenként biztos), elég gyakran veszünk dolgokat "csak úgy", mert tetszik, cuki, szoktunk kaját rendelni heti 1-2x főzés helyett stb. Fizetünk lakástakarékot, életbiztosítást, és marad is rendszerint valamennyi, van egy autónk is. Igaz, hitelünk nincs, cserépkályhával fűtünk, így a rezsink elég alacsony, kb. 40 telefonszámlákkal együtt.

Amit szerintem át kell gondolnotok, hogy amíg te otthon vagy a babával, addig kevesebb lesz a bevétel valamennyivel. Illetve tényleg nem mindegy, mennyiből tudtok kijönni, ha felélitek a pénzt, ti látjátok, tudtok-e húzni a nadrágszíjon, min lehetne spórolni. Mi pl. be tudnánk ennyiből még egyet vállalni, csak vissza kéne venni az igényekből (más kérdés, hogy nem akarunk). Más viszont gyerek nélkül is alig jön ki ennyi pénzből.

2017. márc. 12. 20:41
 14/27 anonim ***** válasza:
14%
Azt gondoltam volna gyerek előtt elég ennyi. Ma már tudom, hogy 500is kevés.
2017. márc. 12. 20:47
 15/27 anonim ***** válasza:
85%
Nem tudom megérteni hogy eggyesek miért nem tudnak gyereket vállalni 200-300eft ra. Nem aranyal kell öltöztetni régen is felnőttek a gyerekek. Aki meg nem mer vállalni az meg megérdemli nem nagyzolni kell
2017. márc. 12. 21:05
 16/27 anonim ***** válasza:
66%
Sokan ennek a feléből is megélnek, vállalnak gyereket. Pofám leszakad az ilyen 300 ezerre nem vállalok gyereket kérdéseken.
2017. márc. 12. 21:06
 17/27 anonim ***** válasza:
51%
Amellett, hogy egyetértek azzal, hogy 300ra simán lehet, a "mások feleennyiből is vállalnak" dolog azért olyan, hogy meg lehet nézni, hogyan... szóval érted, nem kell aranyból öltöztetni, de egy osztálykirándulás, vagy szükség esetén egy magánorvos azért bele kellene, hogy férjen. Arról nem is beszélve, hogy egy betegség esetén egy 10-es simán marad a patikában. Feleennyiből ezek a dolgok már igencsak nehezen finanszírozhatók.
2017. márc. 12. 21:09
 18/27 A kérdező kommentje:
Én nem érzem h olyan nagy lábon élnénk. Mindig jön vmi kiadás, vagy az autó v más. Én mindig is úgy voltam nyugodt, ha hó végére nem nullaztam le magam. Simán megvennem turiban a ruhákat a gyereknek, magunknak is szoktunk. De ez komoly döntés. Tapasztalatok érdekelnek, továbbra is. Köszönöm!
2017. márc. 12. 21:20
 19/27 anonim ***** válasza:
40%

"mások feleennyiből is vállalnak"

Én meg nem. Megszoktam egy életszínvonalat a férjemmel és ezt kívánjuk biztosítani a gyerekeinknek is.

Azért mert valaki képes 100ezerből is eltartani egy 4 fős családot, én még nem akarok ennyiből vegetálni.

És igen, nettó 300ezerből (ami nem annyi lesz, ha a kérdező GYED-re megy) úgy, hogy van egy 56ezres lakáshitel is, én biztosan nem vállalnék gyereket.

De ez én vagyok.

2017. márc. 12. 21:41
 20/27 anonim ***** válasza:
87%
Kettőt nevelünk 250-ből, úgyhogy igen
2017. márc. 12. 22:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!