Vállalnatok gyereket ilyen jövedelemmel?
Kb a mi bevételünk is ennyi. Nekünk nincs lakáshitel. Most jön az első. Nem volt kérdés,hogy belevágjunk-e.
Én pl olyan családban nőttem fel, ahol ennél kevesebb volt, és ott sem volt soha probléma.
Hát mi ennyiből, egy gyerekkel nagyon kényelmesen elvagyunk. Értem ezalatt azt, hogy a gyereknek szinte semmit nem veszünk/vettünk használtan, Richter, Superfit cipői vannak, Pampers, Libero pelus, szóval nem úgy, hogy mindenből valami gagyi olcsót veszünk, vagy mindent használtan. Emellett a férjemmel mindketten költünk magunkra minden hónapban, nem is keveset (10-20 fejenként biztos), elég gyakran veszünk dolgokat "csak úgy", mert tetszik, cuki, szoktunk kaját rendelni heti 1-2x főzés helyett stb. Fizetünk lakástakarékot, életbiztosítást, és marad is rendszerint valamennyi, van egy autónk is. Igaz, hitelünk nincs, cserépkályhával fűtünk, így a rezsink elég alacsony, kb. 40 telefonszámlákkal együtt.
Amit szerintem át kell gondolnotok, hogy amíg te otthon vagy a babával, addig kevesebb lesz a bevétel valamennyivel. Illetve tényleg nem mindegy, mennyiből tudtok kijönni, ha felélitek a pénzt, ti látjátok, tudtok-e húzni a nadrágszíjon, min lehetne spórolni. Mi pl. be tudnánk ennyiből még egyet vállalni, csak vissza kéne venni az igényekből (más kérdés, hogy nem akarunk). Más viszont gyerek nélkül is alig jön ki ennyi pénzből.
"mások feleennyiből is vállalnak"
Én meg nem. Megszoktam egy életszínvonalat a férjemmel és ezt kívánjuk biztosítani a gyerekeinknek is.
Azért mert valaki képes 100ezerből is eltartani egy 4 fős családot, én még nem akarok ennyiből vegetálni.
És igen, nettó 300ezerből (ami nem annyi lesz, ha a kérdező GYED-re megy) úgy, hogy van egy 56ezres lakáshitel is, én biztosan nem vállalnék gyereket.
De ez én vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!