Ha mesterséges beültetést vállalnátok, hogy tálalnátok a környezeteteknek?
Ha 40 éves vagy és a gyerekvállalás mellett döntöttél, akkor annak a "technikai" háttere nem tartozik senkire.
Ha mégis meg akarod osztani ezt hozzád nagyon közelállókkal, akkor mondd el az igazat.
A döntésedet megindokolhatod azzal, hogy a spermadonorok ki vannak vizsgálva (genetikusan visszamenőlegesen is) ezért ezt a gyerek egészsége szempontjából biztonságosabbnak érezted, mint egy futókapcsolatot, akiről jószerivel nem tudsz semmit.
Szomszédokra, kollégákra, a sarki fűszeresre meg nem tartoznak a részletek!
Magyarországon élsz?
Reprodukciós eljárás akkor végezhető el, amennyiben a nő életkora vagy egészségi állapota (meddőség) következtében gyermeket természetes úton nagy valószínűséggel nem vállalhat.
Szóval ez nem úgy megy, hogy gondolsz egyet, és akkor annyi.
Azt már csak megjegyzem, ismert apa esetén is viselheti as te neved a gyermek. Csupán megállapodás kérdése.
Ismerősöm nagyon kért, hogy ne adjam tovább, főleg az anyósa meg ne tudja, hogy a gyermekeik nem természetes úton fogantak meg! Mit hisz, feltételez, tud ez a nő az anyósáról? Tehát vannak, akik családon belül is titkolják ezt.
A te eseted más. Akik ismernek, tudják, hogy miért vállalnál ilyen módon gyermeket, és ebben semmi kivetni való nincs, bár sokan mondanák, hogy jól gondold meg! Nem könnyű. Azzal rosszabbul járnál, hogy egyéjszakás kapcsolatból lett. Itt megindulna a pletyka, aminek a végső konklúziója, hogy felelőtlen, buta nő vagy.
Ma már a nevek választása is nagy változáson ment át: Júlia felveszi a párja vezetéknevét a magáé helyett, a gyermek is ezt kapja, így mindhárman ugyanazon a néven vannak anyakönyvezve.
Kedvem és körülmények szerint vagy nem mondanék semmit, vagy megmondanám az igazat. Nekem kb. mindegy :)
Én is 40 vagyok, de van párom. Ha lesz gyerekünk, az én családnevemet fogja viselni, erre a családjogi törvény már rég lehetőséget ad (gyerekkoromban olvastam, anyám polgári bíró volt, volt otthon pár törvénykönyv), akkor is megtehetném, ha házasok lennénk, névváltoztatás nélkül.
1-es vagyok
Bár a kérdés nem arra irányult, hogy milyen engedélyek, paragrafusok engedélyezik, illetve tiltják a beültetést, - hanem arra, hogy ez esetben a kérdező hogy tálalja a környezetének - voltak akik mégis ilyen irányú hozzászólást írtak.
A bürokratikus részében nem vagyok jártas, a konkrét kérdésre viszont válaszoltam.
Meggyőződésem, hogy mivel az ilyesmi úgyis privát alapon megy, mindenre lehet találni megoldást, csak pénzkérdése az egész.
"hogy mivel az ilyesmi úgyis privát alapon megy,"
Magyarorsazágon privát alapon sem lehet, törvényileg van szabályozva.
Igen, lehet képzelt apa is, de nem értem, miért kéne titkolni. Inkább örülj, hogy a te neved viseli a baba. 2016-ban élünk, nem a középkorban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!