Kisbaba, kisgyerek mellett idősgondozás? Anyukák Ti ezt vállalnátok?
Van egy 2,5 évesem, plusz egy pocaklakóm, már szépen gömbölyödik a hasam. Párom nagyszülei egyre többet betegeskednek, egyre kiszolgáltattottabbak (bevásárlás, főzés, takarítás). Egyre többen tőlem várják egy a családból, hogy vásároljak be, menjek el a receptekért, főzzek, takarítsak, segítsek nekik.
Nekem ez nagyon nem tetszik, semmi közöm hozzájuk. Ráadásul a nagymama tudom, hogy már többször jogtalanul megszólt engem (...)
Ti ilyen körülmények között mit tennétek? Segítenétek?
Pár dologban segítenék, pl receptek kiváltása, csekkek feladása. Főzni úgyis főzöl otthon, heti párszor plusz 2 adag belefér.
De ami fizikailag megterhelő, azt nem csinálnám.
Bevásárlást lehet házhoz rendelni.
Takarítani tudnak hétvégén a gyerekeik/unokáik, nem kell minden nap.
Legközelebb simán mondj nemet.
"Semmi közöm hozzájuk" .... na azért ez elég erős kijelentés!
Én a férjem szüleit ugyanúgy ápolnám, mint a saját szüleimet, amennyire megoldható! Nyilván terhesen, kisbabával nehezebb ezt kivitelezni... Ilyenkor kellene hogy más családtagok is segítsenek.
Párom nagyszülei, nem a szülei! Hát sok kötődésem nincs hozzájuk, azonkívül, hogy "rokon". De gondolom, Ti se minden rokonoknak ugrotok.
Egyébként én egyáltalán nem várnám el a páromtól, hogy az én nagyszüleimet gondozza. El se tudom képzelni, hogy jönne ő ahhoz..
azért csak van közöd hozzá, ami ilyen "könnyű" meló azt megcsinálnám, pl bevásárlás, gondolom kocsival jársz, meg recept, takarítást terhesen nem hiszem, hogy nagyon neked kéne.
párod meg a szülei mit tesznek? intéznek nekik vmi elláttást? mert évekig tart az is
Én ezt sose értettem. Bárki betegszik meg a nő vagy a férfi családjában az mindig a nő kötelessége lesz.
És a férjed, és az anyósodék, és a többi rokon?
Én csak akkor vállalnám ha nem megterhelő és jó embernek tartom őket.
Egyébként nem az lenne a logikus hogy megosztják a rokonok egymás között a feladatokat?
Miért kell egy valakinek tökre menni ebben?
Alap esetben nem neked,hanem apósodnak éd anyósodnak kéne segíteni. Ha nem ők,akkor a férjed jön a sorban,nem te. De ha mindenki dolgozik,csak te maradsz. Vásárlást intézzék,akik dolgoznak munka utánahogy csekkeket,recepteket is. A főzés,takarítás maradjon rád,amúgy is megteszed ezeket,nem oszt szoroz már hogy két kis adagot főzöl még pluszba.
Otthont is kell intézni,hisz örökké te se leszel otthon és nem elvárható,hogy két gyerekkel is tip top legyen minden,föleg az elején,amig picik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!