Kisbaba, kisgyerek mellett idősgondozás? Anyukák Ti ezt vállalnátok?
Van egy 2,5 évesem, plusz egy pocaklakóm, már szépen gömbölyödik a hasam. Párom nagyszülei egyre többet betegeskednek, egyre kiszolgáltattottabbak (bevásárlás, főzés, takarítás). Egyre többen tőlem várják egy a családból, hogy vásároljak be, menjek el a receptekért, főzzek, takarítsak, segítsek nekik.
Nekem ez nagyon nem tetszik, semmi közöm hozzájuk. Ráadásul a nagymama tudom, hogy már többször jogtalanul megszólt engem (...)
Ti ilyen körülmények között mit tennétek? Segítenétek?
Nem segítenék, a párom csak dolgozik, oldja meg ő, nekem ott a háztartás, a gyerek, és ha mst elvállalom, majd az újszülöttel is rohangálhatok oda.
Hát a nagy lószart, főleg, hogy biztosan van unoka, aki nem épp a második babáját várja.
MEllesleg a család csak ne várjon el senkitől semmit, emelje meg a seggét, ha annyira böki a csőrüket.
Ja, közben olvastam tovább... mivel ott a családban legalább két erre ráérő, stb. ember, csinálják ők, és örülök, hogy a férjed sem akar ennek "kitenni".
De úgy tűnik, te csak mint ingyen cseléd kellesz - vagy akkor vállald el, kikötve hogy x összegért simán.
Anyós,após dolgozik? Férjed dolgozik? Férjed testvérei dolgoznak? Lényegébe a gyereked bölcsibe,akkor miért nem fér bele az idődbe hogy elmenj a boltba? Főzni nem szoktál? Gyerekek mellett nem fogsz főzni?
Lényegébe lehurrogtad azokat akik itthonba adják a rokont. De tudod li adja be? Aki nem hgyhatja ott a munkáját,hogy ápolja a rokont.
Itthon ülsz. BAbával is otthon fogsz. Egy 140nm es ház takaritása se egész napos feladat,mert nincs us benne mindig kosz és kupi. Nem a te dolgod,de ha mindenki dolgozik ki tegye meg? Nem rokonaid... férjeddel még egy családot kaptál... Nekeü elváltak a szüleim,apámmal éltem. Ha anyám meghalna,meg a párja is,ne vegyem magamhoz a kis hugom a gyerekeim mellé,mert nem az én dolgom? Menjen az apja anyjához vagy az apja tesóékhoz ? Anyósék otthonba fognak menni majd ha betegek már,de pl anyos az apját nem teszi be,mert nyugdijba ment már ö is,tud segiteni.
Utolsó, a kérdezőnek két állása van, csak az egyikből van táppénzen, a másikat még csinálja, ez elkerülte a figyelmed? Ha meglesz a baba, akkor igen, "otthon fog ülni". A babájával! Azért lesz otthon, hogy vele foglalkozzon. Miért a gyerekei elöl vegye el az időt, amikor vannak a két idősnek közelebbi hozzátartozói is?
Imádom ezt a hozzáállást, hogy aki gyerekkel van otthon, az úgyis ráér mindenre. Persze, hurcibálja magával takarítani a babáját, pláne, ha majd már kúszik-mászik-pakol, mert úgyis otthon ülne, nem?
Meg terhesen vele vásároltatnál be? Ő cipekedjen?
A kérdező főzzön pici baba mellett? És mi van, ha maguknak sem főzne, mert rendelni szeretne inkább? Ugyanúgy rendelhet magának a nagyi meg a nagypapa is.
Ha akarna dolgozhatna többet,de nem teszi.
És én pl bevásárolni is tudtam terhesen és két gyerekkel se állt meg a világ nálunk. Ha a kérdezőnek nem füllik a foga a segítéshez,akkor mondja meg a rokonainak,férjének és annak családjának.
Szégyeld magad
Szolgálj
Vagy baj lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!