Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisbaba, kisgyerek mellett...

Kisbaba, kisgyerek mellett idősgondozás? Anyukák Ti ezt vállalnátok?

Figyelt kérdés

Van egy 2,5 évesem, plusz egy pocaklakóm, már szépen gömbölyödik a hasam. Párom nagyszülei egyre többet betegeskednek, egyre kiszolgáltattottabbak (bevásárlás, főzés, takarítás). Egyre többen tőlem várják egy a családból, hogy vásároljak be, menjek el a receptekért, főzzek, takarítsak, segítsek nekik.

Nekem ez nagyon nem tetszik, semmi közöm hozzájuk. Ráadásul a nagymama tudom, hogy már többször jogtalanul megszólt engem (...)

Ti ilyen körülmények között mit tennétek? Segítenétek?

2017. febr. 9. 10:18
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
40%
Kissé túlbonyolítod. Ha van más rokon, akkor be kell osztani, hogy ki segít. Ha nincs és csak a párodra marad a dolog, akkor nyilván te fogsz segíteni, mert a férjed dolgozik, vagy megmondod neki, hogy csinálja ő. Ha van pénzetek lehet szaksegítséget fogadni. Ennyi, de azt hiába mondogatod, hogy neked nincs kedved, meg nem vállalod, meg te nem várnád el. Valakinek meg kell csinálni, ez mindenhol így müködik és nem hiszem, hogy a párod hagyná éhen veszni a saját nagyszüleit.
2017. febr. 9. 15:30
 32/39 anonim ***** válasza:
52%

Nem segítenék, a párom csak dolgozik, oldja meg ő, nekem ott a háztartás, a gyerek, és ha mst elvállalom, majd az újszülöttel is rohangálhatok oda.

Hát a nagy lószart, főleg, hogy biztosan van unoka, aki nem épp a második babáját várja.

MEllesleg a család csak ne várjon el senkitől semmit, emelje meg a seggét, ha annyira böki a csőrüket.

2017. febr. 9. 16:00
 33/39 anonim ***** válasza:
92%

Ja, közben olvastam tovább... mivel ott a családban legalább két erre ráérő, stb. ember, csinálják ők, és örülök, hogy a férjed sem akar ennek "kitenni".

De úgy tűnik, te csak mint ingyen cseléd kellesz - vagy akkor vállald el, kikötve hogy x összegért simán.

2017. febr. 9. 16:04
 34/39 anonim ***** válasza:
53%

Anyós,após dolgozik? Férjed dolgozik? Férjed testvérei dolgoznak? Lényegébe a gyereked bölcsibe,akkor miért nem fér bele az idődbe hogy elmenj a boltba? Főzni nem szoktál? Gyerekek mellett nem fogsz főzni?

Lényegébe lehurrogtad azokat akik itthonba adják a rokont. De tudod li adja be? Aki nem hgyhatja ott a munkáját,hogy ápolja a rokont.

Itthon ülsz. BAbával is otthon fogsz. Egy 140nm es ház takaritása se egész napos feladat,mert nincs us benne mindig kosz és kupi. Nem a te dolgod,de ha mindenki dolgozik ki tegye meg? Nem rokonaid... férjeddel még egy családot kaptál... Nekeü elváltak a szüleim,apámmal éltem. Ha anyám meghalna,meg a párja is,ne vegyem magamhoz a kis hugom a gyerekeim mellé,mert nem az én dolgom? Menjen az apja anyjához vagy az apja tesóékhoz ? Anyósék otthonba fognak menni majd ha betegek már,de pl anyos az apját nem teszi be,mert nyugdijba ment már ö is,tud segiteni.

2017. febr. 10. 09:12
 35/39 anonim ***** válasza:
68%

Utolsó, a kérdezőnek két állása van, csak az egyikből van táppénzen, a másikat még csinálja, ez elkerülte a figyelmed? Ha meglesz a baba, akkor igen, "otthon fog ülni". A babájával! Azért lesz otthon, hogy vele foglalkozzon. Miért a gyerekei elöl vegye el az időt, amikor vannak a két idősnek közelebbi hozzátartozói is?

Imádom ezt a hozzáállást, hogy aki gyerekkel van otthon, az úgyis ráér mindenre. Persze, hurcibálja magával takarítani a babáját, pláne, ha majd már kúszik-mászik-pakol, mert úgyis otthon ülne, nem?

Meg terhesen vele vásároltatnál be? Ő cipekedjen?

A kérdező főzzön pici baba mellett? És mi van, ha maguknak sem főzne, mert rendelni szeretne inkább? Ugyanúgy rendelhet magának a nagyi meg a nagypapa is.

2017. febr. 10. 10:22
 36/39 anonim ***** válasza:
14%
Te figyi, láttad a kis mondókámban a kérdőjeleket? Na, azokra a piros kéz nem igazán válasz, maximum bunkóéknál :D
2017. febr. 10. 11:14
 37/39 anonim ***** válasza:
11%

Ha akarna dolgozhatna többet,de nem teszi.

És én pl bevásárolni is tudtam terhesen és két gyerekkel se állt meg a világ nálunk. Ha a kérdezőnek nem füllik a foga a segítéshez,akkor mondja meg a rokonainak,férjének és annak családjának.

2017. febr. 10. 18:04
 38/39 anonim ***** válasza:
63%
De miért a kérdezőnek kéne ezt csinálni, mikor az ö dolga a saját gyerekei! nevelése, nem apósék pesztrálása, pláne egy ujszülött mellett ufy, hogy van a családban erre jopár alkalmasabb ember, akiknek meg sem fordult a fejében, hogy illene segíteniük.
2017. febr. 11. 02:41
 39/39 anonim ***** válasza:
0%

Szégyeld magad

Szolgálj

Vagy baj lesz

2017. febr. 12. 00:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!