Kisbaba, kisgyerek mellett idősgondozás? Anyukák Ti ezt vállalnátok?
Van egy 2,5 évesem, plusz egy pocaklakóm, már szépen gömbölyödik a hasam. Párom nagyszülei egyre többet betegeskednek, egyre kiszolgáltattottabbak (bevásárlás, főzés, takarítás). Egyre többen tőlem várják egy a családból, hogy vásároljak be, menjek el a receptekért, főzzek, takarítsak, segítsek nekik.
Nekem ez nagyon nem tetszik, semmi közöm hozzájuk. Ráadásul a nagymama tudom, hogy már többször jogtalanul megszólt engem (...)
Ti ilyen körülmények között mit tennétek? Segítenétek?
Szerintem is a családnak kellene ezt megbeszélni, hogy hogyan osszák el a terheket. Korukból adódan csak egyre több teher várható..
Kedves Okoskodó! Lehet, hogy neked csak a szád a nagy.. önző.. aham persze. Biztos, jó sok öreget elápoltál már.
A mai felnőtteknek a gyereknevelést a munkával, háztartással is nehéz összehangolni (több mint 8-10-12 órás munkák, bevásárlás, takarítás, főzés, gyerekeknek mese, játék és még a párunk se legyen elhanyagolva.. meg én se..). Az én környezetemben ezeket a helyzeteket nem a kisgyermekesek oldják meg, vagy marad az idősek otthona..
Egyébként én ha idős lennék, ezt nem várnám el.. inkább megyek az otthonba, mint hogy teher legyek.
A gyereknevelesre kicsit tobb a ralatasom, mint neked az egy szem gyerekeddel.
Nekem harom mellett is belefert, hogy heti egyszer kimostam naluk, bevasaroltam, gyogyszert valtottam ki stb.
A multkor is panaszkodtal mar.
Akkor ne menj. De ez a stilus gusztustalan.
az oké, hogy most ennyi segítség kell nekik, de egyre több fog kelleni, és ezt a gyerekének kell megoldani
otthon v ápolás intézés?
Férjem szerint egyáltalán nem kéne semmit sem csinálnom, ő látja ezt a logikátlan teherelosztást..
Csak ugye a nagymama felhív, hogy ezt meg ezt csináljak..
Azért még egy dolog felvetődött bennem.. ott vannak a férjem szülei, apukáját nevelte fel, támogatta az elindulásban anyagilag. Én ápoljam el őket, aztán mikor meghalnak ők meg felveszik az örökséget? Hát köszike.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!