Mennyi nettó jövedelemmel vállalnátok/vállaltatok két gyereket?
Két gyerek, havi netto 130 ezer albérletben.
Nagyon nehéz, de megoldjuk.
Havi 350.000.
Kaja 100.000
Rezsi 150.000 ( hitel, víz gáz, áram telefon...)
Megtakarítás, szórakozás, ruházkodás, 100.000
Nekünk még csak 1 kisfiunk van,de ahhoz,hogy legyen második a következő elvárásunk van magunk felé.Havi nettó 300-350ezer Ft bevétel,a kövi babára,terhességre orvosra félretenni 550-600ezer Ft-ot,egyéb megtakarítás pár száz ezer Ft.
Jelenleg 180-200ezer a bevételünk, a rezsi(+internet stb) 55000Ft,az étel 40000Ft,Háztartási cuccok kb 5000-15000 között mozog mikor mi,kocsi havi 20ezer benzinnel stb.,kisfiunkra kb 30ezer Ft-ot költünk vagy többet ha ruha,játék,gyógyszer kell,vizsgázni járunk havi 6-10ezer Ft.A maradék ugye elmegy mindig valamire mindig van váratlan kiadás.2 gyereknél nyilván már 60-70ezer elmegy a gyerekekre,magasabb a rezsi költség,az étel több,később ugye különóra stb.jelenleg főiskolások vagyunk,páromnak van még egy szakmája,mindketten dolgozunk.
Én nettó 160 körül kerestem. Hogy a férjem mennyit keres, azt sosem tudom, 300 körül.
Sok a kiadásunk, szépen élünk, de ésszel, nem szórjuk a pénzt, ha nem muszáj. Van hitelünk, amit rendesen fizetünk (még vagy 13 évig...). Jön a harmadik baba, ő is belefér az anyagiakba.
Mi az első babát vállaljuk még csak most, kettőnknek 300-330ezer forint körül van a havi nettó bevétele. De ebből 55ezer a lakbér és olyan 45ezer az útiköltség...
A többi rezsi, szórakozás, étkezés, ilyenek és megtakarítani is tudunk 30-60ezer forintot/hó.
Második babát lakbérrel 350ezer alatt nem vállalnék, lakbér nélkül is legalább 300ezer.
Mi netto 370-nel vállaltuk a másodikat, hitellel, rezsivel megtakarítással, szóval minden kiadásunk nem takarta be 200 ezer forint, és így is nehézkesen jöttünk ki belőle. Férjemnek munkába járás, kocsifenntartás, élelmiszer, pelus a kicsinek, ruházkodás, minden elment hónap végére.
Most kb havi 500-ból élünk, na így már nem panaszkodom, pedig a kicsi magánbölcsibe jár, az havi 50 ezret elvisz.
Páromé volt 72 ezer,én pedig gyed + családi 2 gyermekre 71 ezret kaptam. 2009-ben született a 2. gyerkőc.
A fizetni valók után maradt havi 40 élni. Ebből mi 20-ért bevásároltunk hó elején (pelenka,tartós élelmiszer,tisztító és tisztálkodási szerek,néha egy-egy tábla csoki,vagy túrórudi pakk is bele fért + az üzemanyag) a többi 20-ból pedig egész hónapban elvoltunk,ha kellett a gyógyszert ebből vettük meg,sőt,még 2-3 havonta valamelyik szülőkhöz (egyik 30 másik 70 km-re lakik tőlünk) is elmentünk. Tök jól kijöttünk a pénzből :-)
Vissza sírom azokat az időket!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!