Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mekkora havi jövedelemmel...

Mekkora havi jövedelemmel mernétek bevállalni a kis tesót?

Figyelt kérdés

Sokan azt mondják, hogy nem, de én azt mondom, hogy a pénz akkor is számít, ha a gyerekek számát tervezi az ember. Lehet, hogy túl racionális vagyok, de így gondolom.

Mi pont úgy állunk anyagilag, hogy egy baba még belefért, de ha nem javul a helyzet, lehet, hogy maradunk így, hármasban.

Érdekelne, hogy más, hogy vélekedik erről és kinél mi ez a határ számszerűsítve.

2013. jan. 7. 15:35
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Kb. Havi nettó 260ezerből élünk most még 3an, 48eFt-os lakáshitelünk van. Mindenképp szerettünk volna kistesót, nem merült fel bennünk, hogy ne vàllaljunk be ilyen anyagiak mellett 2. babát. 28hetes kismama vagyok (de sajnos bizonytalan lett, hogy visszavesz-e a főnököm 2év múlva)
2013. jan. 7. 16:05
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok: azt lehagytam, hogy még az elsővel itthon vagyok gyed en. Szülés előtt kettőnknek kb. 350-400e Ft volt a nettónk, abból nyralni, síelni jártunk és félretenni is tudtunk.
2013. jan. 7. 16:12
 3/9 A kérdező kommentje:

Elég hasonló akkor az anyagi helyzetünk.

Én eléggé előre gondolkodom: szeretném majd iskoláztatni, akár saját lakással elindítani a gyerekem. Igyekszünk már most félretenni. Ha pedig még tovább maradok itthon és még egy gyereket kell eltartani akkor úgy érzem, hogy csak távolabb kerülök a céltól. Ugyanakkor tudom, hogy jó dolog, ha van az embernek testvére, de a mérleg most mégis a másik irányba dől.

2013. jan. 7. 16:15
 4/9 A kérdező kommentje:

Nekünk szülés előtt is ennél jóval kevesebb volt.

Nem kerülgetem: összesen 250 Ft körül számíthatunk, ha nem történik változás. Ha még egy százas jönne a kasszába, már egyértelmű lenne, hogy jöhet a testvér.

2013. jan. 7. 16:17
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

mi még az elsőt tervezzük, de kicsit elképedtem, nekünk 400.000 a nettó havi bevételünk, minimális lakáshitellel, más nincs, csak a szokásos (rezsi stb.), van 2 MFT félretett pénzünk, de még kb. fél évig gyűjtögetünk inkább:)

jó, tök más, még sosem volt gyerekünk, és úgy vagyunk vele, inkább biztosra megyünk, felkészülünk mindenre

2013. jan. 7. 17:00
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem értem, hogy mivel kapcsolatban írtad, hogy "kicsit elképedtél". Mire gondolsz pontosan?
2013. jan. 7. 17:02
 7/9 anonim ***** válasza:

Kb 400-420 ezer volt a bevételünk mikor jött a tesó.

A biztos havi kiadásunk 200 ezer körül van hitellel rezsivel gyerekeknek félre tett pénzzel, mindennel együtt, így be mertük vállalni a kicsit. Én ennél kevesebb pénzből nem vállaltam volna másodikat, mert én is úgy gondolkozom, ahogy Te. A szüleim sem voltak milliomosok, de minden tőlük telhetőt megtettek, hogy valamivel tudják segíteni az életben az indulásomat, nomeg a húgomét is. Én legalább ugyanannyit, de ha lehet többet szeretnék megadni majd a gyerekeimnek, épp ezért több gyerkőcünk tuti, hogy nem lesz. Nem azért, mert nem szeretnénk, de én inkább adok nekik többet, teszek félre többet, csakhogy nekik jobb, könnyebb legyen.

Lehet ezért engem elítélni, mint ahogy ez itt szokás, de én akkor is így gondolom. A kevesebb néha több!!!!!!!!!!!

2013. jan. 7. 17:53
 8/9 anonim ***** válasza:
Mi kb 220ból élünk 3man. 55e a lakás, a többi költség változó. Jól megvagyunk így, bár nem élünk luxusban. Ha jön a tesó, akkor ugye plusz majdnem 25e lesz a zsebünkben. Úgy érzem ennyiből biztonságosan meg tudunk élni.
2013. jan. 7. 18:30
 9/9 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy kaptam egy kis megerősítést.

Bizakodom, hogy lesz még jobb is. Bár a kis korkülönbségről már letehetek, de ha 4-5 év van köztük, remélem akkor is jól kijönnek majd. Meg ha ne adj Isten, marad egyke, akkor is. (Annyi egyke gyerekként nevelkedett felnőttet ismerek és sokuk azt mondja, hogy tulajdonképpen nem hiányzott neki a tesó. Igaz, nem tudják, hogy minek kéne hiányozni)

2013. jan. 8. 05:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!