Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan segítsek a barátnőmnek?

Hogyan segítsek a barátnőmnek?

Figyelt kérdés
A barátnőm terhes lett. Eddig azt hittem örül a babának. De tegnap átjött hozzám sírva,hogy ő nem akarja ezt a terhességet. Van már két gyerekük, meg úgy érzi az idegei nem viselnek el egy terhességet. Próbáltam nyugtatni,de annyira maga alatt volt öngyilkosságra is célzott. Most mit csináljak?
2017. jan. 29. 07:21
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
93%

azt tudja a barátnőd, hogy pont 3 gyerek után már egy csomó pénz jár? A mostani kb. 50 ezer Ft helyett 150 000 Ft!

Szóval lesz miből eltartani!

Én könyvelő vagyok, szívesen elmagyarázom neki ingyen, hogy hogy jön össze ez a pénz (három gyerek után 50 ezer Ft családi pótlék plusz 99 000 Ft családi adókedvezmény).

Ha a szüléstől fél, akkor válassza a programozott császárt, nekem két gyerekem született azzal, és szinte nem érzel semmit, olyan, mint pl. egy kozmetikai beavatkozás.

2017. jan. 31. 15:56
 22/41 anonim ***** válasza:
100%
Én is próbálnék lelket önteni belé, segíteni egy kis szusszanáshoz. Biztos vagyok benne, hogy az első kettőt is szereti. A hormonok, a terhesség, főleg ha előzőleg nehezebb volt, most kiüti, fél, hogy nem bírja. Ha a nagyobbakkal sem bír, sok, mindenképpen le kéne venni a válláról ezt-azt, de nem hiszem, hogy a 3. babát kellene likvidálni. Ha öngyilkossággal fenyegetőzik, az mindenképp orvosolandó, nagyon gáz nála a helyzet, eddig nem voltak erre utaló jelek? Most a terhesség emelte felszínre. Jó lenne egy kis időt magára fordítson, és ez nem csak itt és mostra értendő. Mekkorák a nagyobbak? Minden esetre az látszik, nagy a teher rajta, de egy abortusz csak nagyobbat rakna rá, nem most, kicsit később vagy már most is.Kérdés még, hogy mi lenne a házassággal is, mit tenne az apa, ha elvetetné, tudják-e a tesók, hogy van apocakban egy 3.? Gyerekek nélküli apás hétvége jót tenne nekik szerintem, hogy átbeszéljék együtt az elkövetkezendőket, ki mit hogyan tud segíteni? Barátnőként pedig ha megtehetem felajánlanám neki, hogy egy-egy kisebb vagy nagyobb időre a 2 gyereket elviszem egy picit, vagy besegítek a házimunkában dumcsizás mellett...
2017. jan. 31. 16:01
 23/41 anonim ***** válasza:
93%
Szedjen a barátnőd magnéziumot és D-vitamint, csodákra képes, és akkor a 3. pici kihordása is rendben fog menni, rosszullét nélkül.
2017. jan. 31. 16:15
 24/41 anonim ***** válasza:
91%
Megértem, nem tudhatjuk, hogy eddig mennyi segítséget kapott a gyereknevelésben a nagyszülőktől, egyéb rokonoktól. A legtöbb, amit tehetsz, hogy biztatod, mellé állsz, anélkül hogy beleszólnál az életébe. Tudom, hogy nehéz, de az is nagy segítség, ha néha 1-1 órára bevállalod a két nagyot, ha ez nem teher.
2017. jan. 31. 16:22
 25/41 anonim ***** válasza:
89%
Jól írta a #24-es, vitamin. Én a terhesvitamint szedtem, nem volt semmi gondom.
2017. jan. 31. 16:27
 26/41 A kérdező kommentje:
Azóta már megbeszélte a férjével. Abortuszra fog menni, mert nem akarja a harmadik gyereket. A gyerekei 5 és 8 évesek. A férj meg nem akarja hogy depressziós legyen.
2017. jan. 31. 16:31
 27/41 anonim ***** válasza:
93%
Az az anya nem a gyerekek miatt depressziós. Azt, hogy megöli a gyereket nem fog rajta segíteni, és az élete sem fog változni, ami miatt ilyen mélyre süllyedt lelkileg. Nemsokára azért fogod vigasztalni, mert hagyta veszni a gyerekét.
2017. jan. 31. 16:43
 28/41 anonim ***** válasza:
90%
sajnos az abortusz is depresszióhoz vezet :( pont azzal ártanak a legtöbbet, amivel azt hiszik, hogy segíteni fognak az állapotán.
2017. jan. 31. 16:43
 29/41 anonim ***** válasza:
92%

azért ezeket a cikkeket szerintem mindenképp mutasd meg a barátnődnek, tudnia kell, mivel járhat egy abortusz. Nem állítom, hogy mindenki depressziós lesz tőle, de ha ő eleve labilisabb ilyen téren, akkor nagy rá az esély, hogy az abortusz ront az állapotán. A terhességmegszakítás megviseli a nő lelkivilágát

[link]

[link]

2017. jan. 31. 16:52
 30/41 anonim ***** válasza:

Támogadhatod a barátnődet, hogy megtartsa a gyereket mégis.

Egy abortusz csak szélere tárná az utat az öngyilkossághoz,

Stabilan is alig-alig feldolgozható, ilyen lelkiállapotban pedig egyáltalán nem.

2017. jan. 31. 17:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!