Barátnőmnek koraszülött lett a babája, nem akarja elfogadni, hogy baj van, tagad, hogy segítsek?
Barátnőmnek februárban nagyon pici súllyal 530 grammal 24. héten, született meg a babája. A kicsi él, súlyos volt az állapota, agyvérzés, fertőzések stb. A barátnőm, és a párja mintha fel sem fogná, hogy milyen élet várhat a babájukra, hogy fogyatékos lehet, mozgásszervi bajai lesznek stb. Úgy csinálnak, mintha minden rendben lenne, és 9 hónapra egészségesen született volna meg a babájuk. Hogy segítsek a barátnőmnek, hogy megértse, itt nagy munka lesz még a babával, és nagyon kell figyelnie?
25/L
Ezt a kisebbfajta sokkot eleg nhz feldolgozni. Ha mindenaron tenni akarsz valamit, akkor gyakran latogasd oket. Torodj a bnoddel sokat.
Illetve a vedonovel beszeletsz, hogy miket ajanlatos ilyenkor a picivel csinalni.
Egesz kicsi kortol leet oket tornaztatni, masszirozni.
Esetleg a bnodet is szepen, lassann ravezetheted ezekre.
A lenyeg, hogy sokat torodjon a gyermekevel. Hiszen a picinek kell a szeretett. Foleg ilyen korulmeny utan.
Bujjanak ossze, beszeljen hozza sokat vagy enekeljen.
Apuka is igyekezhet, simogassa a picit, beszeljen o is. Mondjuk neki elso sorban az a feladata, hogy az anyukanak segitsen atvezelni ezt az idot.
Ha a kotel szakad, akkor elmehet pszichologushoz is. Akar mind a ketten egyszerre, hogy segitsenek nekik feldolgozni a tortenteket!
Jaj, dehogyis célozgatok arra,hogy fogyatékos lenne, néhány hasonló ártatlan célzást már tettem, de nem vette a lapot...
Én csak abból indultam, ki, hogyha velem történne ilyen a szakirodalmat bújnám, minden követ megmozgatnék...ő meg nem is tudom, mintha minden rendben lenne, és csak várni, hogy haza adják.
Én erős irigységet érzek benned a barátnőd felé.
Egyáltalán miért kell elkönyvelni, hogy a gyereke fogyatékos lesz?
Nem egy 500grammal született babáról olvastam, hallottam, akik később utolérték egészséges társaikat, és semmi maradandó fogyatékosságuk nem lett.
Ha lenne gyereked, tudhatnád, miért így fogja fel az anyuka, ahogy felfogja...
Te azzal segítesz a legtöbbet az anyukán, ha messzire elkerülöd.
Ha igazi barátja lennél, nem a szemét szeretnéd felnyitni, hanem támaszt adni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!