Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha egy tanár visszaél a...

Ha egy tanár visszaél a hatalmával? Szerintetek milyen büntetés járna neki?

Figyelt kérdés

Azért érdekelne mindenki véleménye mert én rendkívül igazságtalannak tartottam mindig is azt, hogy a gyerekeket pitiáner okok miatt is ÉLVEZETTEL állították pellengérre egyes tanárok, ellenben ha egy tanár viselkedett úgy ahogy egy intelligens embernek soha nem lenne szabad, vele semmi nem történt! Olyat még sose hallottam, hogy egy tanár rászólt volna egy kollegájára, hogy "Jancsikám vagy Juliskám kérlek ne beszélj így, senkivel nem illik így viselkedni".....

Egyes tanárok úgy gondolják, hogy azért mert ő tanár, ő BÁRMIT megtehet amit akar....

Ha a tanár él vissza a hatalmával, a tanárnak UGYANÚGY JÁRNA a szankció mint a gyerekeknek/kamaszoknak!

Szerintetek?

2010. máj. 6. 05:52
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Kedves Tanár "néni" :) Én már nem vagyok iskolás :) Miből gondoltad, hogy az vagyok? :D Kijártam én már az iskolákat felsőfokon!

De egyébként látom, hogy tényleg ki akarsz bújni a válasz alól......

Ez volt az egyik legnagyobb problémám még a "rendes" tanárokkal is! Egymást soha nem "moderálták"! Vagyis hiába volt esetleg szem és/vagy fültanúja egy kollegája bunkó viselkedésének....akkor se mondott semmit, és nem is tett semmit ellene.

A tanárok legnagyobb része sajnos ilyen! Mégha magában el is ítéli amit egy bunkó kollegája tesz, akkor se fogja szóvá tenni....mert hát az neki egy kollega ...akivel neki minden nap együtt kell dolgozni....és hát miért vesszen ő össze egy kollegájával......És sok tanár még ezekután MEGSÉRTŐDIK ha sokan azt mondják "tanár bárki lehet mert oda BÁRKIT (=minden hülyét) fölvesznek"......

Érdekes.....

2010. máj. 6. 14:38
 12/27 anonim ***** válasza:
25%

Bocsi, tényleg a végére azt hittem diák vagy:-))Neked mi a végzettséged? Tényleg minden hülyét felvesznek a tanár képzőbe:-) Töri, földrajz szakos voltam, és voltak olyan csoport társaim, akiken látszott, hogy azért jöttek, mert nem volt jobb, de ezek egy része kihullott.

Nem védem a tanárokat, de őszintén, mit csinálsz vele? Eltiltod a tanárkodástól? A legtöbbnek ez a mennyország lenne, még szívességet is teszel:-)Lehurrogod a tanáriba? A diákon csattan(mint írtad). Szerintem a tanári mivolta megkérdőjelezése a legnagyobb büntetés:-)Mit tennél velük?

2010. máj. 6. 14:48
 13/27 A kérdező kommentje:

Hát most ne hari kedves tanár "néni" de ....és most tényleg nem akarlak megsérteni....de te most csak játszod az értetlent vagy tényleg nem érted a LÉNYEGET????

Amikor a diák vmi csínyt követ el és emiatt MEGSZÉGYENÍTIK az egész osztály előtt? Erre mit szoktak mondani a tanárok? "Igen mert aki ilyet csinál az MEGÉRDEMLI" !!

Jó! Legyen így, de akkor ez tanárra úgyanúgy kéne, hogy vonatkozzon!!!

Ha pl én tanár lennék és egy kollegám azzal szórakozna, hogy mások előtt szórakozásból sérteget vagy piszkál egy gyereket akkor OTT HELYBEN A DIÁKOK ELŐTT RÁSZÓLNÉK ÉS KIOSZTANÁM!! Ha pedig nem csak egyszeri esetről lenne szó akkor kirugásra javasolnám az efféle primitív bunkó, tanári szakmát lejárató egyedeket!!

Tehát FEJÉRE OLVASNI , NYILVÁNOSSÁG előtt a bűneit!!!

Ha nem teszed akkor....tudod, hogy szól a mondás? "Vétkesek közt cinkos aki néma".....

2010. máj. 6. 15:00
 14/27 anonim ***** válasza:
13%

Értem a lényeget! Én nem vagyok radikális típus! Mondjuk, ha a szemem láttára piszkál egy gyereket, az ember a tanáriba ezt szóvá teszi. Az a baj, hogy ha a diák előtt teszed meg ezt, akkor annak a tanárnak többé nem lenne tisztelete az órákon. Tudom, hogy ez Neked evidens, hiszen Ő is ezt tette, de hova fajulna a világ, ha minden szemet szemért alapon működne.

Ismerek olyan esetet is(pont egy híres egyházi fiú suliban volt), ahol a diák addig provokált, amíg a tanár kifakadt utána a diák feljelentette a tanárt, aki ebbe teljesen belebetegedett. Az osztály ellene vallott, én meg a tanárt ismertem, és tudom, hogy jó szakember, és soha nem tett volna ilyet.

Mondjuk, ha egy tanár "idióta" akkor szerintem vissza jut a tanáriba(mondjuk nálunk nem volt ilyen gond), mi is tudtunk mindent egymás óráiról, és ha a tanári tudja akkor az igazgató is, tehát tud lépni:-)

Nem szégyenítenék meg így embert se diákot, se tanárt. Tudom, ezt vártad... én is tipikus tanár vagyok:-)

De egy picit érezd át a Mi helyzetünket is:-)

Na, mi a végzettséged ;-)csak kíváncsiságból:-)

2010. máj. 6. 15:49
 15/27 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy ennek különösebb jelentősége lenne .... mert nem azon a területen dolgozom amiből diplomáztam hanem a "show-business" területén...szal tökmindegy....amúgy sem tartozik ez ide.

Arról az esetről sincs véleményed amit felhoztam korábban? Ami szinte minden híradóban benne volt tavaly?

Én az anyukával értek egyet! Jól tette, hogy bement és fölpofozta a tanárnőt és a haját is meghúzta!

Ha majd gyerekem lesz és netán egy ehhez hasonló tanári túlkapás áldozata lenne gyerekem én is bemennék és felpofoznám a tanárt a tanári szoba kellős közepén a kollegái és/vagy a gyerekek előtt! Ez utóbbi talán mégjobb lenne!

Azzal nem sokat érnék el ha "csak" szóban tennék ellene panaszt az igazgatónál.....

Így legalább a tanár is átérezné milyen érzés amikor MÁSOK ELŐTT MEGALÁZZÁK!

2010. máj. 6. 16:02
 16/27 anonim ***** válasza:
72%

Még nem olvastam el az összes hozzászólást, de megakadt a szemem egyen....Kedves 8,29-es !Ha tanár vagy, akkor illene helyesen is írnod !Ajánlom figyelmedbe az igekötős igék írását, valamint a -ba, -ban ragok helyes használatának újratanulását.

Elképesztő, hogy helytelenül író pedagógusok taníthatnak egyáltalán !!!!

2010. máj. 8. 08:46
 17/27 anonim ***** válasza:
15%

Kedves utolsó!

Sajnos tanítanak:-))))))Törit és földrajzot;-) Bevallom, az óra terveimet mindig átnézte a férjem, mert Ő viszont TUDD helyesen írni:-) így nem volt hiba a táblán;-) Sajnos, soha nem voltam jó helyes író:-(

2010. máj. 10. 08:41
 18/27 anonim ***** válasza:
70%

A tanárnő helyesírása tényleg sok kivetnivalót hagy maga után :D Tudom, hogy bárkivel előfordulhat, hogy "véletlenül" rosszul ír valamit, de a tanárnő írását elnézve itt nem "véletlen" a sok hiba :DD

Csokorba szedtem a tanárnő bakijait.

" Szeretném megcáfolni a ki írásodat "

HELYESEN: kiírásodat! (a kiírásod szó EGYBE írandó) :D

" egy kanál vízbe beletudna fojtani,"

HELYESEN: "bele tudna" (ez viszont KÜLÖN írandó) :D

"ezen magam is átmenetem diák koromba "

HELYESEN: diákkoromban ! (és nem koromba) :D

" A kedves szülő fülét, farkát behúzta szégyenébe,"

HELYESEN: szégyenében és nem szégyenébe :DD

"szívem szerint oda mennék "

HELYESEN: Odamennék és nem "oda mennék" :DD

" az ilyen kollégák bele savanyodtak a tanításba,"

HELYESEN: Belesavanyodtak és nem bele savanyodtak. :DD

"De olyan hülyén nézz ki, hogy "

HELYESEN: hülyén néz ki (EGY Z-vel, nem 2-vel) :DD

" 15éves lány/fiú csókolómmal köszön "

HELYESEN: Csókolommal és nem csókólommal :D

" a diákok is "meg tisztelhetnék" a tanárt."

HELYESEN: Megtisztelhetnék és NEM meg tisztelhetnék :DDD

" Tényleg minden hülyét felvesznek a tanár képzőbe:-) "

HELYESEN: Tanárképzőbe és NEM tanár képzőbe !!!! :DDDD

" voltam, és voltak olyan csoport társaim"

HELYESEN: Csoporttársaim és nem csoport társaim! :D

" az ember a tanáriba ezt szóvá teszi."

HELYESEN: A tanáriban és nem tanáriba! :DD

" Bevallom, az óra terveimet mindig átnézte a férjem,"

HELYESEN: Óraterveimet és nem óra terveimet! :DD

" Sajnos, soha nem voltam jó helyes író:-("

HELYESEN: Helyesíró és nem helyes író! :DD

Ha külön írod az kb azt jelenti (jelentené), hogy "aranyos, kedves író" :DDD

Elnézve ezt a helyesírást, tényleg igaz amiről korábban itt írtatok! "Tanárnak minden hülyét fölvesznek" :DDDD

A témával kapcsolatban pedig az a véleményem, hogy a hatalommal visszaélő tanároknak igenis járna a szankció. Először meg kell próbálni megbeszélni és ha csak egyszeri eset volt (ami volt) talán megoldható egy kulturált megbeszéléssel.

Ha viszont többször is meg történt (az a valami) vagy valami nagyon durva dolgot tett a tanár,azt is meg tudom érteni ha a szülő úgy bekattan mint az az anyuka akiről itt írtatok.

A leírt esetekkel kapcsolatban az a véleményem, hogy az aki így viselkedik az nem való tanárnak és jogi úton is szankcionálni lehetne jópár eset miatt egyeseket.

2010. máj. 11. 02:48
 19/27 A kérdező kommentje:

Egy ÚJ ESET!!! Most volt éppen szó róla az RTL híradóban!

Egy tanárnő BELERÚGOTT egy kisfiúba!!!!

A kisfiú otthon nem beszélt a dologról de a szülei észrevették a sérülést a kisfiú testén és akkor a kisfiú elmondta, hogy a "tanítónéni rugott bele".

A tanítónő elismerte, hogy BELERÚGOTT a gyerekbe, de azt tagadta, hogy lágyékon rúgta volna. Ő azt állítja "csak" a fenekébe rúgott bele mivel a kisfiú állítólag bántotta az ő gyerekét...........

Az iskola igazgatója fegyelmit adott a tanárnőnek!

2010. szept. 27. 08:07
 20/27 anonim ***** válasza:
76%

És miért nem rúgták ki ezt a tanárnőt?? Egy ilyen ember taníthat tovább??

Ha fordítva történik hasonló, vagyis egy gyerek támad egy tanárra....óriási cirkuszt rendeznek egyesek!

És a tanár?? Megúszhatja egy vacak fegyelmivel? Hiszen amit tett az KÖZTÖRVÉNYES BŰNCSELEKMÉNY!!!!!

Testi sértés egy kiskorú sérelmére!!!

Arról már ne is beszéljünk, hogy azok a bizonyos "másik" tipusú támadások (ahol gyerek támad a tanárra) általában középiskolákban történnek.

Itt viszont egy pici kisfiúról van szó!

Ha valaki ennyire nem tudja tűrtőztetni az indulatait akkor ne menjen tanárnak! VÁLASSZON MÁS PÁLYÁT!

És megismétlem ezért börtön járna hiszen amit tett ez a tanárnő az KÖZTÖRVÉNYES BŰNCSELEKMÉNY!!

2010. szept. 27. 08:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!