Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ennyire cikik a "divat nevek"?

Ennyire cikik a "divat nevek"?

Figyelt kérdés
Már sok éve elterveztem, hogy milyen neveket szeretnék majd adni a gyerekeimnek. Van köztük, ami már akkor is népszerű volt, van ami azóta lett az, de egyre inkább úgy érzem emiatt már nem adnám. Nem szeretem a kifejezetten különleges keresztneveket, főleg fiúban és emiatt inkább a lány nevek miatt vagyok bizonytalan. Szerintetek érdemes "toplistás" nevek közül választani? Nekem elég gyakori nevem van, megszoktam a kínos szituációkat emiatt, de vajon jobb ez, vagy az ha inkább ritkább névvel él valaki? Az a tapasztalatom, hogy az egyedi nevek miatt gyakran kigúnyolják a gyerekeket.

2017. jan. 14. 16:45
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
27%
19es, hát nem hiszem hogy valaki egy Zarával vagy Mirával annyira jót akar a gyerekének. Vagy most olvastam egy másik rettenetet, Noa....
2017. jan. 15. 12:11
 22/24 anonim ***** válasza:
73%

Az a ciki,hogy már a toplistákra is felkerültek csöppet sem különleges, de rendkívül erőltetett, magyartalan nevek: pl. Benett, Zoé, Brendon, Lara, Lilien.

Semmiképp sem szeretnék ilyen neveket adni a gyerekeimnek, de természetesen azt sem szeretném,hogy ő legyen a tizedik Bence vagy Anna az óvodában,bármennyire szépek ezek a nevek.

Én is különlegesebb, de örökzöld neveket szánok a gyerekeimnek, de nem felejtem el,hogy nem a kiscicámnak adok nevet,hanem a gyerekemnek, tehát semmiképp nem szeretnék kiszúrni vele.

Olyan nevet adj neki, ami elsősorban tetszik neked és egész életében büszkén tudja hordani, gyerekként és idősebb korában egyaránt.

2017. jan. 15. 14:33
 23/24 anonim ***** válasza:
Az utolsó minden szavával egyetértek!!
2017. jan. 15. 14:37
 24/24 anonim ***** válasza:
71%
Magam részéről önmagában nem zavar a tény, hogy népszerű egy név, ha az nekem eleve tetszik. Pl. az Emma, Flóra, Dorina vagy Eszter továbbra is tetszik, hiába top30-asok a babáknál. Viszont a Hannát már azelőtt is utáltam, mielőtt megtudtam volna, hogy 5-6 éve magasan a leggyakrabban adott név :O na ilyenkor mellbe tudja vágni az embert, hogy pont ez vagy az a név miért tetszik a népnek annyira...ezért most már még egy fokkal jobban idegesít, ha valakit Hannának hívnak, vagy most nevezik el a babát úgy. :D De azzal semmi bajom nincs, ha az említett négy név egyikére keresztelnek újszülötteket, sőt. Szóval nem a gyakoriság számít isten igazából, hanem hogy eleve tetszik-e a név vagy sem.
2017. jan. 16. 01:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!