Vannak itt korombeli (19 év körüli) lányok? Csak az én környezetemben lett divat, hogy a lányok azt hangoztatják, hogy nem akarnak gyereket?
19 évesen nekem is a lista legvégén volt, amivel nem is foglalkoztam. Ráadásul rettentő fiús gyerek voltam, nálam soha nem volt papás-mamás vagy más lányos játék.
A gyerekkérdés is a huszas éveim végén kezdett halványan foglalkoztatni, végül 31 évesen szültem.
De ha így is maradna náluk, ne térítsd őket. A gyerekvállalás jog, amivel lehet élni, de nem kötelező. Érdemes mások véleményét, terveit tiszteletben tartani, a te életedre úgysem lesz kihatással.
Visszakérdezek: te miért hangoztatod, hogy már ennyire meg ennyire akarsz?
Amit kifogásolsz, az nem divat, hanem az az természetes, ha egy 19 évest még egyáltalán nem foglalkoztat ez a téma. Ebben az életkorban más a fontos. A tanulás, szórakozás, az "igazi" megtalálása...
Lehet, hogy az általad kérdezett lányok is szeretnének egyszer családot, de kiakasztod őket azzal, hogy te máris rá vagy pörögve a témára, ezért zárják rövidre a beszélgetéseket.
Erre nem gondoltál?
3-as válaszolónál a pont. Ezt nagyon kevesen értik meg, hogy ez egy lehetőség, egyáltalán nem kötelező, még akkor sem, ha az az általánosan elfogadott, hogy egy nő életének az anyaság ad értelmet.
A másik meg, hogy azon kívül, hogy mind emberek vagyunk, mindannyian mások vagyunk. Van olyan kislány, aki babázik, de van olyan is aki autózik. Vannak, akik 19 évesen is akarnak már gyereket, van, aki csak 30 évesen és van, aki soha.
Semmi probléma, mindenki élje úgy az életét, ahogy neki tetszik, ameddig az másét nem károsítja.
Én mióta csak eszemet tudom, akartam gyereket. A játékbabákkal is úgy játszottam, mintha igaziak lettek volna. :) Vártam, hogy végre "nagy felnőtt 18 éves" legyek, mert akkor már nekem is lehet saját gyerekem. Aztán persze ahogy idősebb lettem, rájöttem, hogy ez nem így működik. 18 évesen még érettségiznem kellett. :D De akkor is vágytam rá, hogy majd egyszer, majd pár év múlva. Végül 18 évesen tényleg terhes lettem, 5 hete szültem 19 évesen.
Természetes, hogy benned is felmerül a gyerekvállalás gondolata, hiszen minden élőlény végső soron utódot akar hagyni. De manapság 18-19 éves korban más "dolgunk" lenne: iskola, buli, stb. A gyerekvállalás pedig megmarad ezek mögött fantáziának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!