Miért lett divat ritka, különleges neveket adni a gyerekeknek az utóbbi években?
Csakhogy ami most unalmas tucatnév, az is valamikor különlegesnek számított, amíg csak kevesen adták. Változnak a dolgok. 10 éve pl. a Zselyke annyira ritka volt, hogy elvétve volt 1-2. Ma meg tucatszámra vannak felénk. Egyszer a mi neveink is ritkák voltak.
A konkrét kérdésedre csak azt tudom válaszolni, hogy aki viselhetetlen nevet ad a gyerekének, szerintem nem normális, de az már nem a ritka kategória, hanem valami más. Azokkal nem lehet mit kezdeni.
De tudod, mindenkinek más tetszik, van akinek pont a gyümölcs. Nem lenne jó, ha megszabná bárki, hogy mi szép. Ha nincs annyi esze szülőként, hogy ne hozza a gyereket kellemetlen helyzetbe, akkor a gyerek sajnos így járt. Te meg majd nem nevezed Eperkének a tiedet, engem meg nem izgat más gyerek neve.
Én is ritka nevet adtam a fiamnak. András.
Na mikor hallottál mostanában András nevű babáról?
És hány Bandi bácsit ismersz? :)
Ami most divat, 20-40 év múlva ódivatú, ami egykor tucat, az most ritkaság. :)
"Ami most divat, 20-40 év múlva ódivatú, ami egykor tucat, az most ritkaság. :)"
Így igaz. Egyik barátnőm 20 éves fia Zsombor, mesélte, hogy annak idején anyósáék teljesen kiakadtak, merthogy ilyen név nincs is.:-) Pedig elég ősi név, csak akkoriban viszonylag ritkán adták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!