Miért lett divat ritka, különleges neveket adni a gyerekeknek az utóbbi években?
Egyszerűen már nem annyira konzervatívak az emberek, és nem csak 3 oldalról mernek nevet választani az utónévkönyvben :-)
Az hogy ha valaki a másikat a neve alapján ítéli meg az őt minősíti és nem a név viselőjét, vagy az szüleit akik adták neki. Nekem ugyanúgy van Dénes ismerősöm meg Mercédesz és Míra is. Mind remek emberek.
Nos a középiskolámban volt egy Kerti Virág nevezetű lány. Tetszik a Virág félreértés ne essék, de így egyben nekem kicsit sok(k). Az Eperke nos a mai napig megbotránkoztat. Aranyos míg a gyerek 5-6 éves, de most képzeljünk el egy nőt Kovács Eperke névvel... nem tudom a munkaerőpiacon többen is vannak akik nem alkalmaznának ilyet, legalábbis az ismeretségi körömből.
Az hogy mai "különleges " nevek , mint a Tiana,Tiara,Zora,Zara... Hát... nyílván 20-30 év múlva olyan lesz, mint most a Zsanett vagy a Bence, de ettől független mikor játszótéren bemutatta a kislányt, hogy ő Kozett (igen így ahogy írom...) pillanatra felugrottak a szemeim hogy biztos csak rosszul hallok... Majd elmúlik és jönnek az új nevek. Semmi probléma nincs ezzel, hozzá kell szokni :)
Minket is szóltak meg már a játszótéren, hogy miért Jelda a lányom neve... Hiába magyaráztam, hogy nem magyar név, mert a leányzó csak félig magyar és Apa kultúrájából kapott nevet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!