Divat még a többgenerációs családi ház?
Akik ilyenben gondolkodnak, komolyan azt hiszik, hogy a gyerekük a családjával, majd felnőttként is velük akar majd élni?
Akik ilyet építenek, miért nem a saját szüleikkel élnek, költöztetik be őket addig, amíg a gyerekek picik?
Nem véletlen, hogy amikor utazom, akkor a kisebb településeken sorra eladóak az ilyen típusú házak. Felépítik, beleölnek 20-40 milliót és a munkájukat, persze, hogy kötődni fog a házhoz. De a gyerek csak annyira fog kötődni, mint ugyanaz a gyerek, aki panelban nőtt fel (sőt, ismerősöktől, fiatalabbaktól én még nem hallottam, hogy hálásak lennének, amiért falun nőttek fel ilyen házban). Később pedig inkább önállóan szeretnének élni, mint a szülőkkel.
Nekem van két barátnőm is, akik így élnek a szülőkkel. Az egyiküknek nagyon tetszik, eszükbe sincs a költözés. Másikuknak is tetszik, de szeretnének költözni és van rengeteg olyan ismerősöm, ahol ebből volt családi perpatvar, hogy nem akartak ott maradni, pedig hát minden készen van. Én kicsi gyerekként mindig azt mondtam a szüleimnek, hogy majd én otthon maradok, a felső szintre költözök. Mindig megmosolyogtak, hogy nah persze. Most vettünk házat, anyukám cinkelt vele, hogy nah mi van, mégsem költözöl hozzánk? Nem bírnám hosszútávon. Most az építkezés miatt ott vagyunk sokat náluk, és túl sokat kellene tűrni (pedig angyali szüleim vannak), így örülök, hogy nem kell együtt élnem velük. Én pl el nem tudom képzelni, hogyan lehet úgy önfeledten, akár sikongatva is szexelni, hogy pár szobával odébb ott alszanak a szülők. Ház keresés közben egyébként rengeteg ilyen házzal találkoztunk. A beosztásuk szörnyű, kifűthetetlenek, legtöbbször látszik, hogy a végére azért fogyott a pénz rendesen, de olyan áruk van ezeknek a házaknak, hogy épelméjű ember nem veszi meg őket.
De majd most a csok miatt megint reneszánszukat fogják élni, sokan fognak új lakást kialakítani a szülők fölött a házon, aztán majd ennek hatásait megnézhetjük néhány év múlva a válási statisztikákon. :-)
A többlakásosra gondolsz? Van ahol működik, de általában csak amíg kicsik a legkisebbek.
Ahol meg szimplán több generáció él együtt, az gyakran szükségmegoldás. Mivel hozzáépíteni jóval olcsóbb, mint új lakást, vagy neadjisten telket venni és építkezni. Mi is így élünk. Most 3 generáció él a házunkban, és megint hozzáépítünk, mert nem férünk el kényelmesen. 20 év múlva meg meglátjuk, mi lesz, vagy mi költözünk el és valamelyik gyerek marad, vagy marad többgenerációs, vagy eladjuk, vagy nézzük egymást ketten, hárman, négyen.
5. válaszoló:
"Én pl el nem tudom képzelni, hogyan lehet úgy önfeledten, akár sikongatva is szexelni, hogy pár szobával odébb ott alszanak a szülők." És akkor mi a helyzet a saját gyerekeiddel pár szobával arrébb? :)
Nálunk a nagycsaládban csak egy helyen van egy ilyen ház.
Ők heten élnek egy fedél alatt és három szinten. Három kiskamasz másodunkatestvérem, a szüleik, és anyai már elégé öreg nagyszüleik akik anyám unkatestvérének szülei. Ők jól meg vannak, az öregek bírják a pasit, ő meg őket. Neki, a pasinak ők az igazi családja. Szóval van szabályt erősítő kivételt. Persze majd valószínű főiskolás, vagy inkább egyetemista korukban lelépnek otthonról ott is a gyerekek.
Amúgy szépen modernizálva lett és felújítva a ház, úgy kívül-belül, a pasi sem keres rosszul és a nagy szülök már össz nyugdíja sem rossz, így a nagynéném boldogan otthon van a gondoskodni a szüleiről és családjáról.
Amúgy már a gyerekek zenehallgatása miatt is van hangszigetelés a lakásban is. Nem beszélve arról, hogy ketten még zenélnek is.
Ja és soha nem értettem tisztán ezt a rányitogattam valakire szex, fürdés és hasonló témát az USA filmeken kívül, mert nálunk már rég raknak zárat az ajtókra. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!