Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ennyire cikik a "divat nevek"?

Ennyire cikik a "divat nevek"?

Figyelt kérdés
Már sok éve elterveztem, hogy milyen neveket szeretnék majd adni a gyerekeimnek. Van köztük, ami már akkor is népszerű volt, van ami azóta lett az, de egyre inkább úgy érzem emiatt már nem adnám. Nem szeretem a kifejezetten különleges keresztneveket, főleg fiúban és emiatt inkább a lány nevek miatt vagyok bizonytalan. Szerintetek érdemes "toplistás" nevek közül választani? Nekem elég gyakori nevem van, megszoktam a kínos szituációkat emiatt, de vajon jobb ez, vagy az ha inkább ritkább névvel él valaki? Az a tapasztalatom, hogy az egyedi nevek miatt gyakran kigúnyolják a gyerekeket.

2017. jan. 14. 16:45
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
64%
Nem ciki.
2017. jan. 14. 16:48
 2/24 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem még mindig jobb egy normális divatnév, mint egy feltűnősködő, csúnya különleges. Pl egy Anna- Mira párosnál hiába gyakoribb az Anna, gondolkodás nélkül azt adnám.
2017. jan. 14. 17:15
 3/24 anonim ***** válasza:
64%

Semmi nem ciki. Az a ciki, hogy felnott nok es ferfiak itt olyan modon nyilvanitjak ki a nemtetszesuket, hogy elkepeszto. Pedig van, aki pl az Annatol is fraszt kap. De tok mindegy, az a lenyeg, hogy neked es a parodnak megfelelo legyen.

Nem csoda, hogy a gyerekek is csufolodnak a nevekkel, amikor a szuleik is ezt teszik...

2017. jan. 14. 17:26
 4/24 anonim ***** válasza:
68%

Egyetértek az előttem szólóval.

Sokkal jobb egy normális!! divatnév, mint egy 'az én gyerekem a világon a legegyedibb teremtés, ilyen neve csak neki van' név.

2017. jan. 14. 17:30
 5/24 A kérdező kommentje:
Egyetértek. Mindenkinek más az ízlése és mivel a gyerek nem tud választani a szülő feladata elnevezni. Nagyon végig kell gondolni mit érdemes, de teljesen kiábrándító tud lenni mennyire le tudnak húzni egy nevet.
2017. jan. 14. 17:31
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt három kategória van:

1. Vannak a tényleg ciki nevek, mint a Rikárdó vagy a Hozéarmandó, de ezek nem divatnevek, nem adják őket túl sokan.

2. Vannak a divatnevek, amikről tíz éve még senki sem hallott, aztán hirtelen felkapták őket. Ilyen a Kíra, Zoé, Jázmin, Benet stb. Nem hiszem, hogy ezek "cikik". Ilyenek mindig voltak, a mi generációnkban például milyen sok volt az Andrea vagy a Tímea, ma pedig már szinte senki nem adja ezeket a neveket. Lecsengtek.

3. És vannak azok nevek, amikből sok van most, és sok volt több száz évvel ezelőtt is, mert soha nem mentek ki a divatból. Fiú nevekkel ez gyakoribb, mert ezeknek a divatja sokkal lassabban változik, pl. Márton, András, Péter, Mátyás stb, de lánynévből is van pár, pl. Anna, Zsófia, Sára. Ezekben meg aztán végképp semmi ciki nincs.

2017. jan. 14. 17:38
 7/24 anonim ***** válasza:
49%
Nem ciki, csak baromi unalmas, ha minden 2. gyerek Anna a játszón és az osztályban 5 Józsi kapja fel a fejét a névre. Tucat családnévhez pedig nagyon nem ajánlott tucat keresztnév. Pl. 2 Szabó István van az osztályban és még a tanár neve is az.
2017. jan. 14. 17:40
 8/24 A kérdező kommentje:
De ezért jobb például egy gyakori vezetéknévhez különlegesebb keresztnév. Egy kevésbé sűrűn előforduló családnév mellé bármi illik. Főleg a fiúknál gyakori, hogy csak a vezetéknevükön szólítják egymást, aki nem "Nagy" vagy "Kovács" (stb.) annak azért eléggé egyszerű a megkülönböztetni.
2017. jan. 14. 17:59
 9/24 anonim ***** válasza:
65%
Mit értesz kínos szituáció alatt? Nem tudom elképzelni, pedig nekem is gyakori nevem van. Az a helyzet, hogy nem tudhatod előre, másoknak mi fog tetszeni. A gyerekeinknek akkoriban ritkának számító nevet választottunk, azóta mindkettő felkapott lett, bevallom, nem érdekel.
2017. jan. 14. 18:37
 10/24 anonim ***** válasza:
70%

az egyedi és a ritka név mást jelent és megint más a toplistás név...engem zavarna hogy most mindenki Zsombor, Bence meg Máté...nem adnám őket...lány nevekből nálunk a Zselyke a tucat most, meg a Kira, ezeket sem adnám, pedig egyébként a kira tetszik. Na de melyik ezekből az egyedi?? Talán a Zselyke? a többi a toplistás kategória...és van pl a Klotild, ami egyedi, ritka, és van az Enikő ami ritka de nem egyedi..érted :)

az én lányom Róza, az ritka, egyedi, de nem hiszem hogy emiatt gúnyolnák...akit ki lehet kezdeni, azt kikezdik, nekem extra hülye a vezetéknevem, mégsem csúfoltak miatta mivel mindenki kedvelt...

2017. jan. 14. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!