Ennyire cikik a "divat nevek"?
Semmi nem ciki. Az a ciki, hogy felnott nok es ferfiak itt olyan modon nyilvanitjak ki a nemtetszesuket, hogy elkepeszto. Pedig van, aki pl az Annatol is fraszt kap. De tok mindegy, az a lenyeg, hogy neked es a parodnak megfelelo legyen.
Nem csoda, hogy a gyerekek is csufolodnak a nevekkel, amikor a szuleik is ezt teszik...
Egyetértek az előttem szólóval.
Sokkal jobb egy normális!! divatnév, mint egy 'az én gyerekem a világon a legegyedibb teremtés, ilyen neve csak neki van' név.
Szerintem itt három kategória van:
1. Vannak a tényleg ciki nevek, mint a Rikárdó vagy a Hozéarmandó, de ezek nem divatnevek, nem adják őket túl sokan.
2. Vannak a divatnevek, amikről tíz éve még senki sem hallott, aztán hirtelen felkapták őket. Ilyen a Kíra, Zoé, Jázmin, Benet stb. Nem hiszem, hogy ezek "cikik". Ilyenek mindig voltak, a mi generációnkban például milyen sok volt az Andrea vagy a Tímea, ma pedig már szinte senki nem adja ezeket a neveket. Lecsengtek.
3. És vannak azok nevek, amikből sok van most, és sok volt több száz évvel ezelőtt is, mert soha nem mentek ki a divatból. Fiú nevekkel ez gyakoribb, mert ezeknek a divatja sokkal lassabban változik, pl. Márton, András, Péter, Mátyás stb, de lánynévből is van pár, pl. Anna, Zsófia, Sára. Ezekben meg aztán végképp semmi ciki nincs.
az egyedi és a ritka név mást jelent és megint más a toplistás név...engem zavarna hogy most mindenki Zsombor, Bence meg Máté...nem adnám őket...lány nevekből nálunk a Zselyke a tucat most, meg a Kira, ezeket sem adnám, pedig egyébként a kira tetszik. Na de melyik ezekből az egyedi?? Talán a Zselyke? a többi a toplistás kategória...és van pl a Klotild, ami egyedi, ritka, és van az Enikő ami ritka de nem egyedi..érted :)
az én lányom Róza, az ritka, egyedi, de nem hiszem hogy emiatt gúnyolnák...akit ki lehet kezdeni, azt kikezdik, nekem extra hülye a vezetéknevem, mégsem csúfoltak miatta mivel mindenki kedvelt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!