Gyermekes Hölgyek! Mikor volt jobb nektek, mikor voltatok
boldogabbak, amikor még nem volt gyermeketek, vagy már
anyaként?
11/22 anonim válasza:
Én csak későn lettem terhes, amikor már nem is reménykedtem benne, hogy sikerülni fog, 45 évesen. Most már 4 éves a fiacskánk, s nagyon boldogok vagyunk a párommal. Egyáltalán nem érzem, hogy áldozatot hoznék. Egy csomó mindennel tudok még foglalkozni a gyereken és a munkámon kívül. Így lett igazán teljes az életünk.
2017. jan. 7. 01:17
Anyaként vagyok boldogabb. Enélkül nem élhettem volna teljes életet. Mindezt úgy mondom, hogy előtte erről fogalmam sem volt, én nem is akartam gyereket, a férjem kedvéért vágtam bele. Életem legnagyobb ajándéka.
2017. jan. 7. 04:12
Felnőttkorban anyaként vagyok boldogabb.
De gyermekként boldogabb voltam, mint felnőttként.
2017. jan. 7. 06:31
A boldogság nem gyerekfüggő,de nekem személy szerint hozzá tartozik az élethez,hogy legyen gyerekem.Boldog vagyok,hogy ő van.Nélküle könnyebb volt,ez vitathatatlan,de nem akarnék nélküle élni.
2017. jan. 7. 12:33
Őszintén szólva gyerek nélkül könnyebb,egyszerűbb.
Viszont gyermekkel anyaként milliószor boldogabb, tartalmasabb:) Ha nem így gondolnám akkor most nem várnám a második kis csodánkat ;)
2017. jan. 7. 14:21
16/22 anonim válasza:
Én 38 éves koromig, amikor elváltam első férjemtől, gyermektelen voltam. Nem mondhatom, hogy rossz időszak volt, de miután megismerkedtem mai férjemmel, hét év alatt legyártottunk 3 gyermeket. Most 48 vagyok, és mondhatom, hogy boldogabb vagyok mint valaha. Tény, hogy sokkal mozgalmasabb az életem mint korábban, de az nem igaz, amit némelyek állítanak, hogy már semmire sincs idő. Például férjemmel rendszeresen sportolunk a gyereknevelés mellett, meg járunk szórakozni is időnként (színház, mozi stb.).
2017. jan. 7. 17:13
17/22 anonim válasza:
Mióta az eszemet tudom irtóztam a porontyoktól, és az is idegesített, amikor a szülők szerepeltették a kölykeiket, mint egy cirkuszi mutatványban. Aztán 35 évesen "véletlenül" terhes maradtam, s fontolgattam, hogy elvetessem a babát. Végül mégis megtartottam, bár a gyerek apja azon melegében eltűnt az életemből.
Amióta kismama lettem, annyira megváltoztam korábbi önmagamhoz képest, hogy el sem tudom hinni. Amit a terhesség, majd a szoptatás, a nevelés adott nekem, azért csak hálás tudok lenni a sorsnak. Hogy boldogság-e? Nem, ez annál több! Minden nőnek csak ajánlani tudom ezt a fölemelő tapasztalatot.
2017. jan. 7. 18:36
Én meg azt hittem, 38 évesen elkéstem már azzal, hogy testvért szüljek a 2 éves 9 hós kislányomnak. Erre van itt valaki, aki 38 évesen még azzal se volt elkésve, hogy 3-at szüljön! Ez igen! Én sajnos ennek ellenére valószínűleg nem fogok. Vissza kell térnem dolgozni az anyagiak miatt, plusz más okokból sem alkalmas az életem több gyermek ellátására. Most amúgy is nagyon padlón vagyok, olyan periódusba kerültem, amikor már azt érzem, jobb a kislányomnak mással, mint velem. Csődöt mondtam anyaként az az igazság. Nem hinném, hogy kísérleteznem kéne, vajon másodjára jobban csinálnám-e. De nem adnám Őt semmiért!
2017. jan. 7. 22:38
19/22 anonim válasza:
Sokat halogattam a gyermek vállalást, várva a megfelelő alkalomra, míg majdnem kifutottam az időből (43 évesen szültem). Közben sok mindenen mentem át: szakítások, csalódások, válás, abortusz. Most már tudom, hogy nincs olyan, hogy tökéletes alkalom. Helyesebben minden pillanat az. Azt tanultam meg, hogy a gyerek vállaláshoz elég, ha van egy megbízható pasim, akibe szerelmes vagyok, s ő viszont szeret, és mindketten akarunk közös gyereket. Rájöttem, hogy a legtöbb dolog, amit eddig csináltam az életemben, csak pót cselekvés volt. Csak nagyon kevésszer éreztem az életemben azt, hogy tényleg az életemet élem. Az anyaságommal kapcsolatban azt éreztem, érzem, hogy ami történik velem, amiben benne vagyok, az valódi, és ebben megtalálom önmagamat. Engem boldoggá tesz ez.
2017. jan. 11. 13:46
20/22 anonim válasza:
Kislány korom óta szerettem volna, hogy majd két gyermekem legyen, egy fiú és egy lány. Sikerült ezt megvalósítanom, jelenleg két szép gyermek anyja vagyok, egy fiúé és egy lányé. Bár vannak nehézségek a mi életünkben is, de alapvetően boldognak érzem magam.
2017. jan. 15. 01:49
Kapcsolódó kérdések: