Jobb, ha nem szülök?

Figyelt kérdés

Volt egy hasonló kérdés, hogy miért szül az, akinek mentális problémái vannak.

Mondjuk ettől azért messze vagyok, teljesen értelmes, magas eq-val rendelkező nő vagyok, diplomás, szellemi munkát végzek, önálló életet élek, stb, szóval nincs komoly bajom.

De ha felhúzom magam valamin, remegek az idegtől. Más is van így, úgy is, hogy gyereke van? Érdemes így gyereket vállalni, vagy valószínűleg gyenge az idegrendszerem? Lehet ezen változtatni?

2017. jan. 3. 20:09
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
94%
Csak te tudhatod, alkalmas lennél-e gyereknevelésre. Ezt mi itt a GYIK-en biztosan nem fogjuk tudni megállapítani.
2017. jan. 3. 20:13
 2/25 anonim válasza:
74%

"De ha felhúzom magam valamin, remegek az idegtől."

Azt hiszem mi megértenénk egymást... :D Igaz engem az autóvezetéstől kellene eltiltani.

2017. jan. 3. 20:14
 3/25 anonim ***** válasza:
83%
Például képes lennél bántalmazni egy gyereket, ha rossz fát tesz a tűzre?
2017. jan. 3. 20:17
 4/25 A kérdező kommentje:

Első, szerintem pont nem tudhatom előre, tapasztalat nélkül. Ezért kérdezem.

Nem ütném meg (szerintem, nyilván ezt sem tudhatom, de nem szoktam késztetést érezni verésre), csak felemelem a hangom. És remegek, mint a kocsonya. :/

2017. jan. 3. 20:23
 5/25 A kérdező kommentje:
Kettes, te teszel valamit ellene? Vagy nem idegesít? Mert engem nagyon. Gyereked van?
2017. jan. 3. 20:24
 6/25 anonim ***** válasza:
96%
Dehát sok ember remeg az idegességtől, a stressz okozza, normális dolog. Emiatt nem szeretnél gyereket vállalni?
2017. jan. 3. 20:25
 7/25 A kérdező kommentje:

Nem mondom, hogy nem szeretnék, de csak úgy, ha normálisan tudom nevelni, de nem tudtam, hogy ennyire általános dolog ez.

Múltkor felhúztam magam valamin, egy órán át remegtem. Engem tök zavar.

2017. jan. 3. 20:32
 8/25 anonim ***** válasza:
35%
Hülyeség. Mindenkinek kell a gyerek,a normális élet velejárója és kelléke. Te meg tanulj önuralmat és főleg humort ! Ha a dolgokban észreveszed a humort, a visszásságot, ha tudsz nevetni saját magad cselekedetein, viselkedéseden, akkor már sikeresen előre haladtál. Egy gyerekkel eleve velejár, hogy gondok vannak vele, olyan tesz, amit te nem tennél, úgy viselkedik, ahogy te nem viselkednél és ez még egy felnőtt gyerekre is igaz, hiszen egy egészen más ember! Ha betartod azt a szabályt, hogy haragudni nem szabad egy gyerekre, akkor nem lesz semmi gondod.
2017. jan. 3. 20:33
 9/25 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem tudatosan gyakorold az önfegyelmet!

De legjobb, ha agyilag eljuttatod magad arra a szintre - akár szakember segítségével - hogy tudjál felülemelkedni a nem létfontosságú problémákon.

Magyarul, sz@rd le a bunkó eladót, a kellemetlen szomszédot, a törtető kollégát, .... stb.

Nehogy ilyesmi miatt lemondj a gyerekedről, feltéve, ha ezt leszámítva egyébként szeretnél.

2017. jan. 3. 20:33
 10/25 A kérdező kommentje:

Igen, a leszarást gyakorolnom kell. :) De gondolom, a gyerek pl. pont "segít" ebben.

Köszi a válaszokat, kicsit megnyugtattatok. :)

2017. jan. 3. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!