Jobb, ha nem szülök?
Volt egy hasonló kérdés, hogy miért szül az, akinek mentális problémái vannak.
Mondjuk ettől azért messze vagyok, teljesen értelmes, magas eq-val rendelkező nő vagyok, diplomás, szellemi munkát végzek, önálló életet élek, stb, szóval nincs komoly bajom.
De ha felhúzom magam valamin, remegek az idegtől. Más is van így, úgy is, hogy gyereke van? Érdemes így gyereket vállalni, vagy valószínűleg gyenge az idegrendszerem? Lehet ezen változtatni?
Szerintem kezelhető a problémád, ha annyira eldurvul vagy nem tudsz vele együtt élni, akkor simán szakemberhez fordulsz és ki tudsz belole gyógyulni. De ami a legfontosabb, hogy előre nem tudhatod, mit vált ki beloled a gyereked. Sokszor teljesen normális, türelmes nők válnak igazi idegbeteg házisárkánnyá, miközben mindenki azt gondolná, ők aztan milyen szuper anyak lesznek. És sokszor pont az olyanok, akikről nem gondolná az ember, azok lesznek csodálatra méltó türelmes és kiegyensúlyozott szülők.
Simán lehet, hogy a gyermekeddel szemben olyan türelmes leszel, mit soha senkivel. Ha mégsem, akkor pedig biztos vagyok benne, hogy egy jo pszichológus segít neked :) Mindig azt mondom, hogy ha valamiben felmerül, hogy valami miatt nem lehet jó szülő, az már jó eséllyel az lesz. Gondolj bele, ha azt vesszük, már most törődsz azzal, milyen élet lesz a kicsinek :) szerintem jó anyukája leszel :)
#19 (kérdező): ne aggódj, menni fog az a jogosítvány is.
#23 jól beszél, a stresszkezelés tanulható.
Bár ahhoz nem is kell feltétlenül szakember, hogy az ember felismerje mitől lesz "idegbeteg": ismétlődő, "külső forrásból" érkező és emiatt megoldhatatlan problémák; esetleg az, hogy nem adod ki magadból; hogy olyankor jön ki a feszültség amit addig gyűjtöttél, mert nem akartad más embereken kiadni magamból...
Én mondtam ugye az autós példát: rajtam valószínűleg ott jön ki a munkahelyi meg a magánéleti stressz. Ezért szeretek motorozni nyáron, ott ezek nem jelennek meg, mert pont elég más dologra kell figyelni, pont elég az adrenalin, leköti a figyelmemet amit csinálok.
Autót meg majdnem 13 éve vezetek, unalmas, monoton és ott egy kicsit jobban tudnak csapongni a gondolataim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!