Jobb, ha nem szülök?

Figyelt kérdés

Volt egy hasonló kérdés, hogy miért szül az, akinek mentális problémái vannak.

Mondjuk ettől azért messze vagyok, teljesen értelmes, magas eq-val rendelkező nő vagyok, diplomás, szellemi munkát végzek, önálló életet élek, stb, szóval nincs komoly bajom.

De ha felhúzom magam valamin, remegek az idegtől. Más is van így, úgy is, hogy gyereke van? Érdemes így gyereket vállalni, vagy valószínűleg gyenge az idegrendszerem? Lehet ezen változtatni?

2017. jan. 3. 20:09
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
30%

"Mindenkinek kell a gyerek,a normális élet velejárója és kelléke"

Kellék? Élő ember! Neked kellék?! És nem, egy idegbetegnek nem kell gyerek, vagy inkább egyik gyereknek sem kellene idegbeteg mellett nevelkednie! 1 órán át remegni, ha felhúzza magát... ez nem normális. Persze neked mindegy, leírsz valamit, amire valószínűleg zöldet nyomnak, örülsz a százalékodnak, szarsz rá hogy hülyeséget tanácsolsz, amivel esetleg megnyomorítod egy ártatlan kisgyerek életét.

2017. jan. 3. 20:39
 12/25 anonim ***** válasza:
95%

Ugyanilyen voltam. Aztán elmúlt, mert szültem egy, aztán kettő, majd három, és négy gyereket. :)

Ja nem is! Ötöt! :D De tényleg ilyen voltam, ma már kötél idegzetem van és ez a gyerekeknek köszönhető. Nem engedhetem meg magamnak azt a "luxust", hogy kiakadjak valamin, mert akkor hajlamos vagyok rosszul dönteni és mivel rám több gyermek élete van bízva, ezért értük higgadt maradok és ez egy idő után már ment magától.

2017. jan. 3. 20:41
 13/25 anonim ***** válasza:
81%

Hát én pl rettentő szorongó típus vagyok, saját magamat vagyok képes az idegösszeomlás szélére spanolni, és időnkét ha kiborulok, akkor én sem vagyok túl szívderítő látvány.

Megmondom neked őszintén, hogy a gyerek miatt még szorongóbb lettem (mindig aggódom valamin, és nyilván agyerek miatt extrán aggódom) és ezáltal lényegesen rosszabb idegállapotba kerültem. Nem bántam meg a gyerekvállalást, viszont nem haboztam pszichológushoz fordulni, hogy segítsen változni és kezelni a problémát!

Nem a gyerekvállalás a kérdés, hanem hogy felismered-e a hibáidat és kész vagy-e változtatni rajta, és ezért tenni is hajlandó vagy-e. Ha igen, akkor semmi gond!

2017. jan. 3. 20:48
 14/25 anonim ***** válasza:
74%
Ja és annyi még, hogy én is azt hittem a szülés után megváltozom, de az én esetemben sajnos nem így történt. Úgyhogy erre nem szabad alapozni! Van aki megváltozik, mert képes rá, és van akinek segítség kell hozzá.
2017. jan. 3. 20:50
 15/25 anonim ***** válasza:

9-es vagyok.

Azt még tudnod kell, hogy az ember a saját gyerekének sokkal többet elnéz, mint bárkinek a világon, úgy, hogy észre sem veszi.:)

2017. jan. 3. 20:53
 16/25 anonim ***** válasza:
95%

Az, hogy a stressztől/idegtől remeg a kezed, nem idegbetegség. A normális ember produkál vegetatív tünetek stressz hatására. A pszichopata az, aki stressz/nyomás alatt is úgy tud viselkedni, mintha végtelen nyugodt és kiegyensúlyozott lenne.

Az, hogy remeg a kezed, ha ideges vagy, meg megemeled a hangod, ne tántorítson el a gyerekvállalástól. Ettől még lehetsz jó szülő. Egy gyerek életét pedig halkan és végtelen nyugalmat sugározva is tönkre lehet tenni. Nem ezen múlik.

2017. jan. 3. 20:56
 17/25 anonim ***** válasza:
50%

"Mindenkinek kell a gyerek,a normális élet velejárója és kelléke"

Te elmebeteg vagy.

Na, pl. NEKED nem szabadna gyereket vállalni.

Idióta.

2017. jan. 3. 21:04
 18/25 anonim válasza:

#2-es vagyok: nálam csak autóvezetés közben jön elő az idegbetegség, és az is csak néha. Egyébként kifejezetten nyugodt meg türelmes vagyok, akár munkában, akár az unokatestvéreim/cimboráim gyerekeivel. Saját meg még nincs.

Csak senki ne tolakodjon a sávomba vagy gyorsítson amikor előzném, mert rögtön felszalad a vérnyomásom és dagadnak a fejemen az erek.

30F

2017. jan. 3. 21:08
 19/25 A kérdező kommentje:
Utolsó: baromi jól hangzik... Most akarok nekiállni a jogsinak. :D
2017. jan. 3. 21:09
 20/25 anonim ***** válasza:
Azért gondolom minden apró stressz miatt nem remegsz egy órán keresztül. Aggasztó kicsit, hogy emiatt nem akarsz gyereket, talán remegés nélkül sem akarnád és szerintem úgy nem jó gyereket vállalni ha valaki nem akarja. Szóval nekem ez egy kifogásnak tűnik, a nők ha igazán akarnak gyereket ennél sokkal nagyobb egészségügyi gondok mellett is bevállalják.
2017. jan. 3. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!