Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a jobb? : hallgatni a...

Mi a jobb? : hallgatni a szülők üvöltözését vagy az ha elválnak

Figyelt kérdés
2009. máj. 12. 21:06
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
mind a kettő marha szar! ha intelligensek és nem a gyerek nyakába szakad az anyja vagy az apja lelki világa,búja,baja,hanem mindketten normális,új életet tudnak kezdeni,akkor jó,ha elválnak
2009. máj. 12. 21:22
 2/10 anonim válasza:
100%
Természetesen egyik sem jó se a gyermeknek, se maguknak a szülőknek. A folytonos vita, kiabálás állandó stresszt okoz az egész családnak, és a feszült hangulatot nagyon nehéz elviselni. Tehát ebbe idővel mindenki belefárad, és ha hosszútávon zajlik ez az üvöltözéses kommunikáció, az mindenkit megvisel, és elvonjai az energiáit az élet más területeiről. Nem mindegy, hogy a szülők balhéi milyen rendszerességgel fordulnak elő, és mennyire kemények. Viták, hangos szavak a legtöbb családban vannak, ezekkel tudni kell együtt élni, de mindennek van határa. Ha a szülők hosszútávon nem tudnak békességben, nyugalomban együtt élni, és a problémáikat kultúráltan, normális hangerőn megbeszélni, akkor mindenképp a válás az a megoldás, ami mindenkin segíthet. Nem könnyű meghozni a döntést, végigcsinálni pláne nem az, kellemetlen huzavona, és sok család esetében nem is zajlik zökkenőmentesen, de aztán valószínűleg helyreáll a nyugalom, miután a felek megtalálták új helyüket. Az üvöltözésmentes, nyugodt családi légkör biztosítása a legfontosabb. Ez a legjobb a gyerek(ek)nek, apának és anyának egyaránt.
2009. máj. 12. 21:30
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyik sem jó, de ha elvállnak, az talán jobb. Ha nincs harmónia a szülők között, azt a gyerek akkor is megérzi, ha egyetlen hangos szó sem hangzik el.
2009. máj. 12. 21:36
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ebből a kettőből egyértelműen a válás. :S
2009. máj. 12. 21:40
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
A válás, én úgy nőttem fel, hogy hallgatom az üvöltözésüket, lassan bedilizek...
2009. máj. 12. 21:40
 6/10 A kérdező kommentje:
sajnos én is hallgatom mert ott van a kölcsön....
2009. máj. 12. 21:42
 7/10 anonim ***** válasza:
91%

jobb ha válnak!

Én is hallgattam sajnos,meg a verekedéseket is láttam,meg rendrörökre is emlékszem akik kijöttek nem egyszer!Sajnos a lányom is hallgatott már,igy szét is mentünk az apjaval.

2009. máj. 13. 07:00
 8/10 anonim ***** válasza:
84%

hány éves vagy kedves?

El tudsz költözni otthonról.?

2009. máj. 13. 14:14
 9/10 anonim ***** válasza:
76%

Én is így nőttem fel. Aztán elváltak. Most mindkettő kiegyensúlyozott nyugis életet él. A legrosszabb, hogy már sosem lesz együtt a család. :(( (ez egy űr), de legalább nem megy az egészségükre a sok stressz

Szerintem míg együtt élnek, lehetne változtatni, ha AKARNÁNAK!!!! Létezik párkapcsolati terapeuta!

2009. máj. 13. 19:49
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen a válás, egy vitával teli gyerekkor eléggé maradandó nyomokat hagy maga után.

Csak az a baj nem mindig ismerik be hogy válniuk kell hanem veszekednek tovább...

2009. máj. 14. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!