Baba mellett ultra szavó a házban? Olyan büdös, de a penész se jobb
A gyerekszobát úgy csináltuk, hogy a tapétaragasztóhoz és a festékhez is adtunk penészgátló adalékot (ez 3 évig bevált). A többi helységben meg úgy fújtuk a Szavót, hogy utána sokat szellőztettünk, és addig nem ment oda a gyerek.
Ezt 70-80 %-os pára mellett. Állandóan penészesedtünk.
3,5 éves a gyerek, most vettünk szárítógépet, meg a konyhába elszívót, azóta 50% vagy az alatti a pára.
SZóval szerintem hosszútávon ne a SZavó legyen a megoldás, hanem a páramentesítés (és ezáltal a penészmentesítés) a házban.
Én már sajnálom, hogy nem korábban vettük meg ezeket a dolgokat. Idén télen egyáltalán nem penészesedünk.
Mázlitok van.Nálam megy a nagy páramentesítő gép egész nap. Érdekes módon most épp ott kezdtünk penészedni, ahol eddig nem. A szobánkba.Rendszeres szellőztetés és 24 fok mellett. De nem picit, egész falhossz felül vagy 20 centis szélesen. És nem is az a fekete penész, hanem mint amit zsírral lecsaptak. Szörnyű. Meg a konyha, ott is megy a konyhai páraelszívó, mégis sok helyen penészedik a fal :(
Ecet is ugyanolyan büdös sajnos.
Nyilván a használati utasításnak megfelelően használtam gyerek mellett is.
Nem tartózkodott a helyiségben addig míg ki nem ment a szag. Alapos szellőztetéssel pár óra után nem érzódik.
Ez volt tavaly.
Idén megelőző jelleggel megcsináltuk nyáron a szavózást, amikor nyoma se volt penésznek és azóta sincs.
Mondjuk nem is lazsáljuk el a rendszeres szellőztetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!