Baba mellett ultra szavó a házban? Olyan büdös, de a penész se jobb
10. Van, hogy a szellőztetés nem elég. Télen meg nem lehet nyitva egész nap az ablak.
Használok Savo-t, de a gyerek nincs a helyiségben vagy apja leviszi addig, aztán szellőztetek. Nálunk elkerülhetetlen.
Én nem pontozok , ne foglalkozz vele.
Köszönöm a válaszokat. Kicsit "megnyugtatott", hogy nem csak én szenvedek ezzel. Utálom. Soha otthon nem volt penészünk, amióta megvettük a külön házunkat, azóta szembesültem ezzel a problémával. Sajnos nagy beruházásra nincs pénzünk. Amit tudunk esetleg, hogy levakarjuk a glettet és szellőző méssszel lesz csak festve, de addig is szenvedünk és fújunk. Szigetelni kellene alul, de hát az nem megy. Remélem ez a penész nem az a nagyon káros fajta. Olvastam van többfajta.
Én már nem használom a Szavót, mert spary, és nagyon belemegy a levegőbe. A Domestos is ugyanolyan jó, mert a klór az, amit a penészgomba nem szeret (a Szavó is klóros). Így nem lesz telefújkálva a levegő. Én a zuhanyzót szoktam Domestossal takarítani, kb 2 hetente. A falat áttörölném Domestosos nedves ronggyal, hátha úgy nem lesz olyan büdös, mint a Szavó után.
De az igazi megoldás valóban az ok megszüntetése!
Ha a konyhaablak mellett penészesedik: lehet, hogy befúj a hideg az ablak résein, lehűti mellette a falat, és a hideg falon a szobában található pára lecsapódik. A mennyezeten egy 20 cm-es sávban: abban a sávban valami miatt hidegebb a belső falfelület: pl. ott vékonyabb a fal, vagy van ott közel a belső oldalhoz valami fém?
A meleg levegő több párát tud megtartani, és ahogy egy hidegebb felület megjelenik, ott le fog csapódni a pára. És a nedves falon tenyésznek a gombák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!