Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tehet az a kismama akit a...

Mit tehet az a kismama akit a gyermek apja teljesen magára hagyott? Gyermekvédelmisekhez forduljak? Bírósághoz? Hosszu történet de a lényeg a végén.

Figyelt kérdés

22 hetes terhes vagyok, a baba nem volt tervezett, mind ketten a huszas éveinkben járunk, már régóta ismertük egymást,se házasok nem vagyunk, es nem is élünk együtt.

Mikor kiderült hogy terhes vagyok a srác minden erejével el akarta vetetni, de én nagyon tiltakoztam ellene, hiszen nincs olyan , hogy " itt az a gyerek de nekem nem kell inkább öljük meg, hogy kényelmesebb legyen az élet " Gyermek álldás... Szoval megmondtam, h nem fogom elvetetni, felejtse el.(hozzáteszem hogy a 22 hét alatt ez egyszer találkoztunk csak). Ha hívom nem veszi , fel ha írok neki nem válaszol, teljesen le vagyunk sz@arva. El is költözött, nem tudom hogy hol lakik.

Vissza költöztem szüleimhez. Arrol most ne is beszéljünk hogy érzelmileg ez teljesen kikészít... De borzasztó. Én nagyon szeretem a kisbabám , és várom is hogy jöjjön, csak aggódom, hogy hogyan fogom eltartani. A szüleim támogatnak , lakhatunk nálluk amíg minden rendbe nem jön és saját lábunkra tudunk állni, támogatnak, de nem szeretném , hogy ők tartsanak el minket azért mert ez a kretén a kisujját sem mozdítja a gyermekéért.

Teljesen cserben hagytak. Fogalmam sincs, hogy miből fogom eltartani a gyereket . A srácot nyilván nem tudom meggyőzni h legalább pénzben támogasson. Én dolgozom ameddig tudok, de sajnos most egy gyárban dolgozok heti 5 napot sokszor 12 órában . Próbálom minden fillérem félre tenni. Forduljak a gyermekjólétisekhez? Vagy mit tudok tenni? És a gyermekjólétisek mit tudnak tenni , ha semmilyen elérhetőségét nem tudok megmondani?

Köszönöm a válaszokat előre is !

2016. dec. 28. 13:39
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
38%
Kedves kérdező, nyugodj meg! A tartásdíjat nem tudja kikerülni. Ismerek egy konkrét esetet amikor apuka lelépett és anyukát behívták a gyámügyre szülés után hogy rendezze a kicsi családi jogállását. Ott minden adatot elkértek tőle az apáról. Rendőrséggel hozatták elő, megvolt a per és azóta is fizet mint a katonatiszt!
2016. dec. 28. 14:00
 12/53 anonim ***** válasza:
75%

Minnél előbb írasd bölcsibe, hogy tegyék várólistára, így ha betölti a 2évet (addig gondolom kapod a gyed-et), visszatudsz menni dolgozni.

Menj el a bíróságra, ha nem ismeri el a babát, akkor kötelezik a dns vizsgálatra és utána köteles lesz fizetni. Ha van bejelentett munkája, letilthatják a fizetéséből. Nem sok pénz, (ált. 15-20ezer/hó, de a jövedelmétől id függ) de minden fillér számít, mindenképp intézd el. Kitartás!

2016. dec. 28. 14:03
 13/53 anonim ***** válasza:
94%

Már mindent leírtak, de annyit még: tudd, hogyha nem akar fizetni, nem fog.

Elmegy feketén melózni, vagy ki az országból és kész. Elméletben lehet tiltatni gyt-t külföldi fizuból is, de gyakorlatban esélytelen.

Egyedül döntöttél, készülj fel, hogy egyedül is fogod felnevelni.

Nem őt védem, de ez a valóság.

2016. dec. 28. 14:13
 14/53 anonim ***** válasza:
95%

López Chález Rabólez!

A gyermektartasdij állami megelolegezesenek komoly feltételei vannak. Alap pl hogy legyen a tartqsdijrol jogerős ítélet, 6 hónapja ne fizessen az apa, akinek tartózkodási helye ismert Legyen, az anya jövedelme ne haladjon meg egy adott összeget, legyen minimum egy nemleges vegrehajtas...

2016. dec. 28. 14:15
 15/53 anonim ***** válasza:
54%

11!

Szép mese. Kár, hogy anyukának szülés uzptan meg csak veletlenul se kell rendezni a gyerek csaladi jogallasast, mivel erre éppen a 3. születésnapig van lehetősége. A többiben most inkább nem kötnék bele, mert hosszú lenne

2016. dec. 28. 14:17
 16/53 anonim ***** válasza:
66%
Kerdezo! Szerint azert amikor 2 ember csinal egy gyereket mert ez nem csak a tied ,nem szep dolog egyedul donteni, sose tennek ilyet a parommal. En ebben a helyzetben a pasit sajnalom. El kellett volna vetetned igy meg foleg hogy meg ismerted milyen es hogy nem akar gyereket es talalnod efy olyan ferfit akivel csaladod lehet mert igy sokkal kevesebb eselyed lesz mar gyerekkel. Magadat is meg szivattad az a kis par hetes "gyerek" nek meg tok mindegy lett volna hogy elveteted vagy sem
2016. dec. 28. 14:18
 17/53 anonim ***** válasza:
86%

ma 14:15

Igen, azt tudom, hogy puszira nem fizet az állam, de ha ennyire komolyak a feltételei, akkor ez így méteres kékeres cumi lesz.

2016. dec. 28. 14:22
 18/53 anonim ***** válasza:
94%
Ennyire. Sőt, a tartasdij összege is maximálták van, tehát nincs olyan, hogy 30ezret majd fizet az állam havonta. 14250 a maximum
2016. dec. 28. 14:27
 19/53 anonim ***** válasza:
88%

Sajnálom hogy így jártál, de remélem mások okulnak belőle: manapság már nem lehet egy pasit gyerekkel megfogni. Téged sem érdekelt, hogy ő nem akarja a babát, akkor miért akarod ráerőltetni?

És ha a baba nagyobb lesz, neki milyen érzés lesz szerinted, hogy az apjának ő nem kell?

Most már eső után köpönyeg, de nekem ez a sztori erősen olyan szagú, hogy te gyereket akartál és be akartad palizni az épp aktuális balekot.

2016. dec. 28. 14:30
 20/53 anonim ***** válasza:
72%
Es ez a balek mit tett vajon a gyermekaldas ellen? Huzott ovszert? Ketton all a vasar.
2016. dec. 28. 14:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!