Miért húzodott el ennyire, anyukám szülése a régi időkben?
Ennek rengeteg oka lehet.
Orvosi is, tehát nagy baba, fájásgyengeség...stb, és lelki is.
Én anyukám azt mesélte, hogy neki azért volt nagyon hosszú a szülése szerinte, mert pl végig háton kellett feküdnie, így pl a gravitáció nem segíthette a szülést. Azt is mondta, hogy nagyon egyedül és kiszolgáltatottnak érezte magát, senki nem volt mellette, aki az ő érzéseit képviselte, és a feje felett döntöttek az orvosok mindenről. 3 gyereke lett, de egyik szülése sem szép élményként maradt meg neki. Engem is nagyon féltett a szüléstől, teljesen frászban volt végig. 3 gyerekem van, apás szülések voltak. Én teljesen másként éltem meg, nem voltam egyedül. Rengeteget számít. Simán, gyorsan zajlott mind a 3 szülésem. (apukám is és anyum is nagyon irigykedik, hogy erre az ő idejükben nem volt lehetőség :( )
Anyukám november 27-én pénteken ment be kórházba 10 perces fájásokkal. Péntek este volt. 29-én este csak azért császározták meg, mert valahogy rájöttek, hogy azért nem tudok jönni, mert többszörösen a nyakamra volt tekeredve a köldökzsinór. Ja, a dokik hétvégéztek otthon, az ügyeletes pedig mondta anyunak, vajúdjon csak.
49 centivel és 2,7 kg-mal születtem. Akkoriban nem voltak nagy babák, általában 3 kg alatt születtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!