Régebben édesanyámat miért fektették be kórházba 2-3hétre szülés előtt?
ha 10-re voltál kiírva és 2 nappal elöbb szültettél akkor teljesen idöben születtél 39-ik héten.
Rengeteg oka lehetett, általában a korai méhnyak nyilása, vagy rossz szívhang, rossz placenta ami miatt befekethették.
De nem lett baj mert itt vagy és egészséges.
36.héttől is már megszülethet a baba, ezzel semmi gond sincsen.
miért kérdezed ezeket vagy mit szeretnél megtudni?
MInden terhesség más.
Anyukámnak pl velem már 6 hós terhesen bent kellett lennie a kórházban, mert elájult, alacsony volt a vérnyomása, pulzusa. Nem engedték haza még a sógora esküvőjére sem, arra a pár órára. Végül én is egy hónappal előbb születtem, mikor beintult a szülés, vissza akarták tartani, de olyan gyorsan vajúdó és táguló család vagyunk (hála Isten :-) ) hogy már nem volt visszaút. 2800 grammal születtem, nem is tituláltak már korababának akkor, teljesen egészséges voltam és vagyok.
Hugommal is veszélyeztetett volt anyukám, de nem feküdt bent, hugi 2 héttel született előbb a kiírtnál, 3400 grammal, ő is nagyon gyorsan.
Anyu azt mondta, ő úgy emlékszik, hogy régen nem 40 hanem 38 hétnek számolták a terhességet. (most a menzitől számolják ugye, lehet akkor a magzat korát számolták, mert akkor ugyanannyi lenne, mint most a 40---viszont azt olvastam valahol, hogy egyre tolódik, egyre tovább hordják a babákat a nők, mint 50-100 évvel ezelőtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!