Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan akinek azért...

Van itt olyan akinek azért nincs gyereke, mert egyszerűen nincs pénze a felnevelésére?

Figyelt kérdés

Régóta szeretnénk babát a párommal, mindketten 33 évesek vagyunk, tehát már jócskán benne vagyunk a korban. Nem keresünk rosszul a magyar valósághoz képest, de sok kiadásunk van. (lakástörlesztő, autó)

Amúgy nem élünk nagylábon, nézzük mindennek az árát a boltban, de ha gyerekünk születne jelentősen csökkene az életszínvonalunk és a gyereknek se tudnánk megadni mindent az ételen és ruhán kívül, de valljuk be hogy ennyi nem elég a gyereknek. Én szegényen nőttem fel és nem akarom hogy a gyerekemnek is olyan nélkülöző és lemondásokkal teli gyerekkora legyen mint nekem.

2016. dec. 25. 12:00
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

18. Vagyok

Mi panelba lakunk négyen és öten fogunk majd,de csak rövid ideig. 48nm . Közös és viz 12,fűtés télen 14,nyáron 7 (központi ), -gáz három havonta 4500,áram 4500, upc 6000.

Amit kinéztünk házat,annak pellet tüzelése van,egy szezon kb 250ezer. Viz nem megy több majd,mint itt. Gáz főzésre kell majd. Nem több,mint itt. Áram meg led vagy energiatakarékos lesz,de az több lesz,mert a panel most 48nm,a ház 140.

Mi nem eszünk rákot,kaviárt,étterembe se járunk. Nem szeretjük,meg én nekem pénzkidobás. Max pizza rendelés,meki,kfc. De ezek nekünk pl szép kártyáról mennek,mert egy bolt van itt,ahol húsra elfogadják,de 6-8ezerért két havi húst veszünk,igy marad mindig egy kis pluszra,mint valami rendelés.

2016. dec. 26. 05:40
 22/28 anonim ***** válasza:
55%

Ismét 18 as.

Nálunk pampers van,alig fogy,mert egy pici csurral nem kapom még le. Kb 5-6ezer a pelus és törlő neki max.

Nálunk párom autóval jár,plusz sokat megyünk is,de a cég ad benzintéritést,igy elég 10 rá. Nyilván ha külföldre ruccannunk ki,akkor több de most ugye az alapokrol van szó. Gyógyszerek. Hát öröm ha nem kell,azok dr minden hónapos kiadások normál esetben. A nagy szed epilepszia gyógyszert lázgörcsre,ez 100%-os támogatással,csak üveget kell kifizetni. Vitaminokkal nem tömjük őket,magunkat se.

Az embereknek a kaja és az autó kerül a legtöbbe,na meg ha sokat megy szórakozni. A rezsin úgymond nem lehet spórolni. Fűteni kell,fürdeni és mosni is,ahogyan főzni. Áramon lehet fogni csak.

2016. dec. 26. 05:49
 23/28 anonim ***** válasza:
0%

Mi mindig más pelenkát veszünk, én pisinként cserélem, kb napi 3x pisila 2,5 évesem, de akkor teljesen tele a pelenka, kb napi 3 pelenkát használ. Most vettünk dmeset, de a tescos happy is beválik, néha pampers, de az auchanost szeretem a legjobban, attól függően, mi van épp a legközelebb. Én egyedül nevelem, így csak kettőnkre költök. 39 nmen lakunk tégla társasházban, 1+2 félszobás lakásban. Egy darab nagyobb teljesítményű régi öntöttvas gázkonvektor van a lakásban, mégis befűti a lakást, mezítláb járkálunk a parkettán.

Nem tudom nálatok mennyi a hidegburkolat, lehet, hogy az vesz el a lakás melegségérzetéből. Nálunk az épület közepes állapotú, néhol hiányos az ezeréves szigetelés.

Pár dolgot nem számoltam, mosópor és öblítő, tusfürdő és sampon, biztosítás, papírzsepi, szalvéta, kéztörlő, telefonrészlet, meg mittudomén, de ezek keveset tesznek ki.

2hetente eszünk valami extrát, de most 2000ért kap az ember hízott kacsát a piacon, abból lesz leves, kacsamell, combok+szárny, máj, és tepertő. Ez volt most karácsonyra, és lesz kb újévig, amíg elfogy.

Kb havi 5 a szórakozásom maximum, most egy mozi 1500 popcornnal, korizás 1000, nem vág földhöz.

A 12 ezer telefonszámlát is sokallom, ha nincs benne a készülék részletfizetése.

2016. dec. 26. 10:21
 24/28 anonim ***** válasza:

Egyébként mivel nincs autónk(egyelőre), és nincs életbiztosításom, nálunk csak a lakásbiztosítást kell fizetni van.

Gyógyszerből pedig van orrcsepp, lázcsillapító és fájdalomcsillapító mindig. Nem veszem meg a mentolos kencét a mellkasra, a mentolos szippantós cuccot az orrdugulásra, a gyógyszert székrekedésre vagy hasmenésre. Ezeket meg szokta oldani egy forró fürdő, vagy az aktuális étrend és akkor veszek köptetőt vagy antibiotikumot, ha az orvos javasolja. Egy kombinált spirál pedig megoldja majd a fogamzásgátlást is, ha eljutok odáig, csak egyszer kell kiadni az összeget.

A spórolt pénz meg nem milliós összeg, de sok kicsi sokra megy.

2016. dec. 26. 10:36
 25/28 anonim ***** válasza:
Nekünk a 12 telefonszámla 2 a törlesztés,a másik telonak a hűség miatt nem lehet lentebb venni a csomagját. Enyém a törlesztés+3ezer a lebeszélhetőség. 6500páromé és erre jön rá parkolás néha,azért van 12 ezer felett. De én nem ketten vagypk a gyerekkel,hanem két gyerek és párom.
2016. dec. 26. 10:57
 26/28 anonim ***** válasza:

Nekünk egy rosszabb hónapban 250,egy jobb hónapban majdnem 400 jön be, egy másfél éves kislányunk van. Rossz hónapban is simán kijövünk úgy, hogy a férjem is és én is szeretünk költeni magunkra, szóval nem az van, hogy a gyereknek jut minden, magunktól meg mindent sajnálunk. Rezsi telefonszamlakkal kb 50 ezer (cserépkályha, fa tüzelés, évente egyszer 100ért veszül fát, egész télen 25 fok van a lakásban, és még marad is fa). Hitel nincs, fundamenta 20ezer, autó kb. 20, kaja olyan 70-80 biztos megvan hármunknak. Tehát marad minimum 80 szórakozni, játékra, ruhára, hobbira stb. De ez tényleg a legrosszabb eset, ennél csak több szokott lenni a bevétel. Aki 430ból egyedül épphogy kijön, az valamit tényleg szarul csinál.

Ja, és én nem veszek használt ruhát a gyereknek, mert utálok turizni, nincs türelmem hozzá, neten meg fotó alapján nem veszek semmit. A játékai is mind újak, hasonló okokból. Libero és Pampers pelenka van, a popsitörlő rossmannos, de csak mert az jött be. Újonnan vettük a babakocsit, gyerekülést, hordozókendőt, csatos hordozót, mindent. A szobájában minden bútor új, mert semmi nem volt a családban, amit örökölhettünk volna, ő az első baba. Ezt most nem dicsekvésképpen, csak a kérdezőnek, hogy lássa, nem kellenek milliók akkor sem, ha nem mindenből a legszarabbat, meg használtat akar venni.

2016. dec. 26. 12:43
 27/28 anonim ***** válasza:
Kérdezö elsö idöben tényleg nem kell sok minden gyereknek ,3 év alatt sokat lehet sporolni mert lehet olcson is öltöztetni és használt kiságyat venni neki csak okosan kell vásárolni ,18 év alatt sok minden változik ,ha pénzen kivül szeretnétek gyereket akkor vágjatok bele,kezdeti idökben tényleg szeretet kell neki tiszta normális ruha ,egy kis ágy meleg otthon.késöbbieken akkor kell gondolkozni amikor odaérsz ,nem elöre .
2016. dec. 26. 13:29
 28/28 anonim ***** válasza:

Rosszul csinálom. Lehet. Nagyon az igényem. Lehet. Nincs semmilyen családi támogatási hátterem. Biztos. Nem sikerült lakást szerezni, amikor még megfizethetőek voltak az árak - igen. Most már 1.5x annyiba kerülnek az ingatlanok és 2.5x annyiba az albérletek, mint 2 éve? Igen.

Mi az ami aggaszt: Ha így folytatódik a trend az ingatlanokkal, akkor nem lesz elég a pénz. Lehet, nem kéne gyűjtögetni alaptőkére, hanem maradni kéne albérletben. Úgy könnyebb rövidtávon gondolkodni.

2016. dec. 30. 16:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!