Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Üdvozlök mindenkit! Egy...

Üdvozlök mindenkit! Egy anyuka meg teheti hogy el tiltja a fiam el hozatalát ha egyszerüen nics miből gyerektartást fizetni? Nincs állásom

Figyelt kérdés
Üdvozlök mindenkit. Segitsèget vagy tanácsot szeretnèk kèrni. Van egy 2.5 èves fiam ès az anyukának itèlte a biroság. A tárgyalások alatt külfoldön dolgoztam! Meg itèltek 30 ezer forint gyerektartást! Amivel nem is lett volna semmi problèma de amikor meg születetta vègleges itèlet ès szabályozták a kapcsolat tartást ( minden páros hètvège) ott hagytam a külföldi munkám hogy a fiammal legyek ezeken a napokon! A lènyeg az. Hogy sajnos jelenleg nincs jövedelmem regisztrált munka nèlküli vagyok. Ezt az anyuka nem tudja fel fogni ès követeli a pènzt. Ès meg akarja tiltani hogy el hozhassam a picit! Sőt nagyon a telefonhoz sem adja oda a fiam! A pènz miatt valamint. Rosszul esik gondolom neki hogy a fiam hozzám jobban ragaszkodik ès meg szakad a szivem amikor nem règ vittem vissza az anyukához ès azt hallom hogy. Talán nem szeretsz hogy vissza viszel? Nem szeretem anyát. Fèlek ott! Ès bocsánat a sok szöveg miatt de ezt nehezen viselem el hogy meg probálja tiltani. Tehet ilyet. Ha egyszerűen nincs miből fizetnem? Kèrek mindenkit aki látja ès tud segitesen!
2016. máj. 23. 20:32
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

A gyerektartás fizetése a te kötelességed (ha nagyobb vßaltozás állt be a körülményeidben, akkor a bíróságon kell kérni az összeg megváltoztatását).

A láthatás a te jogod és az anya kötelessége ezt biztosítani, ha nem teszi, akkor bejelentást tehetsz és megbüntetik ezért.

A két dolog közt nincs összefüggés, a penzt nem azért kell adni, hogy láthasd a gyereket.

2016. máj. 23. 20:39
 2/17 anonim ***** válasza:
81%

A megítélt összeget fizetned kell, akár a munkanélküli segélyből is (ha kapsz). Teljesen mindegy, hogy neked mi marad, a gyerek arról nem tehet, és nem ő döntött a megszületéséről. Ha veled lakna, akkor is enni kéne adni neki.

Viszont a gyerektartástól független a láthatás, az anya nem tilthatja el, ezért meg is büntetik. Menj be a gyámügyre, és kérj segítséget, ha máshogy nem megy.

2016. máj. 23. 20:44
 3/17 anonim ***** válasza:
20%

A mai esti mese?

Ha szeretnéd a gyereked, nem tojtál volna a tárgyalásra. Innentől bla-bla.

Sajnos van jogod így is látni.

2016. máj. 23. 20:48
 4/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A tárgyalásokra nem tojtam mivel mindegyiken jelen voltam !! Ès itt nem arrol van szó hogy nem akarom fizetni mivel igy igaz ha nálam lenne akkor is enni kell neki adni!!!! Hanem most sajnos nincs állásom ès ebből kifolyolag nem tudok fizetni !! Amit az anyuka. Nem fog fel !! Ès meg akarja tiltani hogy láthassam !!! Itt csak a pènz dominál az anyukánál arra nem gondol hogy a picinek szüksège van rám! Ahogy nekem is!!
2016. máj. 23. 20:56
 5/17 anonim ***** válasza:
47%
Nem értek egyet az ilyen aljas játszmával, de miből fogod mondjuk etetni a láthatáson? :(
2016. máj. 23. 20:56
 6/17 anonim ***** válasza:
64%
Szerinten azt hiszi az anyuka, hogy külföldön megszeted magad, csak titkolod. Engem érdekelne milyen életszínvonalt tartasz fent. Gondolom ezt nehezményezi. Amúgy nincs joga ehhez,reklamálj a gyámügynél. Ez igazán szemét dolog.
2016. máj. 23. 21:05
 7/17 anonim ***** válasza:
54%
Ha apunak nulla jövedelme van, a gyámügy meg is tilthatja, hogy elvigye a gyereket magához.
2016. máj. 23. 21:07
 8/17 anonim ***** válasza:
68%

Mi a szakmád?

A legfontosabb lenne gyorsan egy normális munkát felhajtani, és akkor minden körülményt tudnál rendezni, akár pár hét alatt.

2016. máj. 23. 21:20
 9/17 A kérdező kommentje:
Tisztelet a kivètelnek nem minden nő anyuka egyforma. ! A fiamra ha csak alkalmi munkábol is mindig lessz amiből rá forditok!!!!! Az anyuka a korábol adódoan. Az 30 ezer forint tudom hogy nem a fiamra menne el ! Mivel előnyben vannak a sminkek ès szèp ruhák. Ès ô ugy gondolja hogy gyes családi potlèk elèg a picire ha meg nem majd apu anyu vesz ami kell !! Sajnos ez miatt mentünk is szèt a pènz !!!! Az anyuka 22 èves jó magam 24 èves. Ithon jol fizető állásom volt a szakmámban !! De mikor meg tudtuk hogy terhes tudtam hogy többet kell hajtanom ! Ès mikor heteken keresztül 12 oráztam. Azt kaptam hogy nem foglalkozom vele !! De mikor fizetès volt. Engem szeretett a világon a legjobban !!! Pláne vásárláskor!! Ès ez egy darabig ment mig meg nem csalt !!! Itt veszett el minden a bizalom az állásom. Mert az ideg től kèptelen voltam figyelni a munkámra ! Nem tudtam hogy mi törtènik ès mi van a fiammal ! Ez nem aljas??? Igy szèp lassan. Ez le èpült !! Probáltam rá beszèlni ennek ellenère hogy maradjunk egyutt hisz a picinek kell az anya ès az apa ! De hát nem ! Innen jött a többi. Egyedul voltam igy ki mentem ès jött a tárgyalás amit èn inditottam el hátha de sajnos nem :(
2016. máj. 23. 21:22
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Anyuka természetesen jogtalanul tiltja el a gyereket az apától, viszont teljes joggal követeli a megállapított tartásdíjat, hiszen neki el kell látnia a gyereket. A gyerektartásnál nincs olyan, hogy nem tudom fizetni, azt fizetni KELL. Gondolom a kérdező is él valamiből, valami bevétele kell, hogy legyen. Ebből először a gyerektartást kellene rendezni.
2016. máj. 23. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!