Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet egyszerűen megmagya...

Hogy lehet egyszerűen megmagyarázni az apának, hogy az nem segítség, ha nála van egy hétig a gyerek, hanem kapcsolattartás?

Figyelt kérdés

Sok apa keveri, hogy pl arra az időre mìg nála vannak, nem kellene a gyt-t fizetnie stb.

Holott közös a felügyelet, ill megosztott, de eddig az apa semmiből nem vette ki a részét.

Szerinte hálásnak is kéne lennünk ha nála lehet a gyerek...ahelyett hogy annak örülne hogy ott a gyerek.

Es ha kiszámolom hány hetes a gyerek (2 éven felüli) akkor az az egy hét amúgy sem osztana szorozna az eddig eltelt hetekhez viszonyítva amikor semmit nem segitett

2016. márc. 28. 12:49
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Szegény gyerek, ha így viszonyul hozzá az apja, nagyon jól érezheti magát ott.
2016. márc. 28. 12:56
 2/16 anonim ***** válasza:
4%
miért, mikor nála van azon az egy héten, te fizetsz neki valamit? Vagy három hétre kapsz gyerektartást? Mert szerintem az baromi igazságtalan, ha elkéred az egész havi összeget, mikor egy hétig nem is kell rá költened, mert nem ott van, és azalatt az apja vásárol neki, eteti, meg fizeti a rezsijét.
2016. márc. 28. 13:14
 3/16 A kérdező kommentje:
Látom te is tévedésben vagy..
2016. márc. 28. 14:12
 4/16 anonim ***** válasza:
15%
miért is? magyarázd el kérlek. Miért járna neked az egy havi gyerektartás, mikor három hétig van veled a gyerek, ami alatt az apja látja el, ő vesz neki dolgokat?
2016. márc. 28. 14:13
 5/16 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem egy férfi számára ez presztízskérdés: nem akarja magát (anyagilag) kihasználva érezni, még akkor sem, ha egyébként jogos lenne, hogy fizessen. Érzelmi ügy és nem racionális. Az exem meg is mondta, hogy ő nem szívesen fizetne gyerektartást, ellenben nagyon szívesen költ közvetlenül a gyerekre. Én elfogadtam ezt így, és jelenleg (évek óta) kb. a dupláját fizeti, mint amit gyerektartásként megítéltek volna (olyan szinten, hogy az itteni rezsibe is beszáll, úgy, hogy elviszi és befizeti a számlát). Nekem pénzt nem ad, és tisztában vagyok vele, hogy ez az, ami sértené a hiúságát. Keménykedhetnék, de rosszabbul járnék vele.

Szintén közös felügyelet, közel ugyanannyit van nála a gyerekünk, mint nálam. Én most több év távlatában úgy látom, hogy ezzel a helyzettel járt minden érintett a lehető legjobban: beleértve a gyerekünket is.

2016. márc. 28. 14:15
 6/16 A kérdező kommentje:

Mert nem ő neveli. Szinte minden költség az enyém.eddig millios értékrendű amibe a gyerek került. Es sem egy kiságy kiskád tapszer pelenka nem volt vasarolva az apa részerol beleszamitva azt is hogy amig az anya kiesik a munkabol, addig az apa kereshet....

Tehat még a gyerek miatt az anya keresete is kiesik, ergo károsul.

A gyt sehol nem fedezi sem az anya keresetkieseset amit a gyerek okoz, sem a havi kiadás felét a gyerekre.

Amibol az apának plussza van, tekintve hogy ő tud dolgozni mert nincs mellette a baba nem neki kell tappenzre menni ha beteg a gyerek stb.

Mivel nem arrol van szo hogy ket hetig nalam a gyerek, ket hetig nála, es felvaltva vugyazunk rá ha beteg es ő is gyeden vagy felvaltva az anyával addig teljesen jogtalan egy héten pampognia az eltelt 2,5 evbol..

2016. márc. 28. 14:21
 7/16 anonim ***** válasza:
62%
jaa hogy nem havonta egy hét hanem csak egyszeri alkalom?
2016. márc. 28. 14:24
 8/16 A kérdező kommentje:
Azt is annak köszönheti hogy dolgozhat hogy a gyereket az anya neveli.
2016. márc. 28. 14:25
 9/16 A kérdező kommentje:
Nem havonta egy hét hanem 2,5 ev utan egy hét. Es ezt nevezi segítségnek...
2016. márc. 28. 14:26
 10/16 anonim ***** válasza:
26%
az úgy más. akkor persze neked van igazad, rosszul értettem, azt hittem havonta elviszi egy hétre.
2016. márc. 28. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!