Hogy lehet egyszerűen megmagyarázni az apának, hogy az nem segítség, ha nála van egy hétig a gyerek, hanem kapcsolattartás?
Sok apa keveri, hogy pl arra az időre mìg nála vannak, nem kellene a gyt-t fizetnie stb.
Holott közös a felügyelet, ill megosztott, de eddig az apa semmiből nem vette ki a részét.
Szerinte hálásnak is kéne lennünk ha nála lehet a gyerek...ahelyett hogy annak örülne hogy ott a gyerek.
Es ha kiszámolom hány hetes a gyerek (2 éven felüli) akkor az az egy hét amúgy sem osztana szorozna az eddig eltelt hetekhez viszonyítva amikor semmit nem segitett
Szerintem egy férfi számára ez presztízskérdés: nem akarja magát (anyagilag) kihasználva érezni, még akkor sem, ha egyébként jogos lenne, hogy fizessen. Érzelmi ügy és nem racionális. Az exem meg is mondta, hogy ő nem szívesen fizetne gyerektartást, ellenben nagyon szívesen költ közvetlenül a gyerekre. Én elfogadtam ezt így, és jelenleg (évek óta) kb. a dupláját fizeti, mint amit gyerektartásként megítéltek volna (olyan szinten, hogy az itteni rezsibe is beszáll, úgy, hogy elviszi és befizeti a számlát). Nekem pénzt nem ad, és tisztában vagyok vele, hogy ez az, ami sértené a hiúságát. Keménykedhetnék, de rosszabbul járnék vele.
Szintén közös felügyelet, közel ugyanannyit van nála a gyerekünk, mint nálam. Én most több év távlatában úgy látom, hogy ezzel a helyzettel járt minden érintett a lehető legjobban: beleértve a gyerekünket is.
Mert nem ő neveli. Szinte minden költség az enyém.eddig millios értékrendű amibe a gyerek került. Es sem egy kiságy kiskád tapszer pelenka nem volt vasarolva az apa részerol beleszamitva azt is hogy amig az anya kiesik a munkabol, addig az apa kereshet....
Tehat még a gyerek miatt az anya keresete is kiesik, ergo károsul.
A gyt sehol nem fedezi sem az anya keresetkieseset amit a gyerek okoz, sem a havi kiadás felét a gyerekre.
Amibol az apának plussza van, tekintve hogy ő tud dolgozni mert nincs mellette a baba nem neki kell tappenzre menni ha beteg a gyerek stb.
Mivel nem arrol van szo hogy ket hetig nalam a gyerek, ket hetig nála, es felvaltva vugyazunk rá ha beteg es ő is gyeden vagy felvaltva az anyával addig teljesen jogtalan egy héten pampognia az eltelt 2,5 evbol..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!