Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Üdvozlök mindenkit! Egy...

Üdvozlök mindenkit! Egy anyuka meg teheti hogy el tiltja a fiam el hozatalát ha egyszerüen nics miből gyerektartást fizetni? Nincs állásom

Figyelt kérdés
Üdvozlök mindenkit. Segitsèget vagy tanácsot szeretnèk kèrni. Van egy 2.5 èves fiam ès az anyukának itèlte a biroság. A tárgyalások alatt külfoldön dolgoztam! Meg itèltek 30 ezer forint gyerektartást! Amivel nem is lett volna semmi problèma de amikor meg születetta vègleges itèlet ès szabályozták a kapcsolat tartást ( minden páros hètvège) ott hagytam a külföldi munkám hogy a fiammal legyek ezeken a napokon! A lènyeg az. Hogy sajnos jelenleg nincs jövedelmem regisztrált munka nèlküli vagyok. Ezt az anyuka nem tudja fel fogni ès követeli a pènzt. Ès meg akarja tiltani hogy el hozhassam a picit! Sőt nagyon a telefonhoz sem adja oda a fiam! A pènz miatt valamint. Rosszul esik gondolom neki hogy a fiam hozzám jobban ragaszkodik ès meg szakad a szivem amikor nem règ vittem vissza az anyukához ès azt hallom hogy. Talán nem szeretsz hogy vissza viszel? Nem szeretem anyát. Fèlek ott! Ès bocsánat a sok szöveg miatt de ezt nehezen viselem el hogy meg probálja tiltani. Tehet ilyet. Ha egyszerűen nincs miből fizetnem? Kèrek mindenkit aki látja ès tud segitesen!
2016. máj. 23. 20:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
71%

Először is 30.000Ft nem sok gyerektartàsra, kb ez fedezi a gyerek lakhatàsàt,etetését,amit ugye anyuka fizet. Akkor te miről beszélsz,hogy ez a pénz nem a gyerekre megy???

Gondolom ezen kìvül a gyereknek van ruhàja, esetleg még pelenkàja tisztàlkodószerei stb...

Valaki mondja màr el,hogy a férfiak miért gondoljàk,hogy egy gyereket cakli pakli el lehet tartani csp+ gyesből,azaz kb 38.000Ftból??? És amit pluszba kér a gyerek anyja az mind lehúzàs???

Ha nem sajnàlnàm a gyereket,akkor megérdemelnéd,hogy megkapd egy hónapra aztàn leshetnél te is,hogy ja ez ennyibe kerül... Meg hogy a kaja,a vìz,a villany, a gàz sincs ingyen csak mert gyerekem van...

Vagy ahogy te most nem fizetsz,mert nincs munkàd,akkor anyuka se etesse a gyereket,mert neki sincs??? Vagy üljenek sötétben,hidegben( még jó,hogy nyàr jön), vìz nélkül??? Vagy addig anyuka beadja egy nevelőotthonba a gyereket???

Ezt hogy a fenébe képzeled???

Anyuka helyébe feljelentenélek 6 hónap utàn,mint a sicc.

Neked meg bàrmilyen szomorú is,de jogod van làtni a gyereket. Ha odamész és nem enged be,hìvhatsz rendőrt. 2 ilyen alkalom utàn megbüntetik és a gyàmügy képviselője is megy veled vagy hozza el a gyereket làthatàsra egy semleges helyre. De 3 éves kor alatt elviekben el sem vihetnéd,persze màshogy is megegyezhettetek,de törvényileg ìgy van.

2016. máj. 23. 23:29
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy elottem irtak, a tartasdij nem csak arra van, hogy pl. ruhat vegyunk a gyereknek.

Kell fizetni a villanyszamlat, hogy lasson a gyerek, kell futeni, meg kell furdetni, mosni kell ra, tehat kell tobb mososzer, tobb oblito. A gyerek edenyeit is el kell mosogatni, tobbet hasznalni a mikrot, tobb a szemet ezert kell szeneteszsak, fel kell mosni, hogy ne legyen koszban, takaritani kell, osszemaszatolja a tukrot , tehat naponta kell torolni, es az ivegtisztito penzbe van stb stb.

Ilyenekre nem gondolnak a ferfiak. Csak, hogy sminkre kolti a 30 ezret.

Gondolkozzatok!

Es akkor ebben meg nincs benne a kaja, ruha, tusfurdo, wc papir/ pelenka.,

Jogod van latni, ha azt itelte a birosag.

Viszont fizetned meg KELL mert attol, hogy nincs munkad a gyereknek mell ennie, furdenie, stb.

2016. máj. 23. 23:40
 13/17 anonim ***** válasza:
63%

"A tárgyalások alatt külfoldön dolgoztam!

[...]

A tárgyalásokra nem tojtam mivel mindegyiken jelen voltam !!"

Döntsd már el melyik!

Nincs olyan hogy most nem telik. Egy gyereket nem tehetsz fel a polcra azzal, hogy apucinak most nincs pénze, ezért ne legyél éhes, ne nőj egy centit se, egy koszos pelenkát se lássak!

Tpikus agresszív mocskolódó ex vagy, aki elsírja mindenkinek a bánatát, a gyerekre pedig valójában nagy ívben tojik. Egy igazi apa előbb kifizetné a gyerektartást, akkor is ha abban a hónapban nem futja mondjuk netre kérdező?

Egyébként gyámügy, láthatod. El nem is vihetnéd, mert kicsi. Ennyit a szörnyeteg, korlátozó anyáról.

2016. máj. 24. 06:22
 14/17 anonim ***** válasza:

Ilyenkor vagyok hálás, hogy az én volt férjem normális, és jó a viszony.

Nos, ahogy írták is: a gyerektartás összege nem csak ruhára és kajára kell, hanem a rezsire is. A szabály úgy szól, hogy az apuka pénzben, az anyuka természetben járul hozzá a gyerek ellátáshoz. Mert míg nálad nincs ott 24 órát, addig bizony tudsz vállalni akár másodállást is, ha azon múlik, hogy tudod-e őt etetni. Soha nem hittem ebben, hogy nem lehet dolgozni. Ha valaki akar, akkor dolgozik. El lehet menni akár biztonsági őrnek is, ha szükséges.

Az anya dühét maximálisan megértem, csak nem jó eszközhöz nyúlt sajnos. Nem tilthatja meg, hogy elvidd, de joggal ideges rád.

2016. máj. 24. 09:08
 15/17 anonim ***** válasza:
21%
Tudod, ha valóban szeretnéd a gyereket, és ő lenne a fontos, maradtál volna külföldön, hogy ne nélkülözzön. De te inkább hazajöttél, mert az sokkal fontosabb, hogy lásd, mint az, hogy legyen mit ennie. igazi szerető apa :(
2016. máj. 24. 10:03
 16/17 anonim ***** válasza:
40%
Nincs állásod, és nem tudod fizetni a gyerektartást. Oké, felfogtam. Akkor kérd a telefonhoz a fiad, és mondd meg neki, hogy most legyen szíves pár hétig nem enni, nem fürdeni, nem nőni, mert neked nincs állásod. Tudod attól anyukának ezt fizetnie kell... Persze így sem jogos, hogy eltiltja tőled a fiadat, de akkor tegyél ellene. Keress munkát, teljesítsd a kötelességeidet, és meg van oldva a probléma!
2016. máj. 24. 21:25
 17/17 anonim ***** válasza:
24 és 22 évesek 2,5 éves gyerekkel. Ilyen fiatalon tanulni kell vagy elkezdeni dolgozni és nem gyereket csinálni.
2016. dec. 25. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!